Prosím sem směřutje veškeré diskuse o tom: zda Covid existuje či ne zda je to jen chřipečka zda očkování nebo promoření zda lockdown nebo všechno otevřít zda opatření jsou prvním krokem k totalitě nebo k naší záchraně a tak dále V ostatních diskusích diskutujte Covidu pouze s konkrétní situací související s tématem serveru - cestováním. Pokud se tak objeví obecné Covid téma, požádejte je o přesun sem a přiložte odkaz. Děkuji  .

Covid obecné téma

Založil ve fóru Co se nevešlo

Nechtel jsem do tohoto vlakna nejakou dobu nic psat ,kdyz se covidovi hysterici na me tak vrhli ,ale na Michala i na floodlanda musim

Michale souhlasim s tebou a ver ze si skutecne chytrych a vzdelanych lidi vazim,nemam nic proti tomu,aby kvalitni lekar,pravnik IT manager, atd meli odpovidajici mzdu , kdyz odvadeji ķvalitni a potrebnou praci , ale uprimne , kolik je dneska tech, co prolezou VS maji diplom ,ale neumeji nic ,takovy tomu delnikovi nesaha ani po kotniky a svou mzdu si nezaslouzi ,sport uz davno neni cistym sportem a i kdyz uznam,ze si sportem muzes vydelavat treba jen polovinu produktivniho veku a ze patrit k nejlepsim na svete nemuze byt kazdy ,tak ty platy jsou zcestne

Tohle tema by bylo na dlouhou debatu ,ale chytry clovek neznevazuje praci delnika a VS vzdelani nezarucuje ,ze takovou praci zvladne , ano ja bych jeho praci nezvladl ani za 20 hodin, ale on mou treba taky ne a proto to musi byt vzajemnem respektu, nerikam tim mzde

0 Citovat

Opět snůška keců o ničem. Každý si zaslouží takovou mzdu, kterou mu dá jeho zaměstnavatel. To jestli je to podle tebe nezasloužené nebo dokonce zcesté nikoho nezajímá. A jen tak mimochodem Mikire,  v čem jsi tak výjimečný, že můžeš pohrdat ostatními?

0 Citovat

Wow, to mě ani nenapadlo, že když mám VŠ, tak nedokážu řídit auto, čistit podlahy, sestavit palubku, vyměnit žárovku, postavit zeď, pást ovce, prodávat za kasou, malovat pokoje atd. Nikdo nás nevaroval, že vystudováním VŠ se staneme kriply!!!

Mikire, pamatuji si tvé řeči, jaký jsi byl proti komunistický odbojář, ale spíš mi těma kecama přijdeš jako starej komouš. Sorry jako. Jdu hledat, jak si zablokovat přístup na CL.

0 Citovat

floodland napsal(a):

Každý si zaslouží takovou mzdu, kterou mu dá jeho zaměstnavatel. 

To není pravda. Spoustu lidí jejich zaměstnavatelé odírají, dokonce i v IT. Stačí pracovat celý život v jedné firmě na malém městě a dostanete půlku, co jinde. Formuloval bych to jinak: čím je o tebe větší zájem, tím větší odměnu můžeš získat. Já teď odmítám nabídky prakticky denně, po 23 letech praxe.

0 Citovat

Jo ta formulace není úplně přesná, nicméně i ta půlka toho, co by dostal jinde je dost na to, aby mu ji Mikir záviděl. 

0 Citovat

foodlande,vim ze jsi provokater a ze cekas co napisu , ale je videt, ze me ctes pozorne Nevim sice cim se zivis ,ale podle komentare je mi jasne , ze by jsi mou praci nezvladl a kdyby jsi makal tak tezce jako ja nekdy, tak jsi dneska uz invalidni penzi  Nedelal jsem cely zivot jen kamionaka Zvladl by jsi treba uklidit jako pokojsky v hotelu za smenu 30 pokoju ?  Nebo 30 nocnich po sobe delat uklid v supermarketu ? A to je jen namatkou Delat spravce na horske chate a jeste obsluhovat vlek by jsi zvladnul  ? Nebo pripravit travnate hriste na Bazalech tak,aby Banik vyhral ? A dokazal by jsi sam uklidit po fotbale celou tribunu za smenu A co treba ridit autobus ? A ten kamion ? V tom podniku co zminujes ty me prihody si sef vedl takovou tabulku a byl jsem druhy nejlepsi sofer ve firme ...

.edit : kvuli Pajovi 15 kamionu a 30 mensich nakladaku

0 Citovat

Ze dvou...

0 Citovat

A jejda pro dobrotu na zebrotu ,ale bral jsem to tak,ze o covidu se neda diskutovat s covid fanatiky a odpovidal jsem konkretne dvema o nazoru na profese a mzdu

Leosi nic si nehledej a komous jsem fakt nebyl nikdy , zato jsem v 1998 z CR odesel na chvili se sice jeste vratil , ale od 2004 jsem pryc trvale a nelituju Sorry jako ty jsi Bursova kobliha? A fakt si myslis ze s VS a s 23 lety praxe muzes delat kvalitne a rychle jakoukoliv delnickou profesi ? To jsi me fakt rozesmal.

Miguelas tu psal pred casem jak se vse diky nesmyslum s covidem zdrazuje jen pockej az budes potrebovat kvalitniho remeslnika a jinak kamion s navesem nalozeny 30  tunama neni auto a i s tim autem mnozi neumi... 

 

0 Citovat

Jak se připravuje trávník na Bazalech, aby Baník vyhrál? Tos tam sypal brankáři soupeře do trávy hřebíky? :D

Ano máš pravdu, že lidí co mají VŠ a nic neví a neumí je plno ale to, jestli si zaslouží svůj plat je čistě na zvážení jejich zaměstnavatele. Pokud by se jim nevyplatil, tak mu tolik platit nebudou. Asi jako když irská sociálka dává prachy tobě. Taky můžu říct, že si ty prachy nezasloužíš a neměl bys dostávat nic, ale neříkám to, nezávidím ti. Pokud v tom irská sociálka vidí nějaký přínos, tak ať ti to klidně platí. Našel jsi stejný zlatý důl jako ti neschopní lidé s VŠ, které stále haníš.

Ono je totiž také dost špičkových odborníků, kteří jsou těžce podhodnocení, například vědci na Akademii věd, kteří dělají z mzdu za kterou ty bys ani nevstal z postele.

0 Citovat

Kde konkrétně Leoš píše, že po 23-letech praxe může dělat kvalitně dělnickou profesi? 🤦🏻‍♂️

0 Citovat

Paja ,nauc se cist  hned prvni veta co Leos pise :  Wow ,to me ani nenapadlo ... o te 23 lete praxi pise floodlandovi ,ale to jen dokazuje kdyz 23 let pracoval hlavou ze by po hodine s krumpacem a lopatou mel mozoly a nemohl by se narovnat  

matej 15 .kazdy ,mansaft si urcuje jak vysoko strizenou travu na svem hristi chce mit ,jak moc ma byt travnik zavlazeny ,jak presne ma byt vydrnovane brankoviste, jiste vyhru to nezajisti ,ale mohou to byt jiste vyhody pro domaci  pri odskoku balonu atd..

Ja jsem si svou podporu v Irsku zaslouzil poctivou a tvrdou praci a odpracovanymi lety V CR mam penzi a za to ,ze je v Irsku penze az od 66 (67) nemuzu  VS nehanim ,to je vytrzene s kontextu  

Ale uz je to vse moc OT  tak uz nebudu reagovat ,radeji neco o cestovani 

0 Citovat

Ne ty se nauč číst. Spojuješ 2 odstavce, které mluví o něčem jiném. První byl sarkasmus, který jsi očividně nepochopil a druhý byl o tom, že Leoš už má tolik praxe a vyjednávací pozici, že si může dovolit odmítat nabídky.

Btw. Reaguješ údajně na Floodlanda, ale na začátku odstavce oslovuješ Leoše.

Ty opravdu žiješ ve svém imaginárním světě, kde jsi ty ten nejlepší 

0 Citovat

Sorry Mikire, ale celoživotní tvrdou práci rukama si představuju jinak. Tímhle si mě neoslnil, ale maximálně tak rozesmál. A ten Excel bych chtěl vidět, když už druhej v pořadí nedokázal projet kruháčem.

0 Citovat

Když jsi 17 let trvale pryč, tak proc ti tak lezi porad v zaludku opatreni v ČR?

0 Citovat

Tak uz naposledy  ty kruhace jsou tam dva za sebou tak. ze kdyz se najedou opacne ,je to rychlejsi a pohodlnejsi , najel jsem je tak jen v noci  a sef mi na to rekl ,ze by to udelal taky ,ale ze me nesmi nikdo videt ,,,Excel nekomentuju .ale podvedomi o zbytecnych tabulkach co pak nikdo nikdy nekontroluje mam 

0 Citovat

Leoš Literák napsal(a):

Wow, to mě ani nenapadlo, že když mám VŠ, tak nedokážu řídit auto, čistit podlahy, sestavit palubku, vyměnit žárovku, postavit zeď, pást ovce, prodávat za kasou, malovat pokoje atd. Nikdo nás nevaroval, že vystudováním VŠ se staneme kriply!!!

Mikire, pamatuji si tvé řeči, jaký jsi byl proti komunistický odbojář, ale spíš mi těma kecama přijdeš jako starej komouš. Sorry jako. Jdu hledat, jak si zablokovat přístup na CL.

 

proc si blokovat pristup, kdyz jde ignorovat uzivatel? :)

0 Citovat

Mikire, škoda tvého času, tady ty tvé příspěvky nepadají na úrodnou půdu. Jsme na cestovatelském fóru a je logické, že většina zdejšího osazenstva jsou právě inženýři, státní zaměstnanci, budoucí právníci na dobré sociální úrovni, ono totiž lopaty, dělníci a skladníci, uklízeči kin ve státech nebo ti co jezdí po nocích v marketech s bafarkou logicky z podstaty věci moc necestují, tudíž sem nechodí. Takoví řeší jenom zlaté karty, vstupy do salonku, míle, drahé petihvezdy a co kde cepujou na baru, to je úplně jiný svět pro tebe. Ty nepochopíš je a oni zas tebe. Těch se nedotkne ani to pokovidove zdražení, to zas nejvíce odnesou ty obyčejné lopaty.

0 Citovat

Eh, cestují hodně a pracuji v obchodě, něco bude špatně někde 😂🤔

0 Citovat

Miguelasi to chápeš špatně. Tady nikdo nikoho nekádruje. Jediný, kdo tady pohrdá všemi mladými, protože podle něj nic neumí, nic nedokázali a ještě za to berou moc peněz, je Mikir. Plná huba keců o tom, jak celý život tvrdě makal, bojoval proti systému a všem podvodníkům a  když se ho pak zeptáš, co teda v životě dokázal, tak ti odpoví, že dělal pokojskou a uklízel kelímky na stadionu. Já nevím, vážím si každého, kdo něco umí, bez ohledu na vzdělání, ale u Mikira nějak nic nenacházím, jenom jak uráží všechny okolo sebe.  

0 Citovat

@floodland: nevzpomínám si, že by mikir někdy někoho konkrétního urážel ani nemám pocit, že by jenom urážel všechny okolo sebe. Může být, že někoho uráží jeho názory jako takové, no... ale to zas nesmíte být takové citlivky. Naopak dost často tady ve fóru někteří uráží mikira, a to konkrétně jeho a kolikrát i kvůli hloupostem či prkotinám. A tento názor už tu taky zazněl...

0 Citovat

Hlavně je nutno pochopit, že doba už je úplně jinde. Nové auto si člověk nemá šanci opravit sám, jako zkuste si vyměnit světla třeba u nové Octávky, to prostě musíte do servisu. Doba, kdy si lidi bastlili elektřinu doma sami už je taky naštěstí pryč. To vidím dodnes na chalupě, jak to může vypadat. 

A docela by ses divil, mikire, kolik vysokoškoláků si přivydělává rukama, takže fakt rukama pracovat umí. A nezlob se na mě, řízení kamionu, starání se o trávník, anebo pokojská nejsou odborné řemeslnické práce. Jako například truhlařina, instalatéři, atd.

Edit - @mirjur: Pokud považuješ za urážku jenom to, že někdo mikira pošle do prdele, ale ne to, když on uráží celé generace lidí nebo celé skupiny lidí (vysokoškoláky), tak se na mě nezlob, ale seš prostě mimo. Ty obecně používáš obří dvojí metr k věcem co píše mikir a co píší lidi reagující na něj.

0 Citovat

@mirjur: Tak to, že Mikir nikoho neuráží, to je taky dobrej kec. Osobně jsem tady s ním měl naposled výměnu, kvůli jeho plošnýmu "všichni mladý jsou fetky přisátý v mama hotelu", u kterýho ani neměl tu snahu říct, že nechtěl zobecňovat. Všichni jsme prostě fetky, který chtěj, aby na něj starý makali. Mě to třeba uráží. Stejně jako kecy a la "primář v Sokolově si vymejšlí, místo rozhovorů v televizi by měl radši makat a žádný lidi by na covid neumírali." To, že někoho tohle prostě uráží a popudí je úplně normální.

Po poslední hádce jsem ho bloknul, takže každý vlákno, který otevřu mám hromadu skrytých komentářů a vlákno pak vlastně nedává smysl. Ať si Mikir pindá, co chce, ale on je prostě VŠUDE a plevelí VŠECHNO. Ta je ten hlavní problém

 

0 Citovat

Miguelasi vim to  , ale proste kdyz nekdo arogantne ,nebo i umyslne provokuje tak reguju ,obcas vyberu z zivota takove zazitky ze to pusobi jako cervena na byka a mam pak tak trochu skodolibou radost jinak uzivej Recko zdravim z letiste

mirjur diky hezky a presne napsano

0 Citovat

Je to úsměvné, jak ti, kteří by chtěli zabanovat mikira, sami zaserou vlákno na 3 stránky. Je mezi vámi nějakých 30-50 let rozdíl, proto si připadáte úplně jiní. Ale v jádru jste úplně stejní. Potřebujete se vyjádřit ke každé kravině a hlavně mít poslední slovo. 

0 Citovat

T:  +1

0