Ahoj, rád bych se zeptal. Všude je info, že pro vstup do Finska musím mít ukončené očkování. Já mám 2 dávky, druhou dávku mám ale v létě 2021 a nemám 3. dávku. V ČR nebudu mít platný certifikát od 1.4. My 14.4. letíme do Bangoku z Prahy. Mám zjištěno, že do Thajska mi ty 2 dávky budou stačit. Toho 14.4. máme přestup v Helsinkách na 10 hodin a chceme kouknout do centra. Pustí mě tam? Tušíte? Protože Tečka ukazuje platnosti pro různé země, např. pro Švýcarsko mám platnost do 1.7. Ale pro Finsko prostě neukazuje.   Děkuji.  .

Vstup do Finska jen s 2 dávkami

Založil(a) ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

7 reakcí

Ahoj, rád bych se zeptal. Všude je info, že pro vstup do Finska musím mít ukončené očkování.

Já mám 2 dávky, druhou dávku mám ale v létě 2021 a nemám 3. dávku. V ČR nebudu mít platný certifikát od 1.4.

My 14.4. letíme do Bangoku z Prahy. Mám zjištěno, že do Thajska mi ty 2 dávky budou stačit.

Toho 14.4. máme přestup v Helsinkách na 10 hodin a chceme kouknout do centra. Pustí mě tam? Tušíte?

Protože Tečka ukazuje platnosti pro různé země, např. pro Švýcarsko mám platnost do 1.7. Ale pro Finsko prostě neukazuje.

 

Děkuji.

0

Do Finska není třeba od 15.2.22. z EU vůbec nic.

 

 

3 Citovat

Přesně jak píše Vojtěch. A jinak se hlavně nespoléhat na obskurní aplikací Tečka, všude stačí vlastní certifikát.

1 Citovat

Kolem těch dvou dávek letos bude ještě veselo. Spoustě lidem končí před letními prázdninami a ne každý se chce nechat tečkovat stále dokola, notabene ti co jsou zvyklí cestovat celoročně. 

1 Citovat

Musime doufat, ze se ta opatreni zrusi a bude to cele zelene 😊 nic jineho asi nezbyde 😀 mne platnost do Spanelska nastesti skonci az 22.10.

0 Citovat

Byl jsem v prosinci 21 v rovaniemi s dcerou a nikdo nic nekontroloval 

0 Citovat

Myslím, že v EU to bude zrušeno nakonec všude a jinak prostě utrácím své peníze tam, kde jim stačí max 2 dávky nebo nic a k tomu žádné další buzerace.

3 Citovat

Vojtěch Horský napsal(a):

Do Finska není třeba od 15.2.22. z EU vůbec nic.

Ono je to trochu složitější. Bohužel to mají formulované tak nešťastně, že je obtížné to pochopit i po několikerém přečtení.

https://raja.fi/en/guidelines-fo...g-pandemic

Vstup z EU/Schengenu skutečně není omezen, ale po vstupu je každý povinen dodržovat zdravotnická opatření, která vyžadují, aby každý při vstupu do Finska disponoval platným certifikátem (očkování, prodělání nebo test). Pokud certifikát nemá, je potřeba se nechat 2x otestovat (do 24h a 3.-5. den po příjezdu). Testy jsou zdarma.

Konkrétně v Helsinkách před pár týdny to fungovalo tak, že na příletu (z EU) nebyla žádná kontrola, ale u východu z letiště bylo kontrolní stanoviště, kde se příchozích ptali, odkud přiletěli a chtěli vidět certifikáty. Měli jsme s sebou jedince, který neměl nic a ten vyfasoval papír s instrukcemi, kde a jak se nechat otestovat. Jelikož si ho ale nikam nezaregistrovali, usoudili jsme, že se nic nestane, pokud se na test nedostaví (a skutečně se nic nestalo).

Předpokládám, že kdybychom řekli, že jsme přiletěli odjinud z Finska, nic by po nás nechtěli. Platnost očkování (2 dávky) je stejná jako u nás - 270 dní.

0
7 reakcí