Teď jsem slyšela, že prý od února má být v Mexiku zákaz kouření v barech a na plážích. Kamarád se tam v březnu chystá a je z toho poněkud nervózní. Nechce se mi věřit, že zrovna v Mexiku, které žije hlavně z turistů, by zavedli tak přísný zákaz, jde mu tedy hlavně o ty pláže. Nevíte o tom někdo něco?  .

Zákaz kouření v Mexiku

Založila ve fóru Co se nevešlo

9 reakcí

Teď jsem slyšela, že prý od února má být v Mexiku zákaz kouření v barech a na plážích. Kamarád se tam v březnu chystá a je z toho poněkud nervózní. Nechce se mi věřit, že zrovna v Mexiku, které žije hlavně z turistů, by zavedli tak přísný zákaz, jde mu tedy hlavně o ty pláže. Nevíte o tom někdo něco?

0

Našla jsem k tomu tento článek: https://refresher.cz/129107-Mexi...-obchodech

Ale spíš mě zajímá, jestli by to tedy platilo i na soukromých hotelových plážích nebo jen na plážích veřejných?

1 Citovat

Tak si půjde dát šluka pár o pár metrů dál na chodník ...bude to stejné jako u nás - hlouček před barem.

0 Citovat

Jo, to jsem mu taky říkala a jak znám Mexičany, tak pochybuji, že to  budou tak přísně dodržovat. Ale tamní drogové kartely z toho musí mít děsnou srandu.

0 Citovat

No já doufám, že to bude platit i na těch soukromých. Není nad to ležet na pláži, koukat na moře a místo vdechování čerstvého mořského vánku čichat smrad z cigaret.

13 Citovat

No, podle toho, co jsem četla, to bude platit úplně všude na veřejnosti, tzn. kouřit jen doma nebo na svém pozemku nebo v autě atd... Takže asi si nepopojde dál na chodník a nezapálí si, tam to taky nepůjde.

Ovšem jak to bude v soukromém hotelu a na soukromé pláži to nevím, ale doteď tam už platil zákaz kouření v restauraci, soukromé restauraci, takže je možné, že bude platit zákaz i na soukromé pláži.

Otázka je, jak to budou kontrolovat. Policie by na soukromou pláž neměla mít přístup.

Každopádně už vznikla obava, že vzhledem ke korupci bude docházet akorát tak k tomu, že budou policajti vybírat nelegální pokuty, tak jako tomu je, když si půjčíte auto.

0 Citovat

V Mexiku jsem byla 2x, jsem nekuřák, ale všimla jsem si, že mezi místními je kuřáků opravdu hodně. Také se domnívám, že mezi těmi statisíci turisty, kteří tam jedou na dovolenou, se také nezanedbatelná část kuřáků najde. Tak nevím, jestli si to ti zarytí kuřáci rozmyslí a pojedou radši jinam. Vůbec si nedovedu představit, že na každé pláži bude stát hlídač nebo policajt a sledovat, jestli někdo náhodou nekouří. 

0 Citovat

V Mexiku neexistuje nic jako soukromá pláž, všechny jsou federální a veřejné. Hotel vám může kazit přístup od silnice, ale na pláž jako takovou nemůže umístit bariéry. Takže když si bude policie chtít přivydělat, tak si ráda přijde pro pokutičku/úplateček.

Jinak v barech se nesmělo kouřit už teď a ten zákon počítá i se zákazem kouření kdekoli na veřejnosti, tj. vyjít na ulici stačit nebude. Nevím, jaký mexičany zná firefly+, ale už dosavadní zákaz kouření je dodržován. Mexiko je v tomhle zvláštní, s některými nařízeními si místní vytírají p...odlahu, ale něco berou až nesmyslně vážně. Roušky na ulici jich spousta nosí doteď...

0 Citovat

Jako kurak a rybar ty plaze chapu. Vajgly jsou mikroplasty a v zaludcich morskych zivocichu dokazou delat slusnou neplechu. Dovolim si prilzoit fotecku s komentarem z jenoho ryabarskeho serveru. Az budete chti priste zaohodit vajgl do vody nebo na plaz, vzpomente si na ni.


vystrizek.png

1 Citovat

Asi to Mexiko přehodnotím a kouknu po letenkách... 😆

0
9 reakcí