Dobrý den, potřeboval bych poradit. Na začátku července chceme jet do Lichtenštejnska, Švýcarska a Francie, pojedeme přes Německo a Rakousko. Oba dva jsme plně očkování a splňujeme i 14 dní po očkování. Co jsem zjistil tak přes Německo a Rakousko nepotřebuji nic, to samé platí i pro Švýcarsko. Vstup do Lichtenštejnska je myslím taky bez omezení, ovšem pro vstup do Francie nevím kde mám vyplnit atestaci(formulář), musím ho vyplnit na internetu nebo stáhnout nějaký dokument a pak ukázat na hranicích? Dodám, že ve Francii budeme jen přes noc na 1 den. Budu potřebovat pro vstup do těchto zemí ještě nějaké dokumenty, či vyplněné formuláře, popřípadě i potrvzení o ubytování, či zdroje financí ? Jsou na hranicích těchto států kontroly? Vyžaduje některý stát "covid pas"(nebo nějakou aplikaci v mobilu, QR kód), nebo mi bude stačit certifikát o očkování , vydaný v očkovacím centru? Děkuji za odpověd  .

Cesta do Švýcarska,Francie

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

1 reakce

Dobrý den,

potřeboval bych poradit. Na začátku července chceme jet do Lichtenštejnska, Švýcarska a Francie, pojedeme přes Německo a Rakousko. Oba dva jsme plně očkování a splňujeme i 14 dní po očkování. Co jsem zjistil tak přes Německo a Rakousko nepotřebuji nic, to samé platí i pro Švýcarsko. Vstup do Lichtenštejnska je myslím taky bez omezení, ovšem pro vstup do Francie nevím kde mám vyplnit atestaci(formulář), musím ho vyplnit na internetu nebo stáhnout nějaký dokument a pak ukázat na hranicích? Dodám, že ve Francii budeme jen přes noc na 1 den. Budu potřebovat pro vstup do těchto zemí ještě nějaké dokumenty, či vyplněné formuláře, popřípadě i potrvzení o ubytování, či zdroje financí ? Jsou na hranicích těchto států kontroly? Vyžaduje některý stát "covid pas"(nebo nějakou aplikaci v mobilu, QR kód), nebo mi bude stačit certifikát o očkování , vydaný v očkovacím centru? Děkuji za odpověd

0

Přes Německo a Rakousko žádné kontroly nejsou (jezdím trasu přes Mnichov a Bregenz). Na švýcarských hranicích může být celní kontrola (záleží na zvoleném přechodu), ale maximálně budou chtít vidět doklady a spíš je bude zajímat, jestli nepašujete alkohol, tabák nebo maso. Žádné certifikáty, aplikace potřeba nejsou. S Francií zkušenosti nemám.

0
1 reakce