Ahoj všem,  týden zpět jsme měli s manželem svatbu a rozhodli se vydat na svatební cestu do Egypta - Marsa Alam - vše máme již zakoupené. Veškeré doklady mám stále původní, letenky i ubytko na dívčí jmeno(totožné v dokladu, se kterým chci cestovat),oddací list nám bude vydán až v den odletu na dovolenou, takže nemám možnost si obstarat nový cestovní pas.  Pro cestu do Egypta je nutnost mít cestovní pas platný nejméně 6 měsíců po návratu - což mám.    Zajímá mne ale, jak je to bráno v případě, že jsem se vdala a tím pádem po 3 měsících od svatby pas automaticky propadne - ačkoliv je na něm uvedena platnost ještě X let.    Je nějaké riziko, že s tím budu mít problém? Nemáte prosím někdo zkušenost? Nasla jsem v pár diskuzich,  že by to snad neměl být problém, ale preci jen v dnešní elektronicke době, kdy je cela státní správa propojena... Byla bych rada psychicky připravena předem, že mne uz v Praze nepustí do letadla.    Mockrát děkuji za případné odpovědi. :-)   .

Egypt - cestovní pas - svatební cesta

Založil(a) ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

1 reakce

Ahoj všem, 

týden zpět jsme měli s manželem svatbu a rozhodli se vydat na svatební cestu do Egypta - Marsa Alam - vše máme již zakoupené.

Veškeré doklady mám stále původní, letenky i ubytko na dívčí jmeno(totožné v dokladu, se kterým chci cestovat),oddací list nám bude vydán až v den odletu na dovolenou, takže nemám možnost si obstarat nový cestovní pas. 

Pro cestu do Egypta je nutnost mít cestovní pas platný nejméně 6 měsíců po návratu - což mám. 

 

Zajímá mne ale, jak je to bráno v případě, že jsem se vdala a tím pádem po 3 měsících od svatby pas automaticky propadne - ačkoliv je na něm uvedena platnost ještě X let. 

 

Je nějaké riziko, že s tím budu mít problém? Nemáte prosím někdo zkušenost? Nasla jsem v pár diskuzich,  že by to snad neměl být problém, ale preci jen v dnešní elektronicke době, kdy je cela státní správa propojena... Byla bych rada psychicky připravena předem, že mne uz v Praze nepustí do letadla. 

 

Mockrát děkuji za případné odpovědi. :-) 

0

Žádný problém nebude. Pokud je pas platný alespoň 6 měsíců, tak je vše v pořádku.

0
1 reakce