Ahoj, podarilo se nekomu v poslednich tydnech vybrat z bankomatu v Rakousku bez poplatku? Vsechny bankomaty mi ted hlasi poplatek za vyber ve vysi 2-5 eur. Zkousel jsem ruzne karty - Revolut, CSOB (oboji Visa) a Fio (MasterCard) - i ruzne bankomaty (Sparkasse, RB, Euronet, Volksbank). Jde o poplatek bankomatu, u vlastni banky mam vse zdarma. Jeste tak dva mesice zpatky jsem vybiral normalne bez poplatku,tak nevim, co se v Rakousku zmenilo :)  .

Rakousko - poplatky za vyber z bankomatu

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

No nevim, je to omezujici, bezne vybirama u nas castky 50-100tis. Kc. A to by me dost stvalo chodit kvuli tomu do banky.

2 Citovat

Zvláštní že v Česku mi bankomat dá I čtvrť milionu.

0 Citovat

neviem co s tym ma EU, ale dobre :D vsak to je na rozhodnuti bank. Stale je u nas dost bank, kde taky limit nie je a osobne ma v zivote obmedzil asi tak 3x. 
Najlepsie nebyt clenom EU, napr. obcanom Ruska a Bieloruska a ist vyberat s ich MC/Visa do zahranicia 

2 Citovat

Tak budte radi vsichni kdo si bezne vybirate statisice z ceskych bankomatu, ze to jde, a aspon vidite, ze to nema nic spolecneho s zadnym EU bojem proti prani spinavych penez, ale je to zrejme nejaky limit nastaveny rakouskymi bankami z jejich vlastnich duvodu. Je to super, ze u nas mame lepsi bankovni sluzby bez poplatku nez v Rakousku a banky nas nijak neomezuji ve vybirani nasich milionu v hotovosti z bankomatu :-)

1 Citovat

Tak mě by k plné spokojenosti stačilo, kdyby se check na dostatek peněz v bankomatu nedělal až poté, co si chci danou částku vybrat. Protože pak skončím nejenom bez peněz ale jako bonus ještě s blokací částky pro další výběry, která mi expiruje až v pondělí.

0 Citovat

Bankomat bez poplatku (zmíněných 4 - 4,5 euro/výběr) jsme nenašla. Ani jsem nehledala (jestli třeba mimo turistická střediska je to jinak). Nicméně euro převod Revolut 👉 Reifka byl 2 dny a vychází úplně nejekonomičtěji, neplatíte ani vyšší kurz ve směnárně za euro, ani poplatek bankomatu. Na běžné hotovostní útraty to nepomůže, na placení ubytování (pokud neberou karty) je to asi použitelné, pokud zůstáváte víc jak 2 pracovní dny. 

0 Citovat

Ktore bankomaty v cesku si neuctuju poplatok za vyber zahranicnou kartou?

Skusil som csob, cesku sporitelnu, monetu.

Poplatky 150-198ck

0 Citovat

Zkus KB

0 Citovat

Vo Fio banke som nemal ziadne poplatky nikde, ani uplne v centre Prahy

0