Dobrý den, chci se zeptat, zda byl někdo v poslední době v Mexiku a mohl by mi poradit jaké jsou podmínky pro vstup. Na stránkách ministerstva je, že v podstatě není povinné nic, ale je doporučené mít - potvrzení o ubytování, zpáteční letenku, případně výpis z účtu, často je tam navíc nějaké kouzelná formulace stylu "Mexiku teď omítá turisty a můžou po vás vlastně chtít cokoliv" na různých fórech jsem naopak našla, že nechtěli často absolutně nic, maximálně zpáteční letenku. Chci se zeptat, jestli v Mexiku někdo aktuálně byl a ví jak to tam tedy po příletu DOOPRAVDY probíhá. Díky všem moc za odpovědi.  .

Mexico - podmínky pro vstup

Založil(a) ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

4 reakce

Dobrý den, chci se zeptat, zda byl někdo v poslední době v Mexiku a mohl by mi poradit jaké jsou podmínky pro vstup. Na stránkách ministerstva je, že v podstatě není povinné nic, ale je doporučené mít - potvrzení o ubytování, zpáteční letenku, případně výpis z účtu, často je tam navíc nějaké kouzelná formulace stylu "Mexiku teď omítá turisty a můžou po vás vlastně chtít cokoliv" na různých fórech jsem naopak našla, že nechtěli často absolutně nic, maximálně zpáteční letenku. Chci se zeptat, jestli v Mexiku někdo aktuálně byl a ví jak to tam tedy po příletu DOOPRAVDY probíhá.

Díky všem moc za odpovědi.

1

V květnu stačil platný pas.

1 Citovat

Asi záleží, na jak dlouho tam člověk jede. Po mě chtěli vidět v únoru po příletu do Cancúnu letenku z Mexika a nic dál neřešili u mého krátkého pobytu. Holka, co seděla vedle mě, tam letěla asi na půl roku a chtěli po ní další doklady (povídala mi pak na stanici busu).

 

0 Citovat

My jsme jen ukazovali vytištěné potvrzení z hotelu a pas. Je pravda, že to celník pár minut zkoumal, protože to bylo v angličtině. Poté dal vízum na 15 dnů, i když jsme tam byli pouze na 8 dnů. Ale vedle nás někteří ukazovali i zpáteční letenku a nějaké další dokumenty. Je lepší býti připraven :)

0 Citovat

Jak je to prosím aktuálně s kontrolou pcr testu při cestě do Mexika přes Paříž. Jsme neočkovaní a přes covid jsme nikam necestovali. Na stránkách mzv čtu, že nikde není potřeba, ale zároveň doporučují mít s sebou. Máte někdo zkušenost z letošního roku? 

0
4 reakce