Ahoj, mám otázečku, která mě napadla zdali se někomu z vás nestala. Vím, že při letu do USA musíte na prvním letišti znovu odbavit zavazadla, projít pohovorem atd. Co se ale děje v situaci, že přestupujete na letišti v USA, ale odbavené zavazadlo má zpoždění a dorazí později? Takže když jste vy na prvním letišti  v USA, projdete pohovorem a odletíte do cílové destinace, nicméně vaše zavazadlo dorazí třeba až za několik hodin/dnů? Kdo ho pak znovu odbaví? Nebo zůstane ve ztrátách na přestupním letišti v USA? Nemáte s tím někdo zkušenost?  Díky všem za komentáře.  .

Odbavení zavazadel USA - co když má zavazadlo zpoždění a vy jen přestupujete?

Založil ve fóru Co se nevešlo

3 reakce

Ahoj,

mám otázečku, která mě napadla zdali se někomu z vás nestala. Vím, že při letu do USA musíte na prvním letišti znovu odbavit zavazadla, projít pohovorem atd. Co se ale děje v situaci, že přestupujete na letišti v USA, ale odbavené zavazadlo má zpoždění a dorazí později? Takže když jste vy na prvním letišti  v USA, projdete pohovorem a odletíte do cílové destinace, nicméně vaše zavazadlo dorazí třeba až za několik hodin/dnů? Kdo ho pak znovu odbaví? Nebo zůstane ve ztrátách na přestupním letišti v USA? Nemáte s tím někdo zkušenost? 

Díky všem za komentáře.

0

Řešil bych s aerolinkou, až to nastane

0 Citovat

Mam s tim zkusenosti, je to standardni zalezitost:

1. Nahlasis claim u spolecnosti, ktera ma airolinku, kterou si priletel na starost (tzn. priletel si AA do NYC, ale odletas s JetBlue na Bahamy, tak jdes na handling AA)

2. Oni ti reknou, kdy zhruba jsou schopni nalozit zavazadlo o dovest do US - zeptaji se te, kde tou dobou budes

3. Zavazadlo za tebou poslou do cilove destinace a v momente kdy dorazi, te kontaktuje jejich lokalni partner (tzn. firma na Bahamach) a zavazadlo ti doruci kuryr zdarma na tvoji adresu

Stalo se mi to nekolikrat i v US i v EU a vzdycky mi zavazadlo privezli, kam jsme se domluvili - napr. kdyz mi nedorazili zavazadla z US do Berlina, tak je Menzies druhy den privezli v Praze do bytu, nebo neprileteli kufry do Miami a za 2 dny mi je privezli na airbnb do Tampy a resil jsem dalsi situace tak slozite, ze to ani nechci rozepisovat :)

Niceho se neboj :)

0 Citovat

Navíc máš nárok na náhradu nezbytných nákladů, které ti tak vznikly. Když se to stane cestou "tam", tak obvykle hygienické potřeby, pár kusů oblečení, apod. Cestou "zpět" to moc neuznávají. 

Je třeba si schovat účtenky. 

0
3 reakce