Prosím sem směřutje veškeré diskuse o tom: zda Covid existuje či ne zda je to jen chřipečka zda očkování nebo promoření zda lockdown nebo všechno otevřít zda opatření jsou prvním krokem k totalitě nebo k naší záchraně a tak dále V ostatních diskusích diskutujte Covidu pouze s konkrétní situací související s tématem serveru - cestováním. Pokud se tak objeví obecné Covid téma, požádejte je o přesun sem a přiložte odkaz. Děkuji  .

Covid obecné téma

Založil ve fóru Co se nevešlo

Já pořád čekám, až mi někdo s tím selským rozumem vysvětlí, na co teda umřela těch 17000 lidí vloni navíc, proti běžným letům. Záměrně nepíšu 30 nebo dokonce 40, jak uvádí někteří, protože tam zařadili každého nakaženého, kdo umřel, ale rozdíl je jasný, nezpochybnitelný a to Ti se selským rozumem jaksi neřeší a melou pořád svoje. A kravka jako Pekarová, která říkala, že do loňských vánoc bude konec, ať radši mlčí.

 

0 Citovat

Tohle vysokoškoláci života neřeší. Těm hlavně vadí, že si někdo mastí kapsu a oni z toho nemají nic. 

0 Citovat

Mikir opět příspěvek o 💩🤦🏻‍♂️

0 Citovat

Tak tady je krasna ukazka  selskeho rozu a jak se branit  samozrejme  v diskuzi k cllanku mlade aktivni vzdelane ....

https://www.mesec.cz/clanky/co-d...odjizdite/

ta samozrejme za ty nesmysly nemuze . ale clankem muze  neznale veci odradit  

0 Citovat

Nějak nechápu, co jsi tím článkem chtěl vlastně říct. Ano, slečna vůbec netuší o čem píše, ale předpokládám, že to dostala za úkol. No a příspěvky v diskusi? Nic zvláštního. Spíš by mě zajímalo, koho a od čeho může, podle tebe, neznalé věci odradit.

0 Citovat

Tak hned ten prvni prispevek v diskuzi sedi presne , a najdi si kolik lidi v ruznych anketach reklo ,ze nepojedou letos nikam , samozrejme duvody mohu byt ruzne ,ale jiste i jeden  z nich je tohle starseni co vsechno potrebujes  na cestu tam i zpet  a ted do toho dalsi zadrhel v podobe karanteny a dalsiho testu a jak a co musis resit kdyz se zmeni podminky  A tp nemluvim o financni ujme a zbytecne vyhozenych penezich 

0 Citovat

Mikire, proč pořád tak řešíš ty internetové diskuze a ankety? Vždyť diskuze na seznamu je prolezlá zapšklými důchodci s vysokou školou života ohánějících se selským rozumem (takže věří každé konspirační teorii), kteří považují vše za zkorumpované a podplacené (protože přesně přemýšlejí ve stylu "podle sebe, soudím tebe") a všechny je tam hlavně spojují ty nejhorší lidské vlastnosti jako závist a nepřejícnost... oh wait, už chápu :)

0 Citovat

Jardo ,uz jsem to tu nekolikrat psal nejsem zapskly duchodce a jen tak necemu neverim a hlavne mam rad spravedlnost a ne tyhle vsechny podrazy a prejici  jsem ovsem v duchu toho jak se do lesa vola tak se z nej ozyva a kdyz me stat okrada kde muze  tak ja ho taky ojebu vsude kde to pujde .aje chapu tvou ironii :-)    Ver ,ze covid uz neresim ,ze sem o tech nesmyslech pisu porad dokola neni moje vinna ,ale tech co tyhle hovadiny porad vymysleji a zneprijemnuji normalnim lidem zivot  

Jen muj vylet do CR irsky test 35 euro  ,karantenu jsem neresil napsal jsem 3 adresy  dalsi test 1250 Kc ,samozrejme tak aby mi vysel na odlet  ,ale proc mam zivit takove nemehla jako je Vojtech a spol  ?

 

 

)

 

0 Citovat

Mikire, ale zase kdyby ses už dávno nechal naočkovat, tak máš na nějakou dobu pokoj a nemusíš řešit administrativu jako časování, testování, placení (než začnou prudit se třetí dávkou vakcín a neuznáváním druhé dávky). Já na tom už "vydělal" a nemusel jsem se o nic starat při cestách na Krétu, do Itálie, na Skiathos a doufám že to vydrží, na nadcházející Kefalonii, Španělsko a prosincovou La Palmu. Pokud ti šmejdi zas něco nevymyslí, čím nám hodí klacky pod nohy.

0 Citovat

Pavel Planespotter napsal(a):

Já pořád čekám, až mi někdo s tím selským rozumem vysvětlí, na co teda umřela těch 17000 lidí vloni navíc, proti běžným letům. Záměrně nepíšu 30 nebo dokonce 40, jak uvádí někteří, protože tam zařadili každého nakaženého, kdo umřel, ale rozdíl je jasný, nezpochybnitelný a to Ti se selským rozumem jaksi neřeší a melou pořád svoje. 

Pavle, u nadúmrtí se neřeší, na co ti lidé umřeli, jen se porovná aktuální počet s dlouhodobým průměrem. Na ty čísla se stačí podívat u ČSÚ.

Petr Koubský to hezky popsal (link vyžaduje email, pokud nejste předplatitelé): https://denikn.cz/652210/pocet-n...d51757c87d

Pro absolventy vysoké školy života, obor demografie a statistika (poznávací znamení: neumí trojčlenku): 0 je normální stav, 100% je dvojnásobek normálního stavu, 160% je kurva hodně.

Hezký graf je v kapitole Nadúmrtnost v Česku a sousedních zemích. Zaostřete na Česko s jeho třemi vrcholy. To jsou Babišovy volby, Babišovy Vánoce a pak britská varianta, kdy Babiš odmítal přitvrdit opatření.


nadumrti.png

0 Citovat

MIGUELAS napsal(a):

Pokud ti šmejdi zas něco nevymyslí, čím nám hodí klacky pod nohy.

Fakt si myslíš, že ta opatření politici vymýšlejí jen tak z plezíru? Je to (obvykle pozdní) reakce na aktuální situaci a doporučení komisí. Takže stěžuj si na Covid, že furt mutuje. A v tom mu pomáhají nadšení popírači odmítající opatření, které mají bránit přenosu. Více nakažených, větší prostor pro mutace => nové varianty a některé jsou fakt hnusné. Kdyby se v roce 2019 objevila rovnou Delta, to by byla vybíjená.

0 Citovat

Leoši, to bychom zabredavali do x měsíců starých diskuzí, kdy jsem se třeba s Eremim shodl jen na tom, že je třeba najít nějakou rozumnou "rovnováhu". Podle mě k rovnováze nikdy nedošlo a kovidova hysterie zničila zbytečně podnikání a v důsledku i lidské životy, o zdražování ani nemluvě. Když třeba před stál holič 100 a teď má v krámě flakon s desinfekcí a bere 150 v okresním městě. Tak bych mohl pokračovat dál ale určitě nakupovat chodíš taky tak víš. I během covidu (protože jsem nedělal exotiku ale vymetal evropské destinace), na vlastní oči vidím, kolik všeho zůstává zavřeno a jak všichni trpí.

0 Citovat

Leosi, to nadumrti bylo necim zpusobeno a ja jsem presvedcen, ze covidem, ale to si lide jako mikir nechteji priznat. Proto se na to schvalne ptam, ale nikdy na to neodpovedel. Diskuze na Seznamu je fakt zumpa a presne odpovida popisu. Ja kradu, nebo jsem kradl, tak kradou i ostatni. Hnus velebnosti. 

0 Citovat

Paja napsal(a): Zajímavé, jak si lidi se selským rozumem myslí, že toho o lékařství ví víc než doktoři 😃 A jak dokážou rozkrýt kdejakou konspiraci

Za vším hledej sociální sítě. Dřív byla sociální síť parta podobných géniů ve čtyřce bez větráků. Teď zjišťují, že jich jsou tisíce a mají pocit, že o to silnější je jejich intelektuální ostych činí.

Bylo tam 120 lajků, tak to musí být pravda. Klasika.

 

0 Citovat

Těch opatření byla spousta a můžeme je různě rozporovat. U nás je nedělali odborníci, ale politici (přesněji Babiš dle nálady obyvatel) a podle toho to dopadlo. My jsme neměli laserem naváděné rakety ale plošné bombardování. Se všemi důsledky, které zmiňuješ.

Kdyby popírači diskutovali o účinnosti jednotlivých opatření, bylo by to super. Ale celosvětově se to zvrhlo v tvrzení, že Covid neexistuje, Covid je normální chřipka, nosit roušku je tyranie.

Kdybychom se aspoň shodli na tom, že Covid je ruská ruleta, kde s věkem přibývá kulek v bubínku a tudíž je nutné bránit dalším infekcím pomocí roušek a očkování, spousta lidí by ještě žila.

0 Citovat

Leosi popiraci nemohli diskutovat ,protoze je umlceli a ti co rozhodovali , direktivne narizovali ,covid je virus chripkoveho charakteru na chripku taky nekteri zemreli , proti chripce se taky ockuje ,ale ten kdo chce a ne rychlokvaskou ,ale overenou vakcinou ,ktera se ovsem musi kazdy rok opakovat ,je dost mozne, ze je to spise takove placebo nez ze to pomaha ,to nemohu posoudit ,ale vim jedno ,kdyz jsem zil v Ostrave mel jsem chripku celkem casto,  ted co ziju v Irsku u more jsem chripku 19 let nemel  pochopitelne bez ockovani 

Zadna ruska ruleta to neni a nic  s vekem nepribyva, s vekem pribyvaji ruzne nemoci a ty kdyz se zanedbaly, prave diky covidu, tak samozrejme to mohlo zpusobit i smrt ,tedy neprimy dusledek covidu 

Branit se lze prave tim selskym rozumem ,nepolezu na techtle mechtle , nebudu pit jednim brckem , rousky jsou nesmysl uz jen proto jak se pouzivaji , virus se dostane do tela i jinymi cestami  to by jsi musel mit skafandr  a ockovani neproverenou vakcinou mozna v dane chvili virus utlumi ,ale nezabrani mutacim ani prenosu a nakonec jsou pripady kdy i ockovany zemrel  a hlavne porad nevis, co to s tebou udela pozdeji, zatim se zacina ukazovat ze ucinnost klesa a zlatokopove prichazeji  s tvrzenim, ze  bude nutna treti davka ,jiste za cas i ctvrta  je to pak zavislost jako u drogy 

Takze radeji nic, nez aby se telo stalo zavisle ,covid skutecne neni zadna s nemoci, na kterou se houfne umiralo a bylo nutne se povinne ockovat,  stale vymyslet nesmyslne restrikce a strasit lidi 

@ Miguelasi mas pravdu jako naockovany bych mel klid v soucasnosti ,ale myslim i na budoucnost  a treba jsem naivni ,ale porad doufam ze se lidi vzpamatuji a ten humbuk a hysterie utichne ,jsem moc zvedavy na Dansko ,kdy od 10.9 maji skoncit  vsechna opatreni

0 Citovat

cast pearls before swine...

0 Citovat

Jsem si Tě Mikire z naivní zvědavosti zase zobrazil a zase na měsíc stačí ... 

"covid skutecne neni zadna s nemoci, na kterou se houfne umiralo"

... jako kdybych byl někdo z těch, kterým někdo umřel a potkal Tě na ulici, tak bys dostal takovej flákanec, že by Ti ani Volný nepomohl ... 

0 Citovat

Super, jak se Mikir zařadil snad ve všech bodech mezi popírače. Budu drsný, ale pokud někdo nedokáže vnímat realitu, fakta a důkazy, je buď hloupý nebo zmanipulovaný. 

V diskusích mezi nimi vidím spoustu sociopatů - jsem mladý, sportovní => mě Covid neublíží. Hřbitovy jsou plné těchto hrdinů, což mi není líto. Říkám sociopat proto, že neřeší, že mohou předat Covid dál a někdo kvůli nim umře nebo bude mít vážné a dlouhodobé následky. Kdo si to uvědomuje a stejně tak jedná, je pro mě zrůda.

Manželčině kolegyni na jaře umřelo pět příbuzných. Typická chřipka, Mikire. Když jsem to napsal na sociální síti, tak sociopatové z popíračů začali vykřikovat, že měli špatný genofond a je dobře, že umřeli. Jak říkám, zrůdy.

0 Citovat

Leoš +1

@Mikir a víš proč mají v Dánsku skončit všechna opatření? Dám nápovědu, očkování...

Btw. Jsem alergickej na idioty, kteří přirovnávají covid k obyčejné chřipce. Sám jsem covid prodělal a to s docela vážným průběhem. Narovinu říkám, že všem těmhle pochybovačům/odpíračům/konspirátorům bych to přál zažít, aby se probrali.

0 Citovat

... je tu někdo, komu přijdou mikirovo příspěvky přínosné? Chápu, že na očkování mohou být odlišné názory, ale to není případ tohoto absolventa VŠ života. Přimlouvám se u admina, aby mu alespoň na čas zablokoval účet. Bude někomu chybět? Zdejší fórum mám rád, ale nebaví mě číst každý druhý příspěvek od mikira, který zaplevelil velkou část fóra (skrytí uživatele nepomáhá)

Mikire, založ si účty na facebooku, novinkách a podobných portálech a piš tam do zblbnutí své žvásty, určitě najdeš mnoho podobných absolventů. Ještě lépe, přihlaš se do Volného bloku a objížděj s ním republiku. Budete si náramně rozumět.

0 Citovat

Mě stačil ten blábol o tom, že vakcíny jsou možná jen placebo. Jinak ze svého okolí znám také pár lidí, co šli do nemocnice s Covidem, protože se jim začalo hůř dýchat a za dva dny bylo po nich. Předtím naprosto zdraví, žádné zdravotní komplikace. Já osobně jsem s Covidem byl 10 dní doma a rozhodně to žádná rýmička není. Ale tohle je těžké absolventům VŠŽ vysvětlovat, stejně to nikdy nepochopí. 

0 Citovat

tbu +1

0 Citovat

tbu napsal(a):

... Přimlouvám se u admina, aby mu alespoň na čas zablokoval účet.

Nesmysl, na to máte funkci ignorovat uživatele. Nechápu, že všichni, co jej tady vehementně kritizují a snaží se racionálně argumentovat na jeho snůšky blábolů, raději nevyužívají tuto funkci. Chápal bych ty diskuze a přesvědčování v případě, že by to někam vedlo, ale s blbým a zatvrzelým dědkem prostě pohnout nelze. Já jsem tam hned od začátku téhle funkcionality zařadil trio mikir, MIGUEALS a pak tu lopatu, co si nemyje ruce, teď nevím nick, a CL je hned o něco vlídnější. 

0 Citovat

Mikirovy příspěvky jsou jako Pandořina skříňka... Ano, vím, že ji nemám otvírat, ale stejně mi to nedá, abych se nepodíval, co je v ní za nová moudra....

0