Ahoj, rád bych dostal tip na dobře sbalitelnou pláštěnku. Zkoušel jsem Sea to summit poncho, ale ta má krátké rukávy a také jsem vždy modré kalhoty od kolen dolů.  Měřím 190 cm, doporučili byste mi nějakou alternativu, která by pokryla i rukávy a trochu pod kolena? Díky  .

Minimalistická pláštěnka - tipy?

Založil ve fóru Co se nevešlo

7 reakcí

Ahoj, rád bych dostal tip na dobře sbalitelnou pláštěnku.

Zkoušel jsem Sea to summit poncho, ale ta má krátké rukávy a také jsem vždy modré kalhoty od kolen dolů. 

Měřím 190 cm, doporučili byste mi nějakou alternativu, která by pokryla i rukávy a trochu pod kolena? Díky

0

Tak to jsem hodně zvědavej a budu sledovat bo Sea to summit poncho 15D je extra skladné, lehké a umí dýchat (celkem OK i v Africe). Za mne první pláštěnka co mi víc dala než vzala (ostatní byly zapářka-igelit co bych využil max při lovu kaprů ze břehu a bez pohybu). Nevýhodou je, že v  případě větříku člověk vlaje jak fangle (daň za hmotnost/m2). Ale s tou délkou máš pravdu (mám 180 a také bych 10cm přidal) a jsem tedy napnut kdo a co objeví. Hodně štěstí.

0 Citovat

Pomerne obstojnou plastenku ma Decathlon, manzel ma 192cm a funguje mu.

0 Citovat

Já mám poncho (už mnoho let stejné a značku teď nevím, ale může to být Sea to summit) a při 184 cm mokré nohy snad nemívám, ale je fakt, že mi málokdy na treku prší, takže zas tolik zkušeností nemám. Asi jsem někdy měl při dešti i nízké návleky a případných 20 cm mokrých nohou pod koleny si ani nevšiml. Nedávno ale na Hochschwabu první a poslední den vytrvale slabě až mírně pršelo a suché nohy jsem i bez návleků udržel tím, že jsem měl obvykle ruce od loktů (lokty u těla) horizontálně před sebou, čímž bylo poncho kus přede mnou. Vzadu se o distanc stará střední batoh. Rukávy mi v ponchu neschází, protože ruce nechávám uvnitř (hůlky nenosím). S větrem by to bylo horší, ale do větrného a deštivého počasí se snažím nevycházet a nebo bych holt počítal, že nebudu všude suchý.

0 Citovat

Ultralight trik coby doplnění ponča je pytel na odpadky, který se natáhne jako sukně, dno se samozřejmě musí rozstříhnout. Ideálně zatahovací, neb můžeš v pase utáhnout. Normální lidi si ťukají na čelo,  hiker trash si lebedí (lehké, velmi dobře sbalitelné a levné  řešení). Někteří UL výrobci prodávají i sukně  do deště se zipem (ZPacks např.). Není to ovšem řešení použitelné v chladu.

Pokud ve větru pončo vlaje,lze převázat v pase provázkem.

Mám Gatewood Cape od SMD, který slouží i jako tarp.

0 Citovat

Tohle jsou všechno amatérské tipy.

Ideální jsou pytle na odpad a po použití vždy vyhodit. Poměr cena/výkon je nepřekonatelný. Musíš samozřejmě volit rozměry vzhledem k tvým rozměrům. A v jedné roli máš zpravidla 20 kusů.

4 Citovat

Pončo v Dekatlonu, od malých lidí po obra, malý balíček, vyzkoušeno v džungli v Mexiku, nepatrný balíček  Qechua 

0 Citovat

Mám už asi 10 let pončo od Jurek, nevím přesně které, a nemůžu si ho vynachválit. Česká výroba, super sedí.

https://www.jurek.biz/Ponca-c21_120_2.htm#

0
7 reakcí