Ahoj, dopisuju si s SNCF a tvrdí mi, že prý potřebuju (24 hod.) před nástupem do TGV udělat test (nespecifikují jaký) bez ohledu zda mám očkování. Nebyl jste někdo ve Francii v poslední době? Je to pravda? Kontroluje to tam někdo na nádraží/ve vlaku? Ministerstvo vnitra žádné testy od očkovaných nevyžaduje, tak moc nerozumím SNCF, co vymýšlí. Díky za info  .

COVID test (Francie) před cestou TGV

Založil ve fóru Co se nevešlo

6 reakcí

Ahoj, dopisuju si s SNCF a tvrdí mi, že prý potřebuju (24 hod.) před nástupem do TGV udělat test (nespecifikují jaký) bez ohledu zda mám očkování. Nebyl jste někdo ve Francii v poslední době? Je to pravda? Kontroluje to tam někdo na nádraží/ve vlaku? Ministerstvo vnitra žádné testy od očkovaných nevyžaduje, tak moc nerozumím SNCF, co vymýšlí. Díky za info

0

Ahoj, tady je jasny zneni (dnesni aktualizace): https://www.sncf-connect.com/aid...navirus. 

Proste plne ockovani (3 davky nebo 2 davky + max 4mesice ) nebo prodelani nemoc do 180 dnu.

Francouzi pouzivaji aplikace Tousanticovid a tam se nahraje primo certifikat. + radsi mit to vytistene.

1 Citovat

Ahoj, pred nastupem do vlaku se to kontroluje u kazdeho cestujiciho, nejde teda “proklouznout” ani nic. Musis mit plne ockovani nebo prodelani, jak pise Xris. Jinak musis mit test.

0 Citovat

Ahoj, díky za reakce. Koukal jsem na tu stránku a právě tam píšou, že cestující z CZ musí mít test. Nevím jak to chápat. Je povinnost mít očkování + test ne starší než 24 hodin. Nebo kdo má očkování nemusí mít test? Není to z toho úplně zřejmé (už jsem slyšel o nepříjemných situacích, kdy kvůli podobné blbosti lidé nikam nejeli, tak se ptám). Navíc teda ta stránka odkazuje na web ministerstva vnitra, které o testech v případě platného očkování nic nepíše. Tak je to trochu chaos. Budu rád za jakékoli doplnění.


bez-nazvu.png

0 Citovat

Jen pouze pokud nemas kompletni ockovani, tedy 3 davky, tak musi byt test, ale 14. Brezna se rusi povinnost ockovani a testu, jen zustanou ponechany rousky v doprave a v nemocnici, https://www.lonelyplanet.com/amp...-in-france

0 Citovat

....kompletnī se definitivně pro letošek bere 3 x opich? Nebo je to jen místní formulace?

0 Citovat

Ve Francii to je tak definovano po 3 davkach, nevim jak to je jinde

0
6 reakcí