Rád bych se podělil o nález stránky, která konečně splnila má přání ohledně evidence navštívených zemi světa.   Mapka v profilu tady na cestujlevne je fajn, ale jen na začátek. Později mi začalo vadit, že není jasné, jaká je definice země (uznávaná UN, nezávislé území, atd), takže není hned patrné, že třeba Gibraltar je separátní "země" a jakoby nespadá pod Británii. Také návštěva třeba Moskvy a Petrohradu podle mě není úplně plnohodnotná návštěva celého Ruska, ale přesto je to cesta do Ruska.   Každopádně jsem hledal, až jsem našel nomadmania.com, kde se rozlišují země a území podle několika uznávaných seznamů. A nejen to, dokonce jsem zjistil, že existují rozdělení pro opravdové světoběžníky a členy klubů cestovatelů. A že taková rozdělení počítají s velmi jemným rozdělením, která berou v potaz regiony zemí a jejich zvláštnosti. Pěkně mi to otevřelo oči. A když si člověk u navštívených oblastí napíše rok návštěvy, dá se posuvníkem rok po roku aktualizovat mapa a ukládat si obrázky. Ty já si rád dávám doma na nástěnku.  Navíc je tam spousta bodů zájmu pro každou oblast a je tak možné se zaměřit třeba na návštěvy významných hradů a zámků, národních parků, atp.  Vřele doporučuji vyzkoušet, pokud vás baví sledovat, kolik jste toho na světě vlastně navštívili :) Mimochodem, podle jejich žebříčků to vypadá, že snad žádný Čech nenavstivil aktuálně 193 UN zemí světa. Nevíte náhodou o někom, at tam máme lepší reprezentaci? Slováci jich tam mají několik.   .

Online stírací mapa navštívených míst

Založil ve fóru Co se nevešlo

5 reakcí

Rád bych se podělil o nález stránky, která konečně splnila má přání ohledně evidence navštívených zemi světa.

 

Mapka v profilu tady na cestujlevne je fajn, ale jen na začátek. Později mi začalo vadit, že není jasné, jaká je definice země (uznávaná UN, nezávislé území, atd), takže není hned patrné, že třeba Gibraltar je separátní "země" a jakoby nespadá pod Británii. Také návštěva třeba Moskvy a Petrohradu podle mě není úplně plnohodnotná návštěva celého Ruska, ale přesto je to cesta do Ruska.

 

Každopádně jsem hledal, až jsem našel nomadmania.com, kde se rozlišují země a území podle několika uznávaných seznamů. A nejen to, dokonce jsem zjistil, že existují rozdělení pro opravdové světoběžníky a členy klubů cestovatelů. A že taková rozdělení počítají s velmi jemným rozdělením, která berou v potaz regiony zemí a jejich zvláštnosti. Pěkně mi to otevřelo oči. A když si člověk u navštívených oblastí napíše rok návštěvy, dá se posuvníkem rok po roku aktualizovat mapa a ukládat si obrázky. Ty já si rád dávám doma na nástěnku. 

Navíc je tam spousta bodů zájmu pro každou oblast a je tak možné se zaměřit třeba na návštěvy významných hradů a zámků, národních parků, atp. 

Vřele doporučuji vyzkoušet, pokud vás baví sledovat, kolik jste toho na světě vlastně navštívili :)

Mimochodem, podle jejich žebříčků to vypadá, že snad žádný Čech nenavstivil aktuálně 193 UN zemí světa. Nevíte náhodou o někom, at tam máme lepší reprezentaci? Slováci jich tam mají několik. 

0

heh tieto dni sme mali diskusie o tychto "autistickych" mapach :)) este existuje aj MTP, ale ti sa vraj dali dokopy s nomadmaniou, no ta nomadmania vyzera lepsie. Inak je to fakt diskutabilne tie regiony, napr. to Rusko lebo vsak take Jakutsko s 3 milionmi km2 ma taku istu "hodnotu" ako Moskva alebo celkovo ako nejake stredne SLovensko :)) 

0 Citovat

Nepreklikol si sa v tom MTP?

Neni to nahodou MVP ? :)

0 Citovat

Nene, píše správně MTP, jako Most Traveled People. Najdeš na https://mtp.travel/. Ještě v minulém roce měli snad jen okolo 350 zemí a regionů, ale od 2023 přidali regiony navrhované právě nomadmanií, která jich má 1301. Ještě je poměrně známý Travelers' Century Club (TCC), která uznává asi 330 zemí a regionů.

V podstatě jsou to spíš odškrtávací seznamy pro lidi, kteří už byli ve všech zemích uznývaných United Nations a potřebují další "výzvu".

0 Citovat

Pán Miroslav Šnejdar. UN 193 už dávno. Jeden z naj cestovateľov sveta.

0 Citovat

To MTP je po spojení s nomadmanií dost šílené, místo cca 850 míst je tam najednou 1500 lokací a místa která prošla dělením (např. states v rámci USA, ale i ČR) vám to "odzelení", takže mi například zmizela půlka států na západním či východním pobřeží. Bohužel po těch letech už se dost blbě vzpomíná zda jsem opravdu v tom kterém regionu byl...

0
5 reakcí