Zdravím všechny,  chtěl bych se zeptat, zda někdo máte reálnou zkušenost s testováním PCR zdarma (resp na pojišťovnu) s mezinárodním certifikátem taky zdarma (nově od 1.6.) a nejlépe v Praze. (Možná to někdo psal už do covid obecně, ale je tam tolik příspěvků, že je tam těžké něco najít.). Díky!  .

PCR test s mezinárodním certifikátem zdarma

Založil ve fóru Co se nevešlo

Zdravím všechny, 
chtěl bych se zeptat, zda někdo máte reálnou zkušenost s testováním PCR zdarma (resp na pojišťovnu) s mezinárodním certifikátem taky zdarma (nově od 1.6.) a nejlépe v Praze. (Možná to někdo psal už do covid obecně, ale je tam tolik příspěvků, že je tam těžké něco najít.).

Díky!

0

Tohle mi před chvílí přišlo od Regiojetu e-mailem. Třeba pomůže. Ale zatím to vypadá polofunkční.

https://www.regiojet.cz/novinky/.../testovani

0 Citovat

@ Michal ,proc myslis ze je to polofunkcni ? To, ze tam neni mozne vycist  zda je to nabidka  jen pro mezinarodni  jizdenky ,nebo  to muze  vyuzit kazdy cestujici  i kdyz bude mit  vnitrostatni jizdenku  ? Taky me chybi , zda ta zvyhodnena  cena na Antigen za 60 Kc  plati jen pro ty pojistene , nebo je to pro kohokoliv kdo bude mit jizdenku  Cenu za PCR  tam taky nevidim Sympaticke se mi jevi ,ze nabizeji  vysledek do 24 hodin i  osobni moznost vyzvednuti certifikatu

0 Citovat

Ne, protože když kliknu rezervovat, tak to nenabízí termíny, ani data, jen se vyplňuje jméno a není tam ani číslo kreditové jízdenky.

0 Citovat

Mám zkušenost ze čtvrtka 3. 6. s bezplatným testováním PCR ve VFN v Praze. Objednaný den předem na odpolední čas (cca 16h), výsledek dorazil ve formě SMS ve 22h, certifikát v tištěné podobě (i pro účely vycestování) bylo možné vyzvednout v pátek po 12h, ale nepotřeboval jsem. Je navíc třeba vyplnit číslo cestovního dokladu V Očko.uzis se info o testu a certifikát objevily až v neděli 6. 6. ráno.

Více zde: https://www.vfn.cz/aktuality/odb...-covid-19/

0 Citovat

https://www.covidzlicin.cz/

0 Citovat

@Danny-709  Diky za dobre info o VFN a to srovnani rychlosti s Ocko Uzis  ,akorat te tam byl asi vikend  i kdyz by to melo i tam prijit uz v patek 

Jen se jeste zepatam ve VFN delaji  test s nosohltanu nebo ze slin ?

0 Citovat

Tak to nic moc, jestli očko takhle nefunguje. Nemá někdo čerstvou zkušenost z Mariánského náměstí, jak dělávali PCR za cca 700? Teď už taky certifikát jen přes očko.

0 Citovat

Nasel jsem Poliklinika Zeleny Pruh Praha 4 PCR vysledek do 24 hodin certikat je za 200 Kc cena vcetne certifikatu 1000 Kc zasilaji na email To vypada nejzajimaveji pro ty co musi  platit  Kdyz bych mel prukaz pojistece tak asi volim VFN  ,ale pro samoplatce je to za 1500 Kc  

0 Citovat

mikir napsal(a):

Jen se jeste zepatam ve VFN delaji  test s nosohltanu nebo ze slin ?

Výtěr probíhal přes dvě špejle - první pusou do krku, druhá do nosohltanu.

Nemyslím, že to je víkendem. Když jsem byl na AG testu 31. 5., v očku se to objevilo až 2. 6. večer - tedy téměř po vypršení platnosti testu.

0 Citovat

Hmm nechteji jeste treti spejli strkat do zadku ?  Ocko je teda blbe ,takze jedine kde  posilaji primo na email  nebo radeji to osobni vyzvednuti  

0 Citovat

mikir napsal(a):

Hmm nechteji jeste treti spejli strkat do zadku ?  Ocko je teda blbe ,takze jedine kde  posilaji primo na email  nebo radeji to osobni vyzvednuti  

Mám pocit, že na e-mail to PCR nikdo moc neposílá (alespoň když jsem si před čtvrtečním testováním dělal analýzu center, tak se to moc nenabízelo). Pro samoplátce to ale asi může být jiné.

Kdybych to potřeboval pro účely cestování, vyzvednu to určitě na místě... Přijde mi to nejjistější.

Než mi to "odběratelka" strčila do nosu, dala mi vybrat dírku...možná by zadek taky prošel.

0 Citovat

Taky se mi to zda ,ze pro samoplatce je to jine ,ale souhlasim v te VFN to vidim jako jistotu  ,ta analyza center by me zajimala  potrebujeme to aby to bylo do 24 hodin ,test primo na email ,nebo vyzvednuti osobne no a cena co nemensi  ,prijde mi ze jsou vsichni na podobne cene  kolem tech 1500 Kc 

0 Citovat

Ještě k Regiojetu a jeho testům - volal jsem tam.

Otestují vás zdarma a bez rezervace. Musíte mít jízdenku na Regiojet do zahraničí. Automaticky a zdarma vydávají certifikát pro cestu do zahraničí. (pro mikira: jede to na pojišťovnu). Specializují se především na antigenní testy.

K PCR testům na infolince moc informací nemají a podle mě bude lepší počkat, jak si to tam sedne. Jinak na webu udávají, že by výsledky měli dávat do 24 hodin.

0 Citovat

Kluci, letíme na Maltu, ale certifikát se ne všem podařilo stáhnout. Stačí podle vás jen to potvrzení s razítkem v angličtině? Díky

0 Citovat

Na Malte jsem byl zacatkem kvetna a letel jsem tam zcela bez testu. Byl jsem otestovan behem par minut zdarma na maltskem letisti po priletu.

0 Citovat

Ahoj , my byli na Maltě před 20 dny , po výstupu z letadla nám stačilo vytištěné potvrzení,  vzali si ho a mohli jsem jít.

0 Citovat

Spadia, Žluté lázně, PCR preventivní, radši dokoupen klasický jejich CZ/ENG/UKR certifikát za 200,- Kč, ale zbytečně, už ho mám na očko.uzis, 26 hod od odběru, za mě palec hore

0 Citovat

Prosím pěkně, certifikát na očko je i v angličtině?

0 Citovat

Samozřejmě

0 Citovat

Aeskulab po telefonu tvrdí, že ke všem PCR testům vydávají stejné certifikáty a bez příplatku. Včetně k těm na pojišťovnu. V případě preventivního testu odběr výhradně tampónem z pusy.

0 Citovat

Máte někdo na tom certifikátu z očko.uzis číslo cestovního dokladu? Podle mě tam ani taková položka nefiguruje. Řecko přitom při vyplňování PLF výslovně upozorňuje, že negativní test musí mít číslo ID nebo pasu. Nebo jsou tyto informace obsažené v tom QR kódu?

0 Citovat

Řecko je přímo zapojeno do pilotního projektu covid pass, takže by měli mít totožný systém jako ČR. Propojené databáze už jsou.

https://news.gtp.gr/2021/05/31/g...uidelines/


greece-digital-covid-certificate-1.jpg

0 Citovat

Díky. Takže to zítra vyzkoušíme. Pokud se zjistí, že náhodou v souvislosti s Řeckem něco nefunguje :-), vytasím ten certifikát od Spadie. Dám report.

0 Citovat

Super, budu na to čekat, Řecko mám za 14 dní :-).

0