Jsem optimistka, takže v listopadu 2021 bychom od začátku COVID rády poprvé vyrazily mimo Evropu:) pokud máte někdo nějaké zajímavé plány/tipy kam by to šlo, budu ráda když se podělíte. My aktuálně váháme mezi Mexikem (v listopadu dobre počasí, zajímavá kultura jídlo a koupání, ale prijde mi ze míň treků) a trojicí Panama-Kostarika-Nikaragua (tam se trochu bojim počasí). Koukala jsem i na Asii (Thajsko, Sri Lanka, Bali..) ale pokud dobre rozumím tak tam je pořad dost omezení (karantena, pobyt pouze v části země). Nový Zealand s Austrálii budou asi stále zavřené a podobne se obavám ze i Jižní Amerika (náš velký sen - Argentina - se opět odkládá). Díky a hezky den!  .

Kam mimo Evropu (listopad 2021)

Založila ve fóru Co se nevešlo

Jsem optimistka, takže v listopadu 2021 bychom od začátku COVID rády poprvé vyrazily mimo Evropu:) pokud máte někdo nějaké zajímavé plány/tipy kam by to šlo, budu ráda když se podělíte. My aktuálně váháme mezi Mexikem (v listopadu dobre počasí, zajímavá kultura jídlo a koupání, ale prijde mi ze míň treků) a trojicí Panama-Kostarika-Nikaragua (tam se trochu bojim počasí). Koukala jsem i na Asii (Thajsko, Sri Lanka, Bali..) ale pokud dobre rozumím tak tam je pořad dost omezení (karantena, pobyt pouze v části země). Nový Zealand s Austrálii budou asi stále zavřené a podobne se obavám ze i Jižní Amerika (náš velký sen - Argentina - se opět odkládá). Díky a hezky den!

0

Píšeš "rády poprvé vyrazili" - chápu to správně že se jedná o výlet LBGT komunity spojený s operací (v tomto případě tedy ze ženy na muže)? Tyhle operace jsou běžné v celém Mexiku, Takže správná volba a i ty treky se tam dají realizovat, třeba na sopky v okolí Mexiko city.

0 Citovat

Už chápu, to byl komentář na gramatiku, opraveno :) budu vděčná i za nějaké k tomu tématu cestování 😀

0 Citovat

Tak Padrino ti svým neotřelým způsobem dobře poradil. Mexiko je nejlepší volba v dnešním světe. Na Asii , Austrálii i Nový Zéland můžeš hned zapomenout, a tu Střední Ameriku bych si dnes nelajznul. To už spíš tu Jižní Ameriku.

0 Citovat

Já mám na listopad Brazílii - Rio a vodopády Iguazu falls a na leden Mexiko -  Cancún, Acapulco, Puerto Vallara a ty sopky v okolí Mexiko city.

Tedy pokud se zase nebudou rušit lety.

0 Citovat

Padrino, na ty vodopády máš přelet nebo půjčuješ auto? Když jsem to plánoval předloni, tak ty přelety byly dost drahé...

0 Citovat

Autem (původně jsem měl Kapské město, ale aerolinka zrušila, tak jsem to změnil na Rio) nechci riskovat že to zase zruší a mně propadnou vnitrostátní letenky jako loni ve Vietnamu.

Je to docela hezký výlet a minimálně jedna cesta bude podél pobřeží spojená s koupáním. Letíme ve 4  a auto je tam velmi levné.

0 Citovat

Ty přelety jsou dost napálené po celé Jižní Americe. Svého času dával MyTrip itinerář Rio-Sao Paulo s přestupem v IGU. Tenhle kiks tam už nemají, ale vidím, že na této trase mají jiný kiks. Rio-Sampa s přestupem v Brasilia je v říjnu za pětikilo. Ale změnu letu bych s nimi nerad řešil.

Jinak se dá letět do Sao Paula a pak jet busem.

0 Citovat

Přelety i autobus tam vycházejí opravdu draze (v porovnání např. s Evropou nebo Asií), oproti tomu  půjčení auta nestojí ani 500 czk/den. Ve 4 není co řešit. Mám tam na vše 15 dní (Rio 5 dní, výlet k vodopádům a zpět 10 dní).

0 Citovat

Jen je potřeba počítat, že teď člověk uvidí ty vodopády jen z 1 strany a asi ani přechod do Paraguaye nebude možný (tam jsou pěkné Monday Falls).

0 Citovat

Uvidíme až na místě, kdo ví co bude za pravidla platit v listopadu.

0 Citovat

Na druhou stranu, třeba bude levný vyhlídkový let helikoptérou, protože korona a málo Amíků.

0 Citovat

Zní to lákavě, ale raději bych vyhlídkový let letadlem. Žádné vrtulníky - nerad bych skončil jako Kellner.

0 Citovat

Brazílii jsem neregistrovala ze je otevřená pro turisty, na to kouknu, díky za tip :) tu mam v hledáčku dlouho, ale chtěla jsem ji idealne kombinovat třeba s Argentinou, což spis nepůjde..

na tom Mexiku je dobrý ze tam lítá KLM, který sice nemá zas tak akční ceny letenek ale zřejmě má poměrně vstřícnou cancellation policy :)

0 Citovat

Vstřícná cancellation policy? To je jako co? Ty když si koupíš letenky, tak let zrušit ani změnit nemůžeš - můžeš vše jen nechat propadnout. A pokud zruší aerolinka tak jde zpravidla zvolit jiný let, nebo destinaci, pokud nejde vracejí peníze.

0 Citovat

padrino11 napsal(a):

Zní to lákavě, ale raději bych vyhlídkový let letadlem. Žádné vrtulníky - nerad bych skončil jako Kellner.

Tak abys neskončil jako Steve Fossett.

0 Citovat

Tak to asi zkusíme rafty...

0 Citovat

Jestli je raft bezpečnější, jak vrtulník... No, nevím, nevím. I na klidnější vodě se dá utopit. https://www.idnes.cz/zpravy/zahr...anicni_kha

0 Citovat

Je otazka jestli letos planovat cesty  temito  smery  , mozna by bylo jednodussi  zkusit mensi zeme nebo spise ostrovy  jako  Mauricius , Seychely , mozna i Sri Lanku  ,Maledivy  Na Mauriciu  jsme byli v 2018 prelom zari -rijen a pocasi super 

0 Citovat

To byla nadsázka - myslím, že ty vodopády nejdou sjet vůbec na ničem, pokud to chceš přežít.

Je pozdě zkoušet něco jiného, když mám letenky do Brazílie a Mexika. Ostrov mám také - Azory, ale až na březen.

0 Citovat

@mikir dekuju za tipy, kouknu na to :) přiznám se ze nejsme moc plážový tipy tak mě tyhle ostrovní destinace ani nenapadly, ale třeba na Réunion teď mám výborný reference 

0 Citovat

Padrino, to bylo spise  urceno Zuzane  ,jesli uz mas letenku, tak s tim uz nic nenadelas , ja to nakonec  mozna hodnotim i  trochu subjektivne  ,kdyz   v jizni Americe  jsem byl  skoro 5 mesicu  Porad zastavam nazor ,ze na velke vzdalenosti je skoda letet na kratko ,jizni Amerika je u me davnou minulosti, ale treba i posledni Thajsko nebo predtim Mauricius ci Jamajka kdy to bylo jen na 15 dnu  jsem vnimal ze by to mohlo byt radeji na dele  Na NovyZeland, kde jsem byl kdysi ctvrt roku  ,bych treba na mene nez mesic  taky neletel, spis ty 2 tydny na severnim ostrove a 3 tydny na jiznim Bohuzel tam maji premierku covid hystericku takze kdovi kdy to bude mozne   Pochopitelne  cim jsi nekde dele ,tim to chce  vic penez ,nebo  udelat  ustupek v urovni  ubytovani a stravovani 

0 Citovat

Už jsem také pochopil. 

Jinak Reunion je v porovnání s vedlejším Mauriciem docel drahá záležitost - už jen proto, že je to zámořské území France a tedy část EU. Kdežto Mauricius je samostatný stát.

0 Citovat

@Zuzana L. prave Reunion se da s Mauriciem nakombinovat   Reunion je hornaty ,ale koupani neni moc dobre kvuli nebezpeci  zraloku Mauricius ma koralovou barieru pres  kterou se zraloci nedostanou  jen v jednom useku neni a tam jsou cedule upozornujici na nebezpeci  Mauricius   by se dal taky  dobre nakombinovat s Rodriguezem  

Meli jsme to v planu ale byli jsme na Mauriciu jen tech 15 dnu ,ale priste bych  Rodrigues urcite chtel  ,hezky clanek o nem  treba tady 

https://www.idnes.cz/cestovani/k...-sveta_ptp

No ja naopak ostrovy preferuju ,mozna i proto, ze na nem uz 20 let ziju ,ale i drive jsem mel ostrovy radeji nez pevninu  samozrejme hory miluju a nejradeji vybiram mista kde za zady u more je pak kolorit hor ..Jinak muj rekord  v Bolovii  Chacaltaya  5350 m 

Mozna moc plazova destinace ,ale klasicka valecka na plazi to urcite neni 

0 Citovat

Na treky je mnohem lepsi zapad Jizni Ameriky. Napr. Ekvador by mel jit. I koupat se tam da, i kdyz velmi hezke plaze az par vyjimek tam nejsou.

@Mirjur: Pokud bys jel sam a letadlo bylo drahe, asi by byl lepsi bus (jizdou pres noc usetri cas). Levny ale asi nebude take. Nebo bus do Sao Paula se zastavkami na pobrezi a pak let, protoze cestou vnitrozemim asi moc zajimavych zastavek nebude.

0