Ahoj, zajímalo by mě, jestli jsou aktuálně povolené turistické cesty na Réunion, patřící pod Francii. Podle http://www.reunion.gouv.fr/coron...-r461.html je nutné být očkovaný oběma dávkama a stejně mít PCR, neočkovaní nemůžou přijet vůbec. Nebyl tam teď někdo nebo nemá nějaké aktuální zkušenosti, jestli to tak fakt je? :)   .

Réunion - cestování v době covidu

Založil ve fóru Co se nevešlo

7 reakcí

Ahoj, zajímalo by mě, jestli jsou aktuálně povolené turistické cesty na Réunion, patřící pod Francii. Podle http://www.reunion.gouv.fr/coron...-r461.html je nutné být očkovaný oběma dávkama a stejně mít PCR, neočkovaní nemůžou přijet vůbec. Nebyl tam teď někdo nebo nemá nějaké aktuální zkušenosti, jestli to tak fakt je? :) 

0

Chystám se tam v září a zatím to chápu tak, že naočkovaní turisti jsou vítáni.

0 Citovat

Sice nemám info lokální ale jsem Francouzská :)) stále platí že neočkované nesmí cestovat za účel turismu (musí se doložit certifikát o vážných důvodů).  Plně ockovane můžou ale i tak musí doložit PČR certifikát. Podle mě to je stejné na ostatní ostrovy mimo metropolitní Francie (Martinique, Guadeloupe atd..).

0 Citovat

Ahoj, nebyl jste teď někdo poslední dobou na Reunionu? Podle inforamcí  http://www.reunion.gouv.fr/mesur...a7688.html by mělo být možné po Reunionu cestovat relativně bez omezení. Je tomu tak, nebo jsou služby nějak výrazné omezené?

Je nutné pro vstup pro očkované nutné předkládat PCR test?

 

0 Citovat

Koncem září jsem dělal pěší přechod ostrova. Služby fungovaly, skoro všude chtěli covidpass. Pro vstup byl nutný test i pro očkované, ale stačil antigen.

0 Citovat

mxp napsal(a):

Pro vstup byl nutný test i pro očkované, ale stačil antigen.

Myslím tím vstup na ostrov.

0 Citovat

Díky za info.

Přechod ostrova? To zní dobře, nenapsal bys prosím o tom odstavec? Odkud kam si šel? Kde si spal? Jak je to s voudou, atd? 

0 Citovat

Šli jsme na lehko a spali na gites (=chaty kde dostaneš nocleh a stravu). Naplánoval jsem to na 8 dní včetně jednoho na sopce.Trasu je možné zhruba vidět tady:

https://www.alltrails.com/explor...a75185?u=m

Měl jsem v úmyslu napsat o tom stručný cestopis, ale zatím nebyl čas. Třeba se to v dohledné době povede. Pokud budeš chtít něco konkrétního vědět, rád se podělím o zkušenosti.

0
7 reakcí