Ahoj, chtěl jsem se zeptat doma jestli teda jo nebo ne. Poletime na Havaj, to by asi nebyla špatná příležitost. Ale narážím na pár praktických věcí, převážet ne úplně levný prsten v zavazadlovém prostoru je asi blbost, že a ohledně letistnich kontrol, nebude to vypadat podezřelé že mám někde v penozce nebo spodarach zabalený prsten a nebudu to muset vytahovat, tím spíš ještě na přestupu v usa? Vím že se nesmí dovážet nějaké potraviny, ale s převozem šperku tam a zpět by celni zprava mít problém neměla ne?  .

Zasnubni prstynek do usa

Založil ve fóru Co se nevešlo

9 reakcí

Ahoj, chtěl jsem se zeptat doma jestli teda jo nebo ne. Poletime na Havaj, to by asi nebyla špatná příležitost. Ale narážím na pár praktických věcí, převážet ne úplně levný prsten v zavazadlovém prostoru je asi blbost, že a ohledně letistnich kontrol, nebude to vypadat podezřelé že mám někde v penozce nebo spodarach zabalený prsten a nebudu to muset vytahovat, tím spíš ještě na přestupu v usa? Vím že se nesmí dovážet nějaké potraviny, ale s převozem šperku tam a zpět by celni zprava mít problém neměla ne?

0

Naprosto v pohodě, nikdo se nad tím nepozastaví. Jen ho dobře uchovej, aby se nevytratil ;)

0 Citovat

Já cca to samé řešil směrem na Maledivy a dal jsem si prstýnek do té nejzapadlejší kapsy v batohu. Kufr jsem nechtěl riskovat a vše bylo naprosto v pohodě na všemožných kontrolách.

0 Citovat

S tím prstenem opatrně - pokud je to nějaký větší diamant určitě je lepší deklarovat předem. 

Ale dá se to řešit - můžeš se s přítelem zasnoubit jinde, nebo si někde propíchni tělo, dej kroužek, navlékni na něj prsten a můžeš tvrdit, že je to jen piercing.

0 Citovat

Ahoj, minulý rok jsem řešil úplně to samé. Letěl jsem z Berlína přímou linkou do New Yorku s prstýnkem s větším diamantem v příručním zavazadle a nikdo nic neřešil. Měl jsem ho v malé krabičce, úplně vespodu batohu. Batoh projel rentgenem bez povšimnutí a na imigračním v USA se ptal na jiné věci, než jestli něco vezu. Doporučuji si akorát dát pozor, ať v batohu nenecháš na security nějaké věci, co tam být nemají (kosmetika/powerbanka), ať nejdeš zbytečně ještě na extra kontrolu.

 

0 Citovat

Taky jsem ho vezl na výlet. Četl jsem, že pravý diamant není na rentgenu vidět. V Praze byli moc ochotní, když neměli nikoho na kontrolu, tak se snažili asi minutu na rentgenu něco najít, ale nic nebylo vidět. Takže bych se nebál ani toho většího.

0 Citovat

Koukám, že jsem docela žabař, když tu borci převážejí diamanty, u kterých se bojí, aby nebyly vidět na rentgenu.

1 Citovat

Já měl jen obavu, abych nemusel přehrabávat batoh před polovičkou, která neměla nejmenší potuchy, co jí čeká. :-) 

0 Citovat

Do USA úplně v pohodě, technicky vzato kdyby to byla Američanka a prsten tam zůstal, tak by se asi měl deklarovat i jako dárek, pokud je dražší, ale ... :))

V některých jiných zemích bych si dal pozor, kdyby šel batoh na ruční kontrolu, aby prsten náhodou nezmizel.

A hodně štěstí!

0 Citovat

Courts have ruled that engagement rings are conditional gifts, typically made by the husband-to-be to his fiancee. If the parties marry, then “the condition has been met,” and it becomes a “completed gift.”

Chápu to tak, že to budu muset proclít a až teprve po svatbě chtít od celníků vratku? :)

1
9 reakcí