Ahoj, před mnoha lety jsem navštívil Kypr ze severu (příjezd lodí z Turecka do Girne). Udělal jsem si i krátký výlet na jih (chtěli ukázat pas, takže mají záznam o návštěvě). Vím, že Kyperská republika (KR) dělá problémy se vstupem ze severu a zajímaly by mě zkušenosti lidí, kteří to měli stejně a podruhé se pokusili vstoupit z jihu. Byly nějaké problémy? Na druhou stranu jsem slyšel, že občané EU by měli mít díky dohodám vstup možný po celém ostrově a KR by teoreticky měla umožňovat vstup i ze severu (zatímco nonEU by měli mít vstup pouze z jihu). Já jsem totiž pár let po první návštěvě letěl s přestupem přes Larnaku a před nástupem do druhého letadla se u mého jména objevilo "denied boarding". Gate agentka se ptala jestli necestuju ze severu. Na což jsem řekl, že letím z Prahy, takže ne. A pustila mě. Teď chci ale letět přímo na ostrov a budu procházet pasovou kontrolou (což jsem tehdy při tranzitu nemusel). Díky za zkušenosti.  .

Kypr - předchozí vstup ze severu (TRNC) a následný vstup na jih (ROC)

Založil ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

1 reakce

Ahoj, před mnoha lety jsem navštívil Kypr ze severu (příjezd lodí z Turecka do Girne). Udělal jsem si i krátký výlet na jih (chtěli ukázat pas, takže mají záznam o návštěvě). Vím, že Kyperská republika (KR) dělá problémy se vstupem ze severu a zajímaly by mě zkušenosti lidí, kteří to měli stejně a podruhé se pokusili vstoupit z jihu. Byly nějaké problémy? Na druhou stranu jsem slyšel, že občané EU by měli mít díky dohodám vstup možný po celém ostrově a KR by teoreticky měla umožňovat vstup i ze severu (zatímco nonEU by měli mít vstup pouze z jihu).

Já jsem totiž pár let po první návštěvě letěl s přestupem přes Larnaku a před nástupem do druhého letadla se u mého jména objevilo "denied boarding". Gate agentka se ptala jestli necestuju ze severu. Na což jsem řekl, že letím z Prahy, takže ne. A pustila mě. Teď chci ale letět přímo na ostrov a budu procházet pasovou kontrolou (což jsem tehdy při tranzitu nemusel).

Díky za zkušenosti.

0

Zkusit jet na OP? Pokud jen do Larnaky / Paphosu a neplánuješ znovu překračovat hranice do KKTC?

0
1 reakce