Dobrý den, poradil by někdo destinaci na březen, která je OK v těhotenství? Částečně válení u moře, částečně poznávání a turistika. Jde mi o bezpečnost vůči miminku a také aby tam nebylo moc vedro, spíše exotika. Uvažuji o Ománu / Mexiku / Kostarice, ale vůbec si nejsem jistá bezpečností z hlediska hygieny. Děkuji moc předem za rady :)  .

Cestování v těhotenství

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

23 reakcí

Dobrý den,

poradil by někdo destinaci na březen, která je OK v těhotenství? Částečně válení u moře, částečně poznávání a turistika. Jde mi o bezpečnost vůči miminku a také aby tam nebylo moc vedro, spíše exotika.

Uvažuji o Ománu / Mexiku / Kostarice, ale vůbec si nejsem jistá bezpečností z hlediska hygieny.

Děkuji moc předem za rady :)

0

A ve kterým jste měsíci?)

0 Citovat

Veškeré zdravotní komplikace související s, nebo v důsledku těhotenství jsou u cestovního pojištění zpravidla výlukou z plnění.

0 Citovat

Po Ománu jsme cestovali s docela malým prckem a přišlo mi to v pohodě. Za mě supr bezpečná exotika je Reunion (a možná i Mauricius?), akorát zrovna březen není úplně ideální, pokud by přišel nějaký cyklón. A pak jsou tu vždycky Kanáry, tedy pokud se dají považovat za dostatečnou exotiku.

0 Citovat

V Kostarice jsme byli v srpnu a jako těhotná bych tam nejela. Asi záleží na přesné lokalitě, ale my byli párkrát i v dost odlehlých místech, hodiny jízdy od nějakého použitelného zdravotnického zařízení...

0 Citovat

Po Evrope max., predstavte si, ze nastanou komplikace, jak to bude probihat v “rozvojove” zemi. Myslim, ze spatne. Nechtela bych resit zachranu nenarozeneho ditete nekde v Mexicu apod….s timto vedomim bych ja nejela, dite je mi prednejsi, nez dovolena, na tu jezdime s detma ted, jinak mam 2 deti. Ale zalezi na kazdem.

 

0 Citovat

Bola som v 3.mesiaci v 3/2017 na dovolenke v Izraeli.

S dcerkou potom v jej 10mesiacoch v Kalabrii, v Katare ked mala 2roky a tento rok Andaluzia a Malta. 

0 Citovat

Já už mám po sezoně, tak neporadím. 

0 Citovat

Nepodceňujte se Naděždo. Jsi v nejlepších letech.

0 Citovat

Už cesta tak daleko v těhotenství mi přijde jako hazard, natož pobyt někde v Tramtárii. Evropa by prozatím nestačila? Zas tak dlouhé to těhotenství není.

0 Citovat

dzejna napsal(a):

A ve kterým jste měsíci?)

v siedmom :))

0 Citovat

V breznu budu na konci 6. mesice, to byva oznacovane za nejlepsi obdobi pro cestovani. Chtela bych vymyslet co nejbezpecnejsi destinaci, kde se da bezpecne a pohodlne poznavat, ale zaroven neco u more, na coz Evropa v breznu neni.

0 Citovat

Termály na Slovensku nebo v Maďarsku.

0 Citovat

termaly sa neodporucaju pre tehotne. 

tak mozno nejaky "europsky" karibik? alebo Florida?

prip Oman/Emiraty 

0 Citovat

Krome vyse zminenych Jordansko

0 Citovat

Jocelyn napsal(a):

V breznu budu na konci 6. mesice, to byva oznacovane za nejlepsi obdobi pro cestovani. Chtela bych vymyslet co nejbezpecnejsi destinaci, kde se da bezpecne a pohodlne poznavat, ale zaroven neco u more, na coz Evropa v breznu neni.

Na konci 6 měsíce už to v teple určitě nebude o nějaké velké turistice a pokud tam má být teplo na koupání, tak o poznávání tak v lehkém tempu, protože v tom teple budeš často ráda, že jsi ráda. Byli jsme před pár měsíci se ženou v 6 měsíci na Kypru a přesto, že je sportovkyně a před těhotenstvím byla ve skvělé kondici, tak tam byly momenty, kdy už to bylo na ni moc, byť jsem se snažil, aby to bylo co nejvíc piánko. Určitě, jak už tady zaznělo, bych zůstal v Evropě, případně Izrael, UAE, USA kde je špičková zdravotní péče v případě potřeby a pokud v březnu k moři z Evropy, aspoň smočit nohy, tak Kypr, Malta nebo ten Izrael (já se třeba v únoru koupal v Mrtvém moři). 

0 Citovat

Předpokládám, že se jedná o první těhotenství, t.j. bez představy o tom, jak ženě kolem 26. tt je. Všechno může být v pořádku, nebo také ne a pak je nějaká turistika, byť ve volnější tempu, docela mimo hru. Nemluvím jen o zdravotních komplikacích, stačí nepříjemná bolest zad.

Rozhodně Evropa (ne východní), možná Izrael. Vyhnula bych se dlouhým letům kvůli riziku možné trombózy, pohlídala si výluky z pojistného plnění a byla v dosahu dobré zdravotní péče. Předčasný porod, masivní krvácení, i když nejsou časté, bych nechtěla řešit někde půl dne jízdy do (bůhvíjaké) nemocnice.

0 Citovat

No, já bych to vyjádřil poněkud vulgárněji. Je to nápad jako ze zadele. 

0 Citovat

Přihazuju do ankety, že bych se taky držela v Evropě. Nebo co teda Kanáry? I když já bych tam v těhotenství neletěla, kvůli dlouhému letu

0 Citovat

Tez bych si ještě jednou nastudoval všechny ruzne komplikace , které můžou v těhotenství nastat, promyslel bych jak bych je v dane zemi resil a zda mi riziko za těch pár měsíců, než se dite narodi a trochu povyroste stoji...  v případě že bych odpověděl ze ano (což bych osobně neodpovedel) tak bych volil  urcite západní evropu, ustoupil bych od pozadavku koupačka (v březnu tezko a kanary jsou daleko), turistika (v 6m naivní představa) a zkusil bych treba Andalusii, tam se prý da na sluníčku opalovat příjemne i v lednu,  nake rozumne procházky u more nebo nenáročné výlety by se asi taky daly vymyslet a když bude pršet tak knížka a karty to jisti

0 Citovat

Jedna moje známá navštívila v těhotenství Thajsko, rozhodně to nepojali jako válecí dovolenou, naopak tam dost cestovali a chválila si to. Další známá byla v těhotenství v Mexiku a další na Kanárech. Takže nic neobvyklého to asi není, ale záleží asi na každém, jak se cítí. Osobně bych zvolila taky spíš tu "evropskou exotiku".

0 Citovat

Momentalne na konci 8 mesiaca prakticky bezpriznakoveho tehotenstva. Na dlhsi let by ma 2 mesiace dozadu nedostal nikto. Akekolvek cestovanie je neskutocne nepohodlne + nase male rado kope do bezpecnostnych pasov, co na pohodli nepridava. Na zachod musis ist prakticky stale, vecsina zien zacina mat problemy s bolestou klbov a chrbta a najst nejaku pohodlnu polohu na spanie nie je vzdy jednoduche. Teploty nad 25 stupnov boli pre mna dost zle. Pred tehotenstvom som sportovala 4-krat do tyzdna a bola vo velmi dobrej kondicii, na konci 6 mesiaca som kracala spomalenym tempom s prestavkami kazdych 10 minut (lebo si potrebujes oddychnut alebo ta nieco boli) a pravidelnym slofikom po prechadzke. 

Druha vec je, ze 1 z 10 deti sa narodi predcasne (medzi 24 a 37tt) a pomerne vela zien riesi zastavenie predcasneho porodu, problemy s tlakom, nejake ine komplikacie, ... Takze sa chces uistit ze mas blizko pomerne dobru nemocnicu a starostlivost hradenu z poistenia, keby nahodou. 

Osobne by som isla do Europy alebo Izrael pred 20tt, pripadne do 24tt, ale neskor uz moc nie.

0 Citovat

Ja byla tehotna loni...meli jsme naplanovanou ve cca 6.mesici Mallorku, ale Covid a zavrene hranice to zhatily...Plne souhlasim se vsemi nazory vyse...ja se hybala (nemuzu rict sportovala, to je silne slovo:-),cele tehotenstvi...v 6. mesici kdo nevedel, tehotenstvi na me skoro nepoznal. Co se tyce fyzicky, bylo to uplne v pohode, jeste 3tydny pred porodem jsme chodili na vyslapy po horach v okoli (bydlim v Beskydech, takze okolni kopce),a mela jsem tempo 10ti leteho syna,kteremu se nechce:-):-)Takze jestli se budes hybat i v těhotenství, fyzicka problem byt nemusi...akorat taky bych si poradne rozmyslela, jestli mi pripadne komplikace za to stoji...to uz je ale na kazdem....

0 Citovat

Za me je 6 mesic idealni, v prvni tehotenstvi jsem byla Australie, NZ  5-6 mesic, bez problemu a v druhem tehotenstvi v 5 m madeira a v 6m recko, vzdy po sve linii. Za me Mexiko, cast kolem Cancunu, kde jsou kliniky pro americany neni problemova destinace, Kostariku bych z duvodu neasfaltovych cest a fakt velkeho natrasani pri cestovani a radou mist vyrazne vzdalenych od lekarske pomoci vynechala. Ale napriklad evr. karibik, florida  bych se nebala. Ale kazde tehotenstvi je jine, kazda zena jina....Obecne doporuceni myslim neexistuje.

 

0
23 reakcí