Ahoj,     omlouvam se pokud spamuji a toto tema tu je, resp vim ze je, jen jsem tam nenasel uspokojive odpovedi:)     Od pristiho roku budeme mit deti ve skole a proto se zacnu orientovat na letni exotiku ktera splnuje - more, prales ci podobna unikatnejsi flora, lehka poznavacka na cca 14 dnu, relativne bezpecno..     Mate nekdo tipy prosim kam v lete? Aby tam nebyla brutalni rainy season (vim ze vetsinou je to hodinovy dest), nebo letenky nad 17k za osobu. Zatim za sebe jsem si rikal Panamu, Vietnam ci Gambii..jenze ve vsech uz jsem byl a taky chci videt neco noveho:)    prosim o Vase tipy, pristi leto je daleko, ale az vyskoci treba uz na podzim nejake akce tak abych byl pripraveny. Prece jen je nas 5:)     dekuji Jirka    www.jorgus.webnode.cz  .

Exotika v lete

Založil ve fóru Co se nevešlo

No, my jedeme do Khao Lak. Nevím, jestli jste tam nebyl. Jedeme tam, protože jsme ještě nebyli na této straně Thajska u Andamanského moře. 

Mělo by to tam být klidnější. Dlouhé pláže. V okolí národní parky. Dá se půjčit auto a jet Krabi, Phuket, nebo pryč od lidí na sever. Pak je blízko spousta ostrovů, hlavně Similanské ostrovy.

Kdysi jsem chtěla na Koh Lantu, ale je tam horší transfer a více turistů, ale podle recenzí je nádherná. 

0 Citovat

Na Lantě více turistů? V listopadu tam bylo pusto prázdno... A transfer je tam v pohodě jak po pevnině (přes Krabi), tak lodí z Phuketu - se zastávkou na Phi Phi, tam si dát nějaké island hopping se šnorchlováním, řekl bych, že pro děti a mládež super... ale to už asi nosím dříví do lesa. :-) Okolo Khao Lak se taky dá pár dní zabavit... Když tak bych ještě doporučil zastavit se na Koh Yao Yai/Noi u Phuketu - moc pěkné, velmi klidné, bez turistů.

0 Citovat

Jj, já souhlasím, já jen čerpám z toho, co jsem vyčetla od těch, co tam byli a je fakt, že posuzovali situaci před covidem, možná, že v dnešní době je tam klidněji. Vlastně jsem sama měla velké dilema jestli Koh Lanta nebo Khao Lak. Obojí se mi naráz nechtělo, protože jsem chtěla na jedno místo a vyjíždět, furt někde pendlujeme, tak jsem chtěla chvíli klid. No a na Lantu se musí z letiště autem/busem a pak lodí a zase auto/bus, tak vyhrál trochu jednodušší Khao Lak, a taky se mi líbí, co vše je kolem a kam se dá jet.

0 Citovat

Na Islandu už děti byly?

Jinak CDG-JNB 27/06-10/07 vidím za cca 450 eur. Thajsko se dá podobně najít z Atén (Scoot).

0 Citovat

Nebyli, ale ja tam byl 3x:)

Jinak ta Jizni Afrika jsem si rikal s nima dat Zahradni cestu..ale vim ze nejvetsi problem s kriminalitou je okoli velkych mest a hlavne sever okolo Johanesburgu..ale i tak asi se mi nechce riskovat kdyz je tolik zemi kde clovek nebyl:) i kdyz jsem na pocatku druhe stovky zemi, tak uz jich je cim dal mene:))

0 Citovat

Těžko vymýšlet destinaci, kde se dají zabavit dva dospělí a děti 3+5+?? let. Ale to bude asi tím, že mě tohle plánování s ohledem na všechny teprve čeká. :-)

Pokud jste si jistý, že dovedete sehnat error prakticky kamkoliv, orientoval bych svou pozornost na tu JV Asii. Než Thajsko mě spíš zaujal Vietnam a hlavně Borneo. Projeli jsme jen část provincie Sabah a dva týdny utekly jak nic. Pokud byste chytil letenky do Kota Kinabalu, je to fajn startovní pozice. Výstup na Kinabalu vzhledem k výšce a složení výpravy asi úplně ne, ale i na úpatí hory nebo v nějakém vyšším bodě je to fajn. Já tam třeba poprvé v životě viděl z výšky pařit se prales, výjev jak v nějakém filmu. A oprsklé veverky určitě potěší děti :-) Navíc z Kota Kinabalu se dá jet loďkou na 3 nebo 4 malinké ostrovy kousek od břehu. Loď vás tam vysadí a jede na další ostrov. Když si ostrov projdete, počkáte na jinou loď a ta vás popoveze na další ostrůvek. Takový hop-in systém. Ostrovy jsou fakt malé, některé se dají projít za 15min. A dost to na nich žije, na jednom jsme skoro zakopli o obřího varana, který se válel na pěšině. Super koupačka v teplém moři v ceně. :-) Směrem na jih od KK je pak Brunej, takže byste vlastně měli dvě destinace za cenu jedné, když v Bruneji uvidíte naprosto jiný svět než v malajské části Bornea. V provincii Sabah jsme pak viděli i džungli v její krystalické podobě, po 10min procházce jsem si z nohou sundaval obrovské pijavice. Ale ten les za to stál, tam se hýbalo úplně všechno. Ve stromech spousta druhů opic, krásné rostliny, barevní ptáci apod. Dokonce jsme viděli i divokého orangutana ve stromě, když Borneo je tuším jediné místo na světě, kde můžete s trochou stěstí vidět orangutany ve volné přírodě. Dál stojí za zmínku obrovská netopýří jeskyně, hotel na kůlech uprostřed pralesa (palmy jsou samozřejmostí a ještěrky na pokojích také) a deště sice intezvní, ale zato krátké.

Ideální země za hezké peníze. Půjčit si auto a tradááá  :-)

2 Citovat

Děkuji za vyčerpávající popis:)bohužel/bohudík Sarawak a Sabah, i Brunej jsem projel před 20 lety:)ale máte pravdu že je to celkem super destinace, pořád ještě ne tolik turistická.. jsou tam jak super Národní parky plne přírody tak i ty jeskyne..Brunej je na chvilku, nevím jak teď, tehdy jsem jel přes ní i diky tomu že po zemi se mezi Sarawakem a Sabahem nešlo dostat jinak než lodi přes Brunej:)Mount Kinabalu bych s detmi asi nedal, přece jen je to téměř na rovníku.. já to dal během jednoho dne nahoru a dolů když jsem musel podepsat nějaký reverz a pak 2 dny jsem na těch ostrovech u KK se ani nehnul:))

0 Citovat

Jednak za 20 let se toho spoustu změnilo a druhak (a tím jsme asi měli začít) - kde jste ještě nebyl? Ono je těžké doporučit nějakou zemi někomu, kdo všude byl, všechno zná  :-D (bez urážky)

0 Citovat

Neni to az takova exotika, i kdyz, co Azory, relativne klid, koupani, da se preletet na jiny ostrov, nebo i prejet v nekterych pripadech, priroda, lazne. Nase deti tam byly v sedmem nebi.

0 Citovat

Jj Azory taky uvažuji, jen zase jak jsem psal v úvodu tak mám 14 dnů a Azory jsou podle mě na týden.. samozřejmě dá se tam určitě být na San Miguel týden a Terceira týden..

Před týdnem jsme se vrátili z Madeiry a taky byli nadšeně, Azory rozhodně pojedeme..ale asi jen na tyden:)

0 Citovat

Co takhle Martinik? Letenky se dají sehnat pod 12. Je tam bezpečno, území EU. Levné půjčení auta (do litra na den). Neřešite měnu, tarif, volání, data, pas. Po celém ostrově je spousta zábavy pro děti i dospělé, parky, dobře značené traily, sopka, vodopády, destilerie jsou většinou gratis, krásné pláže,  botanické zahrady, je toho fakt moc. Počasí by mohlo v červenci být ok (srpen už by mohl být problém). Města mají zázemí podobné jako v ČR, obchody jsou tam stejné. Jinak ostrov celý rok kvete jako nikde jinde, mnoho zvířat (kolibříci, legální, želvy, ještěrky a příroda hezčí a čistí než třeba v Thajsku (stred a jih). Jediný problém je drahé jídlo, což se dá řešit. Guadeloupe bude podobné (měla by tam být ještě hezčí příroda).

0 Citovat

muf2muf napsal(a):

Jednak za 20 let se toho spoustu změnilo a druhak (a tím jsme asi měli začít) - kde jste ještě nebyl? Ono je těžké doporučit nějakou zemi někomu, kdo všude byl, všechno zná  :-D (bez urážky)

V pohode, neurazil jsem se:))jen letos mám v plánu či již za sebou mimo Evropu Madeiru, Saudskou Arabii, Koreu, Grónsko a Hongkong:)a teď planuju akce s detma:)

Každopádně díky všem za tipy, je to dost těžké něco vymyslet kam jet v našem létě do exotiky aby to mělo následující parametry

14 dní, "exotika", relativně bezpečné, letenky do 12-13k za osobu a vhodné pro děti co se týče aktivit a abych nejel někam kde už jsem byl

Ještě jednou díky za tipy, něco vymyslím, snad rozhodně nějaká "akční letenka":)

 

0 Citovat

Jiri Sindelar napsal(a):

Jj Azory taky uvažuji, jen zase jak jsem psal v úvodu tak mám 14 dnů a Azory jsou podle mě na týden.. samozřejmě dá se tam určitě být na San Miguel týden a Terceira týden..

Před týdnem jsme se vrátili z Madeiry a taky byli nadšeně, Azory rozhodně pojedeme..ale asi jen na tyden:)

My byli 14 dnu jen na Sao Miguelu, bylo to akorat👌.

0 Citovat

Jiri Sindelar napsal(a):

Mount Kinabalu bych s detmi asi nedal, přece jen je to téměř na rovníku.. já to dal během jednoho dne nahoru a dolů 

Tos ale přišel o úžasný východ slunce.

0 Citovat

Ještě to tu asi nepadlo, co takhle Kuba/Dominikánská republika. Na začátku prázdnin tam až na výjimky tolik neprší. A když ano, je to kratší sprcha... Letenky se dají sehnat za dobrou cenu, přírodních krás je tam dost. Případně bych uvažoval o rychlejší kombinaci jih JAR+Namibie. Všechno záleží na možnostech a je mi jasné, že se třemi dětmi to leze do peněz.

0 Citovat

Hele, Jirko, promiň, ale jak tak čtu tvoje reakce, tak mám dojem, že by sis měl především hned na začátku vyřešit otázku, jestli tu dovolenou pořádáš kvůli sobě nebo kvůli rodině, potažmo dětem... Předpokládám, že oni neprocestovali 100+ zemí jako ty...? Tipů tady máš dost, já bych si určitě (pro rodinu) vybral. :-) Jinak můžeme vyjmenovat půlku zeměkoule a budeš tam, kde na začátku... :-)

5 Citovat

Jo právě nejraději bych vše, s detma někam kde jsem nebyl a vím že je to těžké... proto jsem slušně poděkoval za tipy:)ona to nakonec vyresi nejaka akční letenka která svou cenou rozhodne a ja udělám kompromisy v ostatních oblastech:))ještě jednou děkuji vse:)

0 Citovat

S akční letenkou o prázdninách (a ještě do zajímavé destinace mimo Evropu s už celkem malým předstihem) bych raději nepočítal. Osobně jsem takovou nikdy nesháněl, ale mnohokrát jsem tu četl, že daná akce neplatí o letních prázdninách (a podobně na konci roku) nebo obecně, že téměř žádné akce neplatí o prázdninách. Ještě tak při odletu na konci června a návratu do půlky července by to asi někdy šlo. Např. v listopadu se daly koupit levné letenky v tomto termínu s TAP na Madeiru.

0 Citovat

Ahoj Jirko,my jsme se pred tydnem vratili s detma (9 a 12) z Mexika a nadseni. Takze pokud jsi nebyl tam, doporucujeme. 

0