Zdravím všechny,  chtěl bych se zeptat, zda někdo máte reálnou zkušenost s testováním PCR zdarma (resp na pojišťovnu) s mezinárodním certifikátem taky zdarma (nově od 1.6.) a nejlépe v Praze. (Možná to někdo psal už do covid obecně, ale je tam tolik příspěvků, že je tam těžké něco najít.). Díky!  .

PCR test s mezinárodním certifikátem zdarma

Založil ve fóru Co se nevešlo

@Milan V: Nemám. Při testu se mě ptali jestli budu cestovat na pas nebo OP, na jejich certifikátu (PREVEDIG) číslo OP mám uvedené na řádku "Cestovní pas", na certifikátu stáhnutém z ocko číslo cestovniho dokladu není. 

0 Citovat

Díval jsem se na QR kód z očka a je to jen dlouhý řetězec textu. Těžko říct, jestli obsahuje tu informaci nebo někam vede. Každopádně na očko po přihlášení mám v osobních údajích číslo OP a pasu. Ty mám dva a je tam číslo posledního vydaného.

0 Citovat

Třeba dánská mobilní appka pro Covid pass (Coronapas) ten QR kod sejme a vypíše informace.

Jmeno, datum narození, jestli to je vakcina/test/potvrzení o nemoci, dobu platnosti od do a ten kontrolní řetězec 

0 Citovat

Vyzkoušel jsem appku a číslo dokladu nenačítá / nemá na něj kolonku.

0 Citovat

Pokud tam není číslo OP nebo pasu, tak bych doporučil zavolat na odběrové/očkovací místo, aby v ISINu zaktualizovali informace z ROB - mělo by se doplnit automaticky.

Edit: to i v případě změny OP nebo pasu

0 Citovat

@Miloš Machů na ocku číslo pasu je, není nikde na tom vytištěném potvrzení. Předpokládám tedy, že země zapojené do pilotního systému, už ho tedy požadovat nebudou.

Ostaně v Opavě i v Ostravě Vítkovicích mi i u placených PCR testů odmítli vypsat číslo cestovního dokladu na "starý" certifikát i na výslovnou žádost i když tam to políčko bylo. V novější verzi (Ostrava-Vítkovice) tam to políčko pro osobní doklad zmizelo úplně.

 

0 Citovat

Vidim ze pres to ocko jsou porad problemy tak snad v tistenem potvrzeni pro ktere si zajdu osobne druhy den jak treba nabizi VFN  bude vse co clovek potrebuje  ,asi bych docela vypenil kdyz by tam rubrika na  cestovni doklad byla a oni by mi to odmitli tam napsat to jen porad dokazuje ze jde jen a jen o penize a ne o usnadneni cestovani hlavne ze dneska schvalili covid pasy  dalsi  zbytecny doklad a opet jde jen o prachy 

0 Citovat

Já někde včera četla, že tam prostě to číslo dokladu nemá bejt, kvůli ochraně osobních údajů, aby to každej celník asi neviděl, ale jestli je schovaný v tom QR kódu, to je možný. Každopádně by tedy na cestování neměl bejt žádnej problém. Až to někdo vyzkouší, ať dá vědět :-)

0 Citovat

Mikre, covid pass je zadarmo. Celkem ho vítám, protože to vypadá, že to alespoň v rámci EU zjednoduší cestování. Vzhledem k tomu, že byla i splněna podmínka o bezplatném testování, už ho jako diskriminační nevidím. (I když já se zatím ani očkovat, ani testovat nepotřebuji).

0 Citovat

Martin Vícha napsal(a):

@Miloš Machů na ocku číslo pasu je, není nikde na tom vytištěném potvrzení. Předpokládám tedy, že země zapojené do pilotního systému, už ho tedy požadovat nebudou.

Ostaně v Opavě i v Ostravě Vítkovicích mi i u placených PCR testů odmítli vypsat číslo cestovního dokladu na "starý" certifikát i na výslovnou žádost i když tam to políčko bylo. V novější verzi (Ostrava-Vítkovice) tam to políčko pro osobní doklad zmizelo úplně.

 

Tak v tom případě bych to asi neřešil. Náležitosti formátu asi splněny mít budou. Teď se na to ofiko stejně dá dostat jen někam. Otestuji v pondělí v Alicante, jak se na to budou tvářit.

0 Citovat

https://www.seznamzpravy.cz/clan...ice-166907

... já bych se zatím, co se covid pasu moc neradoval. Těžko říct, jestli je to víc chyba vlády, která není schopná nic správně vysvětlit, odůvodnit, napsat a tipnul bych si, že si tam dala ještě nějaké přílepky, nebo opozice, která programově není schopná schválit nic, co vláda navrhne už z principu, i když to lidem naprosto objektivně pomůže ...

Největší paradox je ta demonstrace, kdy nahnědlí demonstrují proti hnědnutí ...

0 Citovat

Nejhorší je, že COVID pas má sloužit jenom jako sjednocený způsob prokázání testu, očkování nebo prodelaneho Covidu v rámci EU, ale podmínky vstupu budou dále v rukou členských států. Takže si klidně může některý stát určit, že očkování stačí pouze pro vstup že země s nízkým výskytem nebo kde není zvýšený výskyt mutací, a COVID pas mi bude dobrý akorát k tomu, že k mému očkování z ČR musí přistupovat stejně jako k očkování provedenému u nich.

Nebude žádné pravidlo závazné na úrovni EU, že každý očkovaný, negativně testovaný nebo po prodělanem Covidu může po EU cestovat bez omezení. Fakticky to tak že začátku asi bude, ale nevydrží to díky mutacím dlouho. Stačí se podívat jak se situace vyvíjí v UK. 

0 Citovat

Tak na Maltě si certifikát vzali spolu s formuláři. Dost to kontrolovali.

0 Citovat

Bohužel jak píše Jakub S, pasy asi žádná extra výhra, nebudou. Jednotlivý státy si tam můžou dát svoje podmínky, zatím to jde krásně vidět na severských zemích, kde je žádný očkování nezajímá a musíte do karantény třeba to Norsko a či jen s testem Švédsko...

0 Citovat

Tak uvidime od cervence. Ja doufam, ze bude pass jednotny a bez dalsich podminek.

0 Citovat

Bude asi tak jednotný jako od července u nás budou zdarma testy pro nahrání do Covid Pasu. Možná jsem skeptikus.

0 Citovat

Houby skeptismus, krutá realita, sami si to v EU parlamentu odhlasovali, najednou jim ty testy zdarma v rámci celé EU nějak vypadly z priorit, takže vlastně můžem líbat ruce Babišovi, že nám to u nás v ČR zařídil.

0 Citovat

Petr napsal(a):

Nejhorší je, že COVID pas má sloužit jenom jako sjednocený způsob prokázání testu, očkování nebo prodelaneho Covidu v rámci EU, ale podmínky vstupu budou dále v rukou členských států. COVID pas mi bude dobrý akorát k tomu, že k mému očkování z ČR musí přistupovat stejně jako k očkování provedenému u nich.

Nebude žádné pravidlo závazné na úrovni EU, že každý očkovaný, negativně testovaný nebo po prodělanem Covidu může po EU cestovat bez omezení.

 

Naprosto přesně napsané. Škoda, že o tomto EU nesmyslu takhle nepíši a nevysílají hromadné sdělovací prostředky, které jen veřejnost matou. 

0 Citovat

Nevi nekdo jesti uz nekde akceptuji to zastropovani  ceny  pro samoplatce  ? Podle noveho to nesmi byt vic nez najak tech 614 Kc,  pal to cert jestli k tomu prirazi jeste 200 Kc  za certifikat ale bojim se ze to sjednoti na 48 hodin  ten vysledek  a to muze byt nekdy problem a k tomu to zasilani pres ocko...Takze se s priplatkem za rychlejsi sluzbu dostanou na sve , ale nekde to vcera probehlo ze uz nebude 1510 Kc  mozna to nekteri  prestanou delat uplne  a reknou, ze se jim to uz nevyplati je to pdle meho  logika  k tomu donutit lidi se nechat naockovat 

Hledal jsem vcera  jestli s covid pasem neni nejaka zmena kdyz to europoslanci schvalili ale porad nic  v Irsku az od 19 cervence  ,pricemz EU rika ze by mely byt platne od 1.7.  Jinak v te tabulce je  napsano  ze karantena  nebude , kdo bude ockovany , kdo covid prodelal a kdo bude mit test,  v irske verzi nepisou nic o antigennim ,jen zminuji PCR ,jak dlouho by platil, taky nikde nepisou

Tak ted vidim ode dneska PCR 614 test + 200 za odber   takze 814 Kc  o certifikatu se nikde nepise  antigen  201 Kc 

Edit ted jsem volal do VFN Praha  pry jim jeste nikdo nic nerekl ,,, takze maji cenu 1510 Kc pro samoplatce ovsem ode dneska je platna vyhlaska ze je cena stanovena na 814 Kc   Na Zelenem pruhu uz reagovalli  a za 614 Kc  to udelaji z vysledkem do 3 pracovnich dnu t edy jeste pridali den a bez certifikatu , ten stoji 200 Kc  a kdyz to chci  do 24 hodin tak si priplatim dalsich 200 Kc   Take ze uz to je tady co jsem myslel ze nastane ,,,Mam stochuti napsat email Vojtechovi at si da do poradku ten bordel i s tim Ockem 

0 Citovat

Já nevím, ale testuju se v nemocnici v Berouně a ke každému ATG testu, když si v emailu o výsledku kliklu, že chci potvrzení, tak mi obratem přijde, i v angličtině a zadarmo.

0 Citovat

Včera v Prostějově v 8,30 pcr test, manzelka se synem v 10, vysledky ve 14 jak v sms, tak v mailu i s mezinarodnim potvrzenim. Na ocko.uzis to bylo do hodiny od jejich mailu. Vytiskl jsem pro jistotu taky. Sestra byla vcera v Praze Vseobecne fakultni, vysledek na sms v podvecer, pro mezinarodni potvrzeni si sla dnes ve 12. ocko nekontorlovala vcera, dnes rano to tam mela. vsichni vsechno zcela zdarma

0 Citovat

Díky, to jsou velmi užitečné praktické ifnormace, využiju je zanedlouho :)

0 Citovat

Chania, Lauda z Vídně, přílet teď. Certifikát PCR z očko.uzis naprosto v pododě. Číslo pasu nikoho nezajímá, i když je to v mailu, kterým přijde v půlnoci QR kód k PLF výslovně uvedený. Čtečku na QR nepoužívají, takže chtěj vidět PLF v pdf formě a z toho vizuálně kontrolujou shodu jména s testem. Toť vše. Nevylučuju, že v ATH nebo na jiném letišti je jiný postup. ATH vyzkouším za 3 týdny

0 Citovat

Jo a kdo ma QR začínající 9, má random PCR. 4 bez, ve frontě zaznamenán jeden pax s devítkou;-)

0 Citovat

... nerozumím co znamená jeden pax s devitkou prosím?

0