Dobrý den, mám letenku přes kiwi. Com a letim s air india. Rezervace vyžadovala cislo pasu, ale ten budu mít v době odletu nový, tak jsem zadal číslo OP s tím, že to změním později. Nedošlo mi, že odbavení bude taky dělat kiwi. Můžu letět s novým pasem nebo to mám zmenit? U kiwi budou asi manipulacni poplatky a možná i u letecké společnosti. Nebo to řešit přímo na letišti? Mám obavu, abych odletěl.  Děkuji O.   .

Číslo pasu při rezervaci KIWI

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

Pavel Krcho napsal(a):

1. "první zkušenost s cestováním po vlastní ose a proto kiwi" - no, ale to je přesně naopak :) Kiwi je pro lidi, co jsou zběhlí v cestování, protože vše komplikuje a mystifikuje cestující:) Pro začátečníka je jediné správné místo - web aerolinky. Ale to je už jedno,. Poučení pro příště.

 

Kiwi jsou šmejdi. Nebrat za žádných okolností.  V kombinaci s Air India je to opravdu vražedná kombinace.  Nicméně web aerolinky je v případě Air India nesmysl. Tím by si nijak nepomohli. Kupovat jen na webu aerolinky platí pro low-costy. Ne pro standardní síťové dopravce. Zkuste koupit  evropskou debetní/kreditní kartou něco na webu United. KLM/AF vám prodají jen lety pod vlastními čísly letu, niky ne Deltu a obráceně. Atd, atp.

0 Citovat

Kupovat u OTA sebou nese řadu potenciálních problémů. A je opodstatněný jen v případě, kdy trváte na kombinaci, kterou vám aerolinka nenabídne.

Na webu KLM lety návazné lety Delty (a nejen delty) jsou. Stejně tak na webu Delty jsou lety AF atd. 

Na webu United českou kartou platím bez problémů. 

 

 

0 Citovat

mxp: šuplík plný "ztracených" pasů? 

Ale proč ne, je to dobrý suvenýr. 

 

0 Citovat

Já mám doma "ztracený" tři a pokaždé,  když si dělám nový, mi to baba neopomene připomenout.

0 Citovat

Teoreticky je za neodevzdani pasu docela vysoka pokuta. V praxi vetsinou chapou, ze si to clovek chce nechat jako suvenyr s temi vsemi vizy a razitky.

Zrovna minuly tyden jsem byl zadat o novy pas za jeden ze svych starsich, ktery za par mesicu propada. Nahlasil jsem ztratu, podepsal nejaky papir, kde pani vyplnila bez sankce a hotovo.

Kamaradka na prepazce, kde se vydavaji pasy pracuje. Kdyz jsem se na to ptal, rikala ze pokuty jsou na jejim rozhodnuti, ale dava je naprosto vyjimecne..treba kdyz se dotycny chova jako idiot.

0 Citovat

No tak u nás na nejmenovaném jihočeském úřadě sedí baba, která se vyloženě třese na to, aby vás zkásla o pokutu. Dalo mi tenkrát obří práci  to ukecat a nemít s sebou malýho synka, tak jsem to asi neukecal. 

Potom, již poučen, jsem si při  dalším vracení příslušný stránky prostě vyškubnul.

0 Citovat

Ten rozdílný přístup je … dechberoucí :).

Kamarádka teď žádala o pas, a úřednice se ji přímo zeptala, jestli si chce starý pas nechat, nebo vrátit.

0 Citovat

Já vždycky říkám, že mám ve starém pasu víza, která potřebuji. A není s tím problém. A většinou je to i pravda. Když jsem žil v KSA, stačil rok dva a pas byl plný.

0