Jde se v Jordánsku spolehlivě připojit na Seznam? V Egyptě to moc nešlo.... Kupoval jste někdo lístky na Jett bus, prý platba ze zahraničí často nejde, jak jste to řešili? díky  .

Jordánsko - připojení přes seznam - emaily, lístky na jett bus

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

17 reakcí

Jde se v Jordánsku spolehlivě připojit na Seznam? V Egyptě to moc nešlo....

Kupoval jste někdo lístky na Jett bus, prý platba ze zahraničí často nejde, jak jste to řešili? díky

0

Před rokem jsem se připojil z Jordánska i z Egypta na všechny weby, které jsem potřeboval. Seznam nepoužívám, ale nevidím důvod, proč by někde na světě neměl jít snad kromě Číny a možná pár podobných. Ale i v Číně mi šel mail na volny.cz bez VPN.

0 Citovat

Seznam.cz mi v Jordánsku fungoval. Ale pro jistotu mám všechny cestovní doklady zálohovány přes OneDrive.

Jett bus - lístky jsem rezervoval přes hotel v Ammánu, pak stačilo uhradit v hotovosti 30 minut před odjezdem autobusu (více méně bus Ammán - Petra tam je ranní spoj s odjezdem někdy kolem 6:00 ranní a pak bus Akába - Ammán). 

0 Citovat

S Jettbusem jsem to 2018 resil podobne..nejaka pofiderni rezervace pres jejich mail, ktery jsem moc neveril, tak jsme sli vyridit na autobusak den predem. Rezervaci nasli, resp. vypsali novej papir, platilo se az v den odjezdu. Stejne byl double seating a lidi se tam hadali a dohadovali s ridicem. Mozna, ze uz to maji vic posefovany..

0 Citovat

Díky za rady,

    měli jste s sebou adaptér? Kdyžtak jaký?  A co volání přes mobil - koupili jste SIM kartu?

0 Citovat

Adaptér ano (byly tam jak evropské zásuvky, tak i britské zásuvky). Univerzální adaptér USA / Evropa / VB (US/EU/UK), lze zakoupit na internetu v CZ. Příklad https://www.alza.cz/alzapower-tr...700701.htm

SIM karta - kupoval jsem tam místní SIM kartu, v hotelu mi doporučili obchod, který byl blízko hotelu v centru Ammánu. Pas s sebou. Bylo to levné, nepamatuji si cenu. Chtěl jsem SIM kartu s předplacenými daty, prodejce nastavil angličtinu pro komunikaci. Ale pozor: pokrytí mimo města je slabé. 

0 Citovat

Díky za rady.

0 Citovat

Jen doplním vysvětlení k tomu dotazu na seznam, proč by neměl jít. Oni totiž mají (možná jen měli?) bombastickou bezpečnostní politiku, kde některý země s oblibou zařezávají, případně vyžadují dvoufázové ověření i na již ověřených zařízeních. Je to super, člověk to ocení, když si třeba vezme s sebou jinej telefon. A pro ně je to levnější a jednodušší než se opravdu snažit. Samozřejmě to spraví třeba VPNka.

0 Citovat

Ahoj, aktuálně jsem se vrátil z Jordánska. Seznam jel v pohodě a na mail se dalo dostat bez problémů.

Zásuvky, ve Wadi Rum byla pouze Britská zásuvka, pro jistotu jsem měl adaptér sebou. Stalo se mi v hotelu ve Wadi Musa, že Evropská mi nejela a Britská ano... 

K Jett busu, dal se koupit lístek přímo na místě u řidiče, co mi psal zpětně jeden cestovatel, kterého jsem tam potkal. 

SIM jsem nekupoval, na letišti v AQJ nabízeli přes 30JD a výše podle dat... já byl rád, že chvíli budu bez okolního světa a 911 je bezplatná v případě problémů. Navíc místní byli hodně ochotní taktéž. 

0 Citovat

Díky za aktuální zprávy, trochu se bojím, aby v sezoně Jett bus nebyl vyprodán,  jak psaly nějaké jiné cestovatelky. Jeden večer přijedeme a druhý den jedeme do Petry....

0 Citovat

Ukončil jsem  pokus rezervovat jízdenky JETT  a shrnuji :

a) Platbu se mi skutečně nepodařilo provést. Zkoušel jsem prostřednictvím WEB i Apky .

b) JETT  na e-mail nereaguje. Zkoušel jsem xkrát, jednou jsem dostal info, ať se obrátím  na e-mailovou adresu, kam jsem psal..... tzn. z té samé .

c) Hotel, kde budeme ubytováni, slíbil provést rezervaci. Z komunikace se zdá, že rezervace provádí běžně.

Budu ještě kupovat Jordan Pas, ale těsně před odlete. Snad již nic nepřekvapí.

0 Citovat

Dobrý den,

nemá tady někdo aktuální informace z Aqaby, Wadi Rum a Petry?

Na cestování z Aqaby až po Ammán jsem si zarezervoval auto a chci si koupit JP kvůli vízu i vstupném do Petry.

děkuji

0 Citovat

A co bys potřeboval vědět? 

0 Citovat

Psali mi z hotelu, že s debetní kartami měli v minulosti problémy,at přijedu s hotovosti.Ale tolik nechci brát.Druha možnost je zkusit zaplatit kartou předem, to bych musela ale hotelu dat CVC kód, a to se mi moc nechce. Co myslíte?

0 Citovat

Nechceš brát tolik peněz, abys zaplatila hotel 😀😀😀

1 Citovat

Vtipálek, chtela jsem hotel,  cca 500 USD platit kartou..

0 Citovat

Použij jednorázovou kartu, která se po použití smaže. Umí to Revolut a teď už i některé české banky, minimálně ČS a mBank.

0 Citovat

orlovak.cz napsal(a):

Dobrý den,

nemá tady někdo aktuální informace z Aqaby, Wadi Rum a Petry?

Na cestování z Aqaby až po Ammán jsem si zarezervoval auto a chci si koupit JP kvůli vízu i vstupném do Petry.

děkuji

A co přesně chceš vědět ? 😁 

0
17 reakcí