Dám to sem, i když bazar to není a o cestování to taky úplně není. Jenže vím, že tady bude hodně lidí, kteří o tom něco ví a mají spoustu zkušeností. Na Fotofóru s ptát nechci, protože jsem spíš cestovatel než fotograf a beztak bych jejich dobře míněným fundovaným odpovědím nerozuměla -)) Takže, prosím: poradíte někdo nebo doporučíte typ, značku, na šnorchlování - koupit raději outdoor kameru (dostala jsem tip na Lamax) nebo foťák (mám zkušenost s půjčeným Olympusem)? Na suchu foťák nemám v úmyslu používat a nejsem extra náročný konzument archivních záznamů ale zase ne shit. Prostě tak normál. Nechci už improvizovat s mobilem v pytlíku :-) ale po premiéře v Egyptě jsem u vytržení. Go Pro asi pro mně zbytečně drahé a všechny funkce nevyužiju. Nějak se nemůžu rozhodnout protože neznám přesně rozdíl mezi kamerou a foťákem konkrétně jen pod vodu. Díky pokud někdo napíšete.  .

Technika pod vodu (mořskou)

Založila ve fóru Cestovatelský bazar

9 reakcí

Dám to sem, i když bazar to není a o cestování to taky úplně není. Jenže vím, že tady bude hodně lidí, kteří o tom něco ví a mají spoustu zkušeností. Na Fotofóru s ptát nechci, protože jsem spíš cestovatel než fotograf a beztak bych jejich dobře míněným fundovaným odpovědím nerozuměla -)) Takže, prosím: poradíte někdo nebo doporučíte typ, značku, na šnorchlování - koupit raději outdoor kameru (dostala jsem tip na Lamax) nebo foťák (mám zkušenost s půjčeným Olympusem)? Na suchu foťák nemám v úmyslu používat a nejsem extra náročný konzument archivních záznamů ale zase ne shit. Prostě tak normál. Nechci už improvizovat s mobilem v pytlíku :-) ale po premiéře v Egyptě jsem u vytržení. Go Pro asi pro mně zbytečně drahé a všechny funkce nevyužiju. Nějak se nemůžu rozhodnout protože neznám přesně rozdíl mezi kamerou a foťákem konkrétně jen pod vodu. Díky pokud někdo napíšete.

0

Mám go pro 10 a nemůžu si stěžovat 👍

0 Citovat

Starší Go Pro by mělo postacovat

0 Citovat

Na rybareni uz nejakou dobu pouzivam LAMAX W9.1 a naprosta spokojenost. Pri mem vyuziti kameru potapim tak do pul metru na teleskopickem drzaku.

Pro lepsi pocit pri nejakem vetsim potapeni mozna spis neco z rady X (jestli to dobre chapu, tak rada W je vodotesna sama o sobe do cca 12m a rada X je vodotesna jen s pouzdrem, ale zase asi do 40m)

0 Citovat

Ahoj, ať už vybereš cokoli, třeba zjistíš, stejně jako já, že je dost nepohodlný šnorchlování s pouze jednou funkční rukou (druhá drží stále kameru) a začneš se porozhlížet po pohodlnějším řešení..viz. obrázek v příloze. Osobně velká spokojenost👍. 


2449-1-potapecske-bryle-na-gopro-kameru-potapeni.jpg

0 Citovat

Díky za názory, co se týká “pohodlnejšiho řešení” :-) k tomu mám ještě daleko :-), i když pravda, už jsem si toho stihla všimnout. Ploutve tomu nepohodlí nezabrání? ....abych si nedělala zbytečné iluze.

0 Citovat

Mám pásek na ruku, takže se s tím dá plavat líp než s plovákem. Ploutve jsou na šnorchlovani základ. Bez nich je to kolikrát dřina. 

0 Citovat

No, klíčová otázka je, zda tě baví spíš sledovat videa nebo prohlížet fotky a jak moc tě baví editace jednoho či druhého po návratu. Mám jak kameru gopro, tak foťák (olympus tough, vč. podvodního pouzdra) a kameru jsem v podstatě už několik let pořádně nepoužil, protože mě stříhání videí do smysluplného celku prostě nebaví. Taky mi vyhovuje, že foťák má optický zoom a makro režim, což je pro různé podmořské pišišvory dost výhoda, a video taky umí natočit dost slušné, když je náhodou potřeba.

0 Citovat

Hmm, tak jestli se rozhodnout podle toho, zda materiál pak doma s nadšením upravuji, tak neupravuji. Fotky max narovnat, ořezat, většinou přidat světlo a nepěkné vyhodit. S videi vůbec nijak nepracuji. Takže točím jen krátké, s tím, že když se podaří i přes par hluchych míst - nechám si je. A když se nepodaří, tak je vyhodim taky. Nemám v plánu se potápět, natáčet dlouhé záznamy. Kamera o kterých je tu řeč pořídí lepší video než foťák a foťák pořídí lepší fotku než kamera? Samo za stejných podmínek.

Protože kdybych se měla rozhodnout, jestli budu raději koukat na videa než na fotky ( bavíme se pouze o podmořském světě) tak bych asi zvolila video, s tím, ze se časem naučím s se záznamem pracovat jak ve vodě tak na suchu.

Kdyz se mne někdo zeptal: “ co jsi dělala v průběhu prvního letu na druhy konec světa za ploutvemi” - no co , učila jsem se jak zacházet s půjčeným foťákem do vody, abych vůbec něco přivezla domů....včetně toho foťáku :-)

Aktualně s tím musím začít dříve.

0 Citovat

Já taky doporučím Lamax - přesně jak píše @superweb. Mám právě ten druhý typ X9.1 a jsem totální amatér, na šnorchlování nebo blbnutí do bazénu úplně super, vodní pouzdro bylo součástí balení a co je pro mě nejvíc, že vše jde jednoduše přes wifi a app přetáhnout do telefonu, takže vše prohlížím, vytřídím a upravím hned tam bez nutnosti dokopat se k tomu to všechno nejdřív stáhnout do pc a něják na tom popracovat. Za 2,5 tis podle mě hodně muziky.

0
9 reakcí