Prosím sem směřutje veškeré diskuse o tom: zda Covid existuje či ne zda je to jen chřipečka zda očkování nebo promoření zda lockdown nebo všechno otevřít zda opatření jsou prvním krokem k totalitě nebo k naší záchraně a tak dále V ostatních diskusích diskutujte Covidu pouze s konkrétní situací související s tématem serveru - cestováním. Pokud se tak objeví obecné Covid téma, požádejte je o přesun sem a přiložte odkaz. Děkuji  .

Covid obecné téma

Založil ve fóru Co se nevešlo

Bohužel se to týká jen lidí, kteří: “have been fully vaccinated with an NHS administered vaccine in the UK (plus 14 days)”. Odveta za chování EU vůči Britům co se týče podmínek vstupu. Snad se to časem změní, ale kdo ví.

https://www.gov.uk/government/ne...-countries

S přeřazením všech sousedů na green list se nicméně zase otevírá možnost letět od nich a tvrdit, že člověk nebyl poslední dva týdny v ČR, kdo je plně očkovaný, taky by se vyhnul i etickému problému. Ten day 2 test ale platí i ze zelených zemí a i když není pravda, že se člověk musí do jeho výsledku izolovat, je to komplikace a náklad navíc.

0 Citovat

Michal napsal(a):

@floodland: Jaká jsou aktuální pravidla si najít umím, ale hledám, zda po tom jejich velkém uvolnění July 19 zůstávají stejná nebo ruší i cestovní omezení.

Plus k té aplikaci. Nepoužívám, ale včera na ČT24 - dočasně nastavili platnost na 5 let a v příští aktualizaci aplikaci má jít pole s platností úplně pryč.

Od 19. cervenece po navratu z oranzove zeme nemusi ockovani rezidenti do karanteny. Pred navratem do Angie potrebujes jen 72h PCR test, vyplnit passanger locator form a potvrzeni o zaplacenem testu na druhy den po navratu (cca £45), nemusis se izolovat, muzes jit do prace, do obchodu kamkoliv, jen druhy den si udelas test a odesles ho postou. (Bez koupe toho testu na druhy den ti nepujde vyplnit locator form.) Pro navrat ze zelenych zemi plati to stejne.

0 Citovat

mikir, jaká diskriminace neočkovaných? Naopak to ber tak, že testy hrazené ze zdravotního pojištění jsou pak diskriminace očkovaných. Proč by ti měli hradit tvůj test? V době od září, kdy už může být naočkovaný kdo chce. :-)

0 Citovat

@Michal: tak koukám, že obsah gov.uk ohledně Covid informací se mění ještě rychleji než u nás. Ty informace, co jsem kopíroval tam nyní už nejsou. Přestože u nich byla informace o červencovém updatu. Ten nyní zmizel. 

0 Citovat

Jasně. V pohodě. 

Dumal jsem, kam vzít na začátku srpna přítelkyni. Londýn za 500 Kč R/T by byl fajn. Ale nakonec vyšly Benátky.

0 Citovat

Mne přijde nesmysl, proc to vůbec melo byt hrazené ze zdravotního pojištění, ze si jede někdo vyvalovat špeky k moři.

Kdyz uz to ma byt zdarma , tak to melo byt z jiného rozpočtu.  U nas jsou výdaje do zdravotnictví uz tak poměrně nízké, pokud se testu dela tolik,  tak bylo jasné, že to dlouhodobe finančně nepujde

0 Citovat

Momentálně jde o to, že ne všichni, co mají o očkování zájem, mají už druhou dávku a 14 dní. Vesměs lidi pod 40 let. A vzhledem k tomu, že testy chtějí do služeb a ubytování, tak tu možnost musejí teď nabídnout. Cestování je až podružnej důvod, i když si na tom zase ANO staví kampaň

0 Citovat

Obyčejné PR. To strašení zpoplatněnými testy má pouze přesvědčit odpírače, aby se nechali včas naočkovat.

0 Citovat

Dotaz na Anglii nezodpovim  v soucasne dobe ani nevim co bude platit od 19.7. v Irsku , Anglie uz neni v EU tak si muze klast jake chce podminky ,zatim bych se jim vyhnul  i kdyz jsem pres ne lital casto ,ale kdyz uz dva lety ,tak radeji pres Polsko  Jinak samozrejme Viden .kde za chvili uz nebudou resit nic pripadne i Berlin 

Nejlepsi na ceny letenek je u Ryanairu  Bergamo a uz bude litat  do Bergama jak Praha tak Brno a Italie je taky v pohode podle toho co se tu pise 

Mam za to, ze nektere staty se budou chovat k CR diskriminacne jako odveta za jejich pristup napriklad zarazeni Spanelska mezi cervene zeme vcetne Kanaru ,,co je postavene na hlavu 

@radek  Porad jsou vsechny vakciny schvalene jen v nouzovem rezimu  Je zcela irelevantni jestli se muzu nebo nemuzu naockovat  Ockovani maji vakcinu zadarmo ,ale ja mam za test platit a adekvatni moznost je test zdarma , ,pripadne za symbolicky poplatek  Covid neni mor ani jina podobna nemoc , je to druh chripkoveho viru  Ovsem pokud je situace, ze je par lidi na 100000 obyvatel nakazanzch ,tak uz zadna pandemie neni  Straseni mutaceme je jen hra o dalsi lidi co podlehnou ockovaci  loby Navic porad je plno  akci i zemi kde test chteji ac jim neprislusi neco chtit 

Nejaky vnitrni predpis nemuze byt postaveny nad zakon a zadny zakon nenarizuje neprislusnym institucim kontrolu meho zdravotniho stavu ,kdyz budu mit aids  mohu byt potrestan za jeho sireni , stejne to musi byt i s covidem ,samozrejme pak bude nutne dokazat  ze jsem o tom vedel a presto to siril   

Ovcani  se maji branit proti  zlovuli  a ne si nechat vsechno libit ,ted to nemyslim jen na CR ale kdekoliv ve svete 

0 Citovat

speedy7cz napsal(a):

Momentálně jde o to, že ne všichni, co mají o očkování zájem, mají už druhou dávku a 14 dní. Vesměs lidi pod 40 let. A vzhledem k tomu, že testy chtějí do služeb a ubytování, tak tu možnost musejí teď nabídnout. Cestování je až podružnej důvod, i když si na tom zase ANO staví kampaň

Co je a co neni podruzny duvod je subjektivni  nazor , Mi napriklad nevadi ze nekde budou moct do baru jen naockovani , staci mi kdyz budu moct jit na veceri bez  omezeni   Mladym to vadit bude ...

Babis to ted hodil na Svrcinovou a Vojtecha a ti si ted dokazuji sve ego posilene tim ,ze do voleb  maji sve koryta jiste 

0 Citovat

test zdarma by být neměl, proč by se měli všichni občané (v době kdy se k očkování dostaneš) tobě a jiným skládat na to že chceš jít do hospody, na koncert, do letadla, či kde. Není to mor, to ovšem nebyly ani neštovice, tbc, atd. A podařilo se očkováním docílit úspěchu. Jen je teď doba internetu, kde píše spousta "odborníků", která ví vše nejlépe a utvrzuje se navzájem v tom, že očkování je snad i zabije. Dělá se z toho strašák a někteří lidé si stavějí kariéru na takové prkotině, ať už přívrženci, nebo odpůrci. Je to prostě volba, jako když má někdo očkování - permanentku, nebo je třeba ve wizz klubu (když jsme u cestování), atp. Na druhou stranu pak ti co nemají, tak si holt připlatí - za test. A není to totalita, jak se snaží někteří vykřikovat, to by se tě nikdo neptal a bylo by hotovo hned.

0 Citovat

Pokud budou testy zpoplatněny, tak je stát nebude moci vyžadovat na běžné činnosti, jako je například návštěva stravovacího zařízení. To co se nyní děje je jen hlasité PR, kterému někteří podlehnou a to je účel. Je jasné, že si to poté sedne a nebude se vyžadovat nic, jinak by to soud shodil ze stolu. Očkování je přeci dobrovolné a kdo se chce chránit, nechť se chrání. Něco jiného by bylo, kdyby bylo povinné, ovšem v takovém případě by stát nesl odpovědnost za případné způsobené újmy touto klinickou studií. A že se zatím neví, jaký dlouhodobý vliv na lidské zdraví a imunitní systém jako celek to bude mít.

0 Citovat

Tak já bych od místních chytráků rád slyšel, co by bylo neůstavního na tom, kdyby chtěl stát penize za testy použité na zahraniční dovolenou (nebavíme se o technikáliích, jak by se to dokazovalo) kde tento test vyžaduje cizí země. Moc děkuji za erudované odpovědi a zdravím Mikira, který se konečně odkopal, když napsal, že testy na vstup do baru mu nevadí, protože tam nechodí. Úsměvné.

0 Citovat

O cestování do zahraničí o tom asi žádná, já myslel spíš běžný život tady a věci s tím spojené, tedy například: Stravování, kadeřnictví nebo zaměstnání.

0 Citovat

POZOR ! Na koho narazíte v Pardubicích na letišti . Mám covid certifikat ve Wallet / vytisknutý a po druhé dávce už měsíc . Všude je napsáno dávka 2/2 -> vakcinace a datum. Vždy v pořádku a dnes paní na letišti v Pardubicích, že musím mít test, že nevidí datum druhé dávky a nikde není napsáno 1 dávka datum a 2 dávka datum. Jen 2/2 a datum vakcinace . Let Pardubice - Alicante . Musel jsem ukázat test, jinak bych neodlitl ( který jsem naštěstí měl sebou udělaný, kdyby někdo chtěl něco jiného než má chtít , protože mají v tom bordel a nechci se hodiny s někým hádat a neodlitnout ) 

0 Citovat

Btw neletěl teď někdo z Prahy do Kišiněva? Podle českého i slovenského MZV má stačit očkování. Stejně tak podle informací zde. Avšak zda nejsou boarding agenti ze stejné party jako ti, co nepouštěli do Goteborgu.

0 Citovat

Jelikož teď nic z Prahy do Kisineva nelita, neletěl. 

0 Citovat

Že by až zítra letěl první spoj? 😂

0 Citovat

https://www.idnes.cz/zpravy/zahr...nicni_ihal

ještě že tak

0 Citovat

Rakousko?

Ahoj, mohl by mi prosím někdo říct, jak to teď chodí v Rakousku? 

Informace, které mám jsou, že musím mít každé dva dny antigenní test, pokud nejsem očkovaný. A že je možné si nechat testy na místě zdarma. 

 

Můžete mi to prosím někdo potvrdit, případně doplnit? 

 

Díky, Martin

0 Citovat

https://zdopravy.cz/ryanair-uzna...alu-86645/

0 Citovat

Tak to bylo jasné od začátku, na které straně je chyba. Jenom letušák tu sveřepě tvrdil, že za to mohou zaměstnanci Menzies. 

0 Citovat

floodland napsal(a):

Tak to bylo jasné od začátku, na které straně je chyba. Jenom letušák tu sveřepě tvrdil, že za to mohou zaměstnanci Menzies. 

Podle vyjádření Ryanairu to ale byla chyba Menziesu

0 Citovat

Ahoj, byli jsme tam minulý víkend autem, 2 noci, měli jsme sebou test nebo papír na prodělání nemoci, chtěli to po nás na ubytku.  - ) realita: na bytování si to sice vyptali, ale koukli na to okem, mávli rukou a to je celé, to samé při vstupu do restaurace, lanovky či koupaliště. Takže prakticky není potřeba nic. Na cestě zpět jsme nic neřešili, hranice nikdo nehlídá, žádnou registraci jsme nedělali.

 

Atilius napsal(a):

Rakousko?

Ahoj, mohl by mi prosím někdo říct, jak to teď chodí v Rakousku? 

Informace, které mám jsou, že musím mít každé dva dny antigenní test, pokud nejsem očkovaný. A že je možné si nechat testy na místě zdarma. 

 

Můžete mi to prosím někdo potvrdit, případně doplnit? 

 

Díky, Martin

0 Citovat

Mirek napsal(a):

Podle vyjádření Ryanairu to ale byla chyba Menziesu

A ty máš snad letenku od Menzies? Tohle byla chyba Ryanairu, který neměl na svých stránkách aktuální informace a zaměstnanci Menzies zcela logicky trvali na tom, co měli v pokynech od Ryanairu. 

 

0