Za 200 Kč pošlu dál SIM kartu Orange z Jordánska. Je na ní ještě 16 GB dat, nějaké mezinárodní minuty i pár mezinárodních SMS. Platnost je do 7. ledna 2023. Předání osobně Praha, Ústí nad Labem nebo pošlu klidně v obálce poštou.  .

Jordánsko data sim

Založil(a) ve fóru Cestovatelský bazar

6 reakcí

Za 200 Kč pošlu dál SIM kartu Orange z Jordánska. Je na ní ještě 16 GB dat, nějaké mezinárodní minuty i pár mezinárodních SMS. Platnost je do 7. ledna 2023.

Předání osobně Praha, Ústí nad Labem nebo pošlu klidně v obálce poštou.

0

sz

0 Citovat

Prodáno

0 Citovat

Ahoj, poptávám SIM kartu s daty pro Jordánsko platnou min. do 21.3.2023. Odkoupím případně in pár JOD, kdyby někomu zbylo.

Jak je to s aplikacemi pro taxi (taxiF, Petra taxi atd.). Dají se tam bez problémů používat i pro delší cesty (z letiště - Aqaba, do Wadi rum ...)? Nechce se mi tam dlouze s každým taxikářem dohadovat o ceně. Máte s nimi zkušenosti?

 

0 Citovat

Máme doma jednu datovou kartu z 03/2022 operátor Orange a na obalu je napsané Expired by Dec 2023. Je vč. všech původních dokladů, které se vystavují na konkrétní jméno. Není to jako u nás anonimní.

Nevím, jak zjistit, kolik na ní je dat, mi je moc nečerpali, ale zpětně si nejsem jistý, jestli jsme přes ní nedělali nějaké aktualizace map, protože navigace nám dost zlobila na 3 telefonech, které jsme měli. K tomu uvádím, že s kartou nejde volat a to ani přes apky jako Whatsapp. Jen písemná komunikace, fotky, ...

Ani nevím, jestli se to vyplatí posílat, protože dnes je doporučený dopis pomalu 30% ceny karty u nich. Data mají levná, místní je mají snad i zdarma. Je to spíš o tom zdržení při nákupu s vyplňováním formuláře.

Letos plánujeme dovolenou buď Jordánsko nebo Izrael. Dnes to rozsekneme s manželkou a když poradíte, jak zjistit množství dat, případně se domluvíme.

S apkama na taxi nemám žádnou zkušenost. S taxi tam ano. Mají 2 druhy taxiků - bílé levnější, žluté kvalitnější a dražší. Vzali jsme si bílé, v navigaci v mobilu ukázali přesnou trasu, adresu, vzdálenost, ...  a pro sichr jsem nechal běžet za jízdy navigaci, abych viděl, kudy jede ... to byl dobrý nápad, protože okamžitě po rozjezdu se hajzlík vydal opačným směrem.

Cena se domluvila předem a odsouhlasili jsme ji klasickým deal is deal. Nakonec jsme byli s paní rádi, že jsme si nic nedali do kufru, protože jsme museli doslova vyskočit z to zahulenýho pelechu a peníze jsem po něm hodil tak, jak jsme se domluvili. Byl opravdu zlý a chtěl 2x tolik s tím, že špatně rozuměl a že se nenechá okrádat ... Za námi už potom nejel.

Zkusil bych si najít autobusy, které tam pendlují nebo se domluvit s ubytováním popř. jestli máte u někoho domluvené jeeptour na transferu z letiště ...  Ve Wadi Rum jsou ještě poctiví lidé, Aqaba je už západně pokřivená. 

Jestli letíte nějakým komerčním letem, tak je dost pravděpodobné, že bude v letadle víc lidí se stejným úmyslem a zkuste to vykomunikovat třeba při čekání na odlet ... v těchto případech je solidarita docela velká.

A do Wadi Rum jedině s jejich Jod. Měli jsme USD, Eura, nabídnul jsem jim kurz podle nich, ... ale nechtěli to. Jedině Jod. Nakonec jsme platili kartou za poplatek 7 Jod. Terminál měl ve vesnici snad jen jeden člověk, který z toho má kšeft. Celkově se na USD a Eura netvářili nikde nadšeně, což bylo jedním z velkých překvapení pro nás.

Ať se vám pobyt vydaří, trochu vám závidím. Ne, kecám, závidím vám kurwa hodně :-). Wadi Rum je to nejhezčí místo, kde jsem kdy byl.

Pokud se mi povede rozchodit telefon s tou kartou (byl rok vypnutý :-)), pošlu vám whatsapp na kemp, kde jsme byli a byli jsme maximálně spokojení. 2 noci, celodenní jeeptour, všechno klapalo prakticky na minuty, což tam není zvykem. Jen při komunikaci Whatsappem posílá nahrávky a je dost blbě rozumět angličtině, jak mluví rychle, dost jsme to museli louskat.

Wadi Rum Desert Adventures 

 

1 Citovat

Jedna věc je, kdy expiruje karta, ale kredit na ní expiroval nejspíš už dávno, pokud se pravidelně (asi každý měsíc, možná trochu déle) nenabíjel kredit.

0 Citovat

Díky moc za info a bude to asi pravda. U nás taky není takhle dlouhá doba platnost kreditu. Možná by to šlo ověřit někde na stránkách Orange, ale  nemám vůbec náladu, hledat informace při té ceně nové simky. Krom toho je psaná na moje rodné číslo a pas. Stát se může cokoliv, někdo s ní potom něco vyvede, ...

0
6 reakcí