My two cents: Jiz delsi dobu jsem mel nutkani zalozit toto jiste kontroverzni tema. Osobne mam pocit, ze ve srovnani se stavem pred nekolika lety je zde v diskuznim foru mnohonasobne mene prispevku za den. Coz v mnoha pripadech neni na skodu veci, ale je celkem divny stav, ze nekdo polozi relativne jednoduchy dotaz (covid restikce pri cestovani viden-pariz), ktery by zustal den bez jedine odpovedi. Mozna jen lide proste maji plne bryle covidu (ockovani, rousky, certifikaty, restrikce, testovani, vaxeri vs. antivaxeri). Co me stvalo/stve a proc jsem vicemene toto forum opustil 1. Mikir. Vyrazne se situace zlepsila moznosti skryti jeho bludu a zvastu 2. Nekonecne litanie ohledne covidu. Opravdu nekdo cestoval na zaklade informaci nacerpanych na ceskem diskuznim foru? Neoveroval na MZV CR a na strankach ministersta vnitra transitni a konecne destinace? 3. Odchod/utlumeni aktivity lidi, kteri meli nacestovano a meli co rict. Alespon z meho pohledu. eremi, petr76, miro776, lukasAK, niemandos mezi mnoha dalsimi 4. Pristihnul jsem se, ze uz tu verejne lidi posilam do prdele, coz nemel vubec nikdo zapotrebi a omlouvam se vsem za to. 5. Nezakladaji se nova vlakna, ktera by mne osobne neco noveho davala. dtto nove prispevky ke stavajicim vlaknum. Asi jsem jen moc stary a moc zkuseny. Mam tak nejak na haku letenky nekam po Evrope s LCC a batuzkem za 20EUR nebo za par tisicovek se Scootem do Singapuru Zaroven chapu, ze prave takove letenky dokazi oslovit asi velkou cast lidi v teto skupine. Zajimam se spise o loyalty programy, mileage runy a byznys letenky - a opet je mi naprosto jasne, ze na to jsou urcena jina fora. 6. Flame ktery zde spusti uverejneni solidniho LM dealu i treba s All inclusive. Opravdu sem nechodi jen lide co za 3500Kc sakumprdum zvladnou tydenni pobyt kdekoliv zorganizovany na vlastni pest. Cestuj levne je i me heslo, ale rozhodne ne za kazdou cenu - kazdy mame komfort sveho cestovani nastaveny jinak. 7. Absence moderovanych diskuzi. Sedlo si to casem, kdy prakticky neni co moderovat. EDIT:8.spamove prispevky, ktere zustavaji az nezdrave dlouho na tapete. EDIT2: kudos to admin - posledni 2 spamy zmizely do minuty. Proc se vracim: 1.cestopisy - nyni z meho pohledu nejhodnotnejsi cast CL. Je to o vybirani ruzi mezi trnim a ano, vadi mne kratke cestopisy s linkem/proklikem na pokracovani cestopisu na strankach autora, ale proste kazdy se snazi nejak nahnat pristupy. 2.zvedavost, jestli se nevyloupla nejaka super akce 3.podelit se o pripadnou super akci z jinych for      .

Forum na CL - proc umira?

Založil ve fóru Co se nevešlo

@jakob :  nekolikrat uz tu padlo me jmeno a ignor tady vzniknul asi kvuli me a par dalsich, zprvu jsem tomu nebyl naklonen , ale pak jsem i ja s toho tezil ,ze jsem si dal vecne urazece a zdejsi mistry sveta ,ci adepty na to, ze jen jejich nazor je mozny do ignoru,stejne me tajne  cetli:-) a ruku na srdce hlavne jsem vetsinu prudil s nazorem na covid a nemel nakonec ten blby mikir pravdu? 

Ale to uz je za nama ,co to byl za dotaz ze nikdo 3 mesice neodepsal ? Porad tady travim hodne casu Jsem rad ze CL vydrzelo i kdyz se mi soucasny smer nelibi a povazuju to za ustup s toho nazvu CL 

Jasne jsem patriot Ryanairu i Wizz obcas uznavam ale da se letet s nekym jinym po Evrope levneji ? A mimo Evropu jako neockovany s malym prijmem, stejne je akci jako safranu

Ale i tak me to porad bavi tu psat a cist nazory Jsem jina vekova generace a je mi jasne ze s vsemi mladymi si do oka nepadnu ale to k tomu tady patri

1 Citovat

Mě tady chybí dobré vyhledavání příspěvků. Kolikrát se mi stalo, že jsem něco tady nemohl dohledat, i když jsem na tuty věděl, že se to tu už předtím řešilo.

Pak se může stát, že někdo znovu položí ten samý dotaz, protože to prostě v diskuzi nemůže najít.

I když u někoho bych spíš řekl, že je to lenost.. Než něco googlit, tak se rovnou zeptaji a pak se diví, že ostatní se do něj pustí.

 

2 Citovat

Určitě mi Cestujlevně více dalo hlavně v počátku, to nadšení bylo skvěle. Už je to x let co se zde dokonce propagovalo Bergamo a jeho lanovka, dnes jsme tam byli už všichni x krát :-))))

Za mě osobně jsem konzerva a ten rembrading před léty nové omalovánky, zlikvidování dokonalého fóra jsem netoužil rozdýchávat a vyzmizikoval se. To vyhledávání nefunguje x let x a fungovat nikdy nebude, i když jsem nabízel nějakou tisícku za rollback. 

V podstatě všichni už máme nacestováno a ty hopsačky po Evropě, už umí každý sám s přehledem. Co mě občas drží je Lukáš Horák děkuji, Tonicové cestopisy dobře se čtou.

V sumáři za sebe utekl jsem na Polské normální search forum, kde ten zápal do cestování je pořád obrovský. Mé domácí letiště jsou vlivem lokality KTW, KRK .

Co se mi dnes libí u Poláku a klidně mohlo být i na hlavním panelu.

Poznaň to Djerba 20 kg zavazadlo v ceně za 510 Kč, odlet zítra ráno... A o tom to je..

Hodně krásného cestování všem i Davidovi....

 


vystrizek.png

3 Citovat

JardaM napsal(a):

Nakonec obrovský souhlas s předposledním odstavcem @petr.necesany. To je například důvod u mne, proč jsem tady výrazně omezil svoji aktivitu. Všudybyl, všeználek vytahující wiki statistiky (které si každý může najít sám), místo zkušeností lidí, co tam byli. Přesně tu debatu ohledně vedra v Indii si moc dobře pamatuji.

Nepodařilo se mi to dohledat, ale to hlavní si z mé reakce pamatuju (na rozdíl od těch, co ji zmínili). Zaprvé jsem začal slovy „ale houby“, což je dost rozdíl (to Petrem zmíněné slovo písemně nepoužívám). Zadruhé jsem psal ze své vlastní zkušenosti z Dillí a okolí z přelomu května/června a června/července. Wikipedii jsem použil proto, abych doložil, že má zkušenost odpovídá statistikám (pokud někdo zažil např. nedávná mimořádná vedra v Portugalsku, Španělsku, Francii i Anglii, asi tu nebude odrazovat od jejich návštěvy v létě). 40 stupňů jsem nepopíral, protože jsem sám 31.5. zažil 42. Psal jsem, že smogová sezóna je na severu Indie v zimě a ne v létě. Nevím, jestli jsem zmínil vlhkost, ale koukám, že v Dillí je před monzunem pod 40 % a v monzunu lehce nad 60 %, zatímco třeba Denpasar na oblíbeném Bali má celoročně 80 – 85 %, takže varovat před vlhkostí fakt nemá smysl zrovna tak jako před smogem v létě.

Má reakce byla z pohledu zdejších citlivek trochu ostřejší, ale nešlo mi o to, abych útočil. Nemám prostě rád neustálé kňourání a nadávání na poměry (a že ho v tom postu Petra bylo až dost, i když částečně souhlasím, ale spíš se přikláním k méně souhlasným reakcím, že takto se to nedá zevšeobecňovat). Proto jsem taky často během covidu reagoval na Mikira a později třeba na Leoše, který to přeháněl zase z druhé strany. Je mi sympatičtější spíš přístup k životu ve stylu: kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod. Proto jsem nesouhlasil s odrazováním od cesty do Dillí v červnu (nebo kdy to bylo) a navrhoval letět do Ladakhu, kde je v té době ideální doba z hlediska počasí (navíc i před sezónou turistů ze zahraničí). Část cesty by klidně mohla být v Dillí a okolí a těch pár dnů by se jistě v pohodě přežilo (i tam mají běžně klimatizaci).

Jinak pro mě už delší dobu ztrácí fórum přitažlivost nejen kvůli narážkám vůči mě v listopadu až lednu (to jsem sem pár týdnů nechodil vůbec) nebo teď, ale hlavně kvůli nedostatku dotazů na exotické destinace, které mě při odpovídání ve vzpomínkách navrátí do mých cest. A teď kvůli nové práci nemám ani moc čas na internet a na cesty delší než týden (což nevím, jestli pro mě bude zajímavé), takže jsem sledování fóra dost omezil a asi zareaguju jen na něco a se zpožděním.

1 Citovat

A co takhle generační obměna a nové kádrové rezervy? Je čas na perestrojku.

4