.

Koupím thajské bahty

Založil ve fóru Cestovatelský bazar

17 reakcí

  

0

Ahoj.

Mohu vědět k čemu?

Nejsnadnější a nejlevnější je vyměnit BHT za velké eur bankovky v Super-rich před vstupem na vlak (vlevo) na letišti v Bangkoku (pokud letíte tam).

Pro vstup do země vám stačí ekvivalent 20tis.THB na osobu (v Eur, nebo Usd)

0 Citovat

@BarneyFlyer

Naprosto souhlasím, naposledy jsme vždy měnili dle potřeby velké bankovky od 50 nahoru. Dokonce vyšly líp eura než dolary.

Jen se zeptám, nemáte nějaký tip i na směnárnu na letišti na Phuketu?

A ta částka na osobu se kontroluje? Musí být hotově? Nikdy jsem se s tím nesetkala. Díky

0 Citovat

Máte něco proti platebním kartám a bankomatu?

1 Citovat

Ani ne, ale vždy je výhodnější jet hodinu do Prahy a koupit od rulickare valuty než živit korporát:))))

2 Citovat

@Sue: to ani ne. Ale 1) stejne cash do Thajska potřebujete, pokud chcete splnit vstupní podmínky, 2) nějaké ty drobné se na streetfood a vstupy hodí;) 

0 Citovat

JanaV: Toto je v podmínkách pro vstup do Thajska na stránkách MZV :  

Osoby vstupující do Thajska jsou povinny na vyžádání prokázat dostatek finančních prostředků v hotovosti . Prokazovaná částka je 20 000 THB na osobu nebo 40 000 THB na rodinu. Kromě thajských bahtů je možné předložit ekvivalentní částku v jiné světové měně (USD, EUR).

Letos v březnu jsem byla počtvrté v Thajsku a teprve letos před odletem jsem tuto podmínku zaregistrovala. Raději jsem tu hotovost u sebe měla, prý se to kontroluje namátkově. Nás nekontrolovali, ani při mých 3 předchozích návštěvách Thajska. Tak nevím, zda tato podmínka byla i předtím, nebo je to nové. 

0 Citovat

Díky, já právě taky jedu potřetí a před tím jsem si nikdy této podmínky nevšimla, nebo tam nebyla, což nevím. Teď, když o tom vím, tak mám dilema co s tím, jestli tu hotovost vzít, nebo to risknout. Vůbec se mi nechce brát tolik peněz cash, jedeme rodina, ale asi budu muset 😥

0 Citovat

Tahle podmínka pro visa on arrival byla vždy. Reálně je to namířené na Barmánce, Indy, Bangladéšany a další, kteří dostanou turistické vízum a nikdy nezmizí. Jestli se to post-covid vymáhá víc, to nevím, ale neplánuji tohle dodržet. Podle toho, co jsem vygooglil, nejhorší scénář je, že Tě úředník eskortuje k bankomatu a tam to vybereš ... Reálně ale západní turisty nekontrolují. Sám mám za sebou 4 vstupy a z desítek lidí, se kterými jsem mluvil se to nikomu nestalo ... 

2 Citovat

No to je fakt tragédie a velké dilema, když tě úředník pošle vybrat cash k bankomatu.

0 Citovat

Nebyl by. Jen ten bankomat bude mít tradiční thajský poplatek za výběr 😀 220 THB nebo už je to víc? 

0 Citovat

Při výběru 20 tyček už to fee je irelevantní 😉

1 Citovat

Na FB v jedné ze skupin o cestování do Thajska jsem četla, že úředník nemá povinnost někoho dovést k bankomatu, záleží na jeho náladě a že byli kontrolováni i turisté ze západních zemí, hlavně prý mladí batůžkáři a že některým byl opravdu vstup odepřen, když požadovanou hotovost neměli. Jak jsem psala, byla jsem v Thajsku 4x a nikdy po mě hotovost nechtěli vidět, ale je pravda, že nejsem rozhodně batůžkář a bohužel už ani mladá.

0 Citovat

Ve vašem případě budou spíše kontrolovat pojištění, zda tam máte repatriaci ostatků.

4 Citovat

Někdo hledí cali na každou korunu. Byl jsem 5 x a nikdy nic. Ale podobnou situaci řeší hotovost v dolarech či eurech jako záloha, kterou by měl asi každý vozit. Na to neni třeba měnit v ČR.

0 Citovat

Jasně, vůbec by mne nenapadlo vozit něco jiného než dolary nebo eura, ale i tak bych standardně nebrala tolik peněz cash. Jako záloha stačí mít méně. Jinak vše platím kartou. Ten výběr z bankomatu by se taky dal využít, pokud by mne k němu úředník pustil, ale jednak je tam poplatek a pak nevím, kolik se dá vybrat max. na jeden výběr. Někdy je tam na bankomatu nízký limit a těch poplatků je pak spousta.

0 Citovat

cali napsal(a):

Při výběru 20 tyček už to fee je irelevantní 😉



Přesně tak. Tohle jsem nikdy neřešil a to nejsem typ, který zbytečně rozhazuje. Když letím přes půl světa, musím se nějak dostat na letiště, cestou si běžně koupím občerstvení, v Thai jsou ceny příznivé, takže řešit 220 THB za jednorázový velký výběr? To už je fakt posedlost šetřením.

1 Citovat

Sue Ellen Ewing napsal(a):

Ve vašem případě budou spíše kontrolovat pojištění, zda tam máte repatriaci ostatků.

Ano, přesně tohle mi vždy a všude kontrolují a navíc mi i cpou vizitky a reklamy různých pohřebních ústavů. V Egyptě se mě dokonce zeptali, zda si přeji být mumifikována a že bohužel do pyramid už se nepohřbívá. Tak nevím, co si o tom myslet? A to své dinosauří mazlíčky nechávám doma u kamarádů.

1
17 reakcí