Mam dotaz ohledne vymeny penez/vyberu z bankomatu/platba kartou v Jordansku.  Jaka varianta je nejvyhodnejsi z hlediska smennych kurzu: 1. vyber z bankomatu/platba kartou - vybirat/platit kartou z uctu vedeneho v CZK, EUR nebo USD? Je v tom nejaky rozdil a ma smysl to resit? 2. vymena hotovosti - menit EUR nebo USD? Eura v hotovosti mam doma dostatek za vyhodny kurz, zatimco USD bych si musela nejdriv u nas vymenit a krome teto cesty je na nic jineho nevyuziju. Dekuji za rady zkusenych.  .

Penize v Jordansku

Založila ve fóru Co se nevešlo

2 reakce

Mam dotaz ohledne vymeny penez/vyberu z bankomatu/platba kartou v Jordansku.  Jaka varianta je nejvyhodnejsi z hlediska smennych kurzu:

1. vyber z bankomatu/platba kartou - vybirat/platit kartou z uctu vedeneho v CZK, EUR nebo USD? Je v tom nejaky rozdil a ma smysl to resit?

2. vymena hotovosti - menit EUR nebo USD? Eura v hotovosti mam doma dostatek za vyhodny kurz, zatimco USD bych si musela nejdriv u nas vymenit a krome teto cesty je na nic jineho nevyuziju.

Dekuji za rady zkusenych.

0

Minuloročný stav -

Bankomaty - prakticky všetky bankomaty len s poplatkom cca 3 JOD/výber, niekde aj viac.

Zmenáreň (Alawneh Exchange)- EUR zamenené na JOD kurzom blízko stredového kurzu, bez poplatku.

0 Citovat

Mě nabídli výměnu hned v půjčovně Dollar na letišti v kurzu 0.830 za libru. Řekl jsem, že si to rozmyslím, kouknul jsem vedle do Arab bank a hned byl zpět. V bance nabízeli 0.790...

0
2 reakce