Ahoj, pokud budu přejíždět autobusem z Peru do Bolívie, je potřeba mít od doktora udělaný antigenní test, nebo stačí s sebou mít samotestovací sadu? Řeší se to na hranicích ještě?  .

Bolívie covid

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

8 reakcí

Ahoj, pokud budu přejíždět autobusem z Peru do Bolívie, je potřeba mít od doktora udělaný antigenní test, nebo stačí s sebou mít samotestovací sadu? Řeší se to na hranicích ještě?

0

Na takový stupidní dotaz jste nemusel zakládat nové vlákno, řekl bych...

0 Citovat

https://www.mzv.cz/jnp/cz/encykl...id_19.mobi

0 Citovat

Děkuji, o informacích na MZV vím, spíš mě zajímá, jestli má někdo zkušenost, že stačí vlastní antigenní test. O formě testu se na webu nepíše a doma se nemůžeme shodnout.

0 Citovat

Ja jsem prekracoval hranici autobusem do Bolivie v prosinci a muzu potvrdit, ze v te dobe covid jeste resili a to hodne dukladne. Ja jsem mel ockovani, takze s testem primo zkusenost nemam.

0 Citovat

Zkusil jsem se ted podivat po nejakych oficialnich informacich a na webu bolivijskeho ministerstva zdravotnictvi, ve zprave o zavedeni tech aktualnich pravidel, se pise o certifikatu k negativnimu testu. Z toho bych tedy odvozoval, ze vlastni antigenni test stacit spis asi nebude.

Bavime se ale o Bolivii, takze ve vysledku bude stejne nejspis zalezet primarne na danem pohranicnikovi a na jeho vykladu pravidel. Pricemz ja osobne bych asi do vlastniho testu nesel, protoze to vytvari prostor navic pro delani problemu a pro zadost o uplatek. To uz je ale samozrejme jen muj uhel pohledu a jak jsem psal vyse, primou zkusenost s testem nemam.

Odkaz na tu zpravu na oficialnim webu bolivijskeho ministerstva zdravotnictvi: https://www.minsalud.gob.bo/6652...a-negativa

0 Citovat

Vsude pisou jak o PCR tak o AG testu (a explicitne je zminuji)- jak web ceskeho mnisterstva (ten byl vzdy udrzovany a spolehlivy) tak treba US ambasada v Bolivii, tak i jine zdroje. a shoduji se

Je mozne mit PCR tak AG, lisi se tim, jak stary dany vysledek testu muze byt (72h PCR, 48 AG)

Vic na tom nevymyslite :)

0 Citovat

Děkuji moc, hlavně za osobní zkušenost :-)

0 Citovat

Ahoj, Bolívie (stejně jako většina ostatních zemí v LatAm) stále oficiálně vyžadují při příjezdu po neočkovaných nějakou formu negativního testu, nicméně před třemi dny již na pozemní hranici Chile - Bolívie nic vidět nechtěli. To samé nám potvrdili cestovatelé z předešlých dní, takže už od toho asi upouští. Ani sousedící jindy na takovéhle formality trpící Chile nechtělo vidět test ani potvrzení o očkování, a to ani při příletu na SCL z MAD (respektive v MAD ani v BER nic nekontrolovali) ani při přechodu z Bolívie. Jelikož to ale obě země stále v podmínkách mají, tak si test vyžádat mohou kdykoliv. 

1
8 reakcí