Ahojte cestovatelé, rád bych se s Vámi podělil o svou zkušenost s pojišťovnou AXA v Moskvě během studijního pobytu. Navazuji na téma Sleva na cestovní pojištění. Předem upozorňuji, že nechci dělat reklamu této společnosti, ani s nimi nemám sjednané žádné bonusy za výbornou recenzi  .

Pojišťovna AXA- zkušenost

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

Ahojte cestovatelé,

rád bych se s Vámi podělil o svou zkušenost s pojišťovnou AXA v Moskvě během studijního pobytu. Navazuji na téma Sleva na cestovní pojištění. Předem upozorňuji, že nechci dělat reklamu této společnosti, ani s nimi nemám sjednané žádné bonusy za výbornou recenzi smiley

Uzavřel jsem pojistku Excellent na 10 měsíců do evropské části Ruska za nějakých 4200 Kč, děkuji Dave za tip na sfinance.cz.

Testoval jsem jejich neomezené výlohy v praxi. Dokázal jsem si podvrtnout kotník a jako bonus ještě v hostelu mimo Moskvu dostat infekci do palce. Po dvou týdnech samoléčby jsem se rozhodl navštívit místní moskevskou nemocnici a zamířil asi do nejdražší co v Moskvě je, Evropská klinika (ruštinu mám poměrně dobrou, ale angličtina je angličtina).

Po sesbírání faktur a jejich následném zaplacení mi celkové náklady na léčbu činí asi 750 € (jen prohlídka u doktora 170 €). Pojišťovna již předem věděla, kam mířím a žádné námitky z jejich strany nebyly, tudíž jsem to bral jako souhlas. AXA se snažila co nejvíce pomoci, abych péči nemusel platit z vlastních prostředků, bohužel ruská strana nechtěla spolupracovat napřímo.

Netřeba říkat, že je dobré si schovávat veškeré lékařské zprávy s podpisem a razítkem, potvrzení o platbě a účtenky!!! Veškeré dokumenty jsem přislal včera emailem ofocené mobilem a dnes mi bylo potvrzeno, že léčba bude v plné výši proplacena. K mému údivu bude proplacena i ortéza, což údajně není moc standard. Dokumenty ještě budu muset zaslat společně s jejich dokumentem do Prahy poštou. Jedinou otázkou, kterou řeším, je z jaké měny budou přepočítávat výši léčby, protože nemocnice vede ceník v €, platba probíhala s přepočtem na rubl a z mého účtu vše bylo strženo v Kč.

Kdyby Vás cokoliv zajímalo jsem připraven odpovědět, pokud to bude v mých silách.

Vojta

0

Děkuju za recenzi, rád bych zkušeností s pojišťovnami viděl co nejvíc.

0 Citovat

Ahojte, ano i ja. Pokud mate nekdo zkusenosti sem s nima... Do zahranici vzdy pri koupi letenek kupuji i storno.. Pouze jednou jsem to neudelal a to pri prvnim letu do USA... V AXE jsem se domluvil a bylo mi umozneno udelat cestne prohlaseni cca 6et dnu po zakoupeni letenek ktere byly za cca 1.5 mesice ze mi nic nebrani letet a bylo mi uznano do-pojisteni na storno...

Jen dodatek -> mezitim v tomto obdobi sem koupil 1 x rim letecky a musel to zrusit z duvodu nemoci pres ryanair takze zadne storno ;o) dokumenty a mel jsem jiz toto "storno" pojisteni a bylo mi vraceno vse podle smlouvy.

Pekny den. Standa

0 Citovat

Já jen doufám, že už se o podobné zkušenosti dělit nebudu muset smiley Řeším už jen pár drobností na jejich formuláři, nerad bych něco vyplnil špatně a pak řešil prkotiny.

Co se týče proplacení vynaložených nákladů, vše mám uvést v měně platby (v mém případě rubl) a kurz bude stanoven podle data prvního ošetření, takže na tom vlastně ještě vydělám, jelikož rubl od prvního ošetření do posledního spadl o cca 5 % smiley

0 Citovat

Zmiňované Sfinance neznám, ale já jsem si srovnal ceny tady: klikpojisteni.cz/cestovni-pojisteni/, předtím jsem u nás v Kolíně objednával pojištění u Generali a zjistil jsem, že jsem na tom už za ty roky nějakou tu korunu prodělal smiley

0 Citovat

Za mě (už vzhledem k ceně a krytí) beru také AXA.
Na O2 výhodách mají ještě lepší slevu 55% - http://goo.gl/mgo0U1

0 Citovat

Já mám celoroční zahraniční pojištění na embosovanou kartu od České spořitelny a strhávají mi 30Kč měsíčně z účtu a nikdy jsem nad tím moc nepřemýšlela. Tedy až do té doby, než jsem si před třemi lety v Rakousku při lyžování zrušila koleno. Jelikož se to stalo 2 hodiny před odjezdem zpět do Čech, tak jsem k lékaři ani nechtěla, ale nakonec mě bolest i kamarádi přesvědčili. Po příchodu na ambulanci v malém horském středisku byla první otázka na recepci ne "Co se vám stalo?", ale "Kdo bude platit?". Za rentgen, odběr krve z kolene, injekci,sádru, berle a doporuční jít ihned v Čechách ke specialistovi, jsem platila 700€!! (To předčilo všechna má očekávání) Z kolečkového křesla jsem jim podala svojí platební kartu, na které jsem měla přesně tuto částku. Přiznám se, že při všem tom adrenalinu mě ani nenapadlo volat asistenční linku. Cestou domu jsem si říkala, že teď se tedy ukáže, cože to mám vlastně za pojištění, ale nakonec dopadlo všechno v pořádku. Zjistila jsem, že Česká spořitelna má uzavřenou pojistku s Kooperativou, účty jsme donesli na pobočku a peníze jsem měla do 14dnů zpět na účtě!! Takže i pojištění na platební kartu se vyplatí.(To že jsem pak nemohla/nesměla 3měsíce chodit a od české pojišťovny jsem za úrazové pojištění dostala pouze 4 tísíce už je věc jiná)

0 Citovat

Bacha na to, pokud se nepletu, vetsina bank ma v podminkach, ze cestovni pojisteni k platebni karte plati jen prvnich 30 dni po opusteni CR. Ja mam ted rocni pojisteni taky od AXA. Minuly rok jsem mel Ceskou pojistovnu a v pohode proplatili navstevy lekare skrz nejake akutni osetreni, myslim, ze jsem se tenkrat ani s asistencni sluzbou nespojoval.

Jinak co se tyce dlouhodobeho pojisteni, pokud vyrazite nekam daleko, mrknete, jestli vase pojisteni ma neco jako "pojisteni predcasneho navratu". Pokud se doma neco semele a vy musite kupovat letenky zpet ze dne na den, tak to pojistovna hradi. CP to samozrejme nemela, takze jsem ostrouhal, ale AXA to ma. A v ten moment by clovek usetril nejakych 40 tisic... Kazdopadne stejne jako ostatni pojisteni, doufam, ze to nebudu muset vyuzit.

0 Citovat

Ahoj, jelikoz se velmi casto pojistuji na kratsi a strednedlouhe vylety u Axa assistance (vetsinou ten nejdrazsi tarif excelent) tak me zajima, zda s nimi nekdo nema nejaky nove zkusenosti? Pevne verim a doufam, ze nikdy toto pojisteni nebudu potrebovat vyuzit, nicmene rad bych vedel, zda mohu byt 100% v klidu.

0 Citovat

ahoj, měl jsem taky Excelent, v Egyptě o vánocích jsem dostal ledvinovou koliku, takže jsem zavolal do Axa, tam po mě chtěli jen číslo na recepci a vše vyřídili, v případě odvozu do nemocnice jsem si mohl vybrat nemocnici jakou jsem chtěl, za půl hodiny přijel doktor, vyšetřil, dal léky a ráno jsem přišel k němu do ordinace na injekci, předepsal mi léky, které jsem si vyzvedl v lékárně a každý den jsem chodil na kontrolu. Nestálo mě to ani dolar, vše bylo zadarmo, AXA to vyřídila s doktorem, doktor s lékárnou, takže skoro lepší než u nás, protože po návštěvě naší lékárny skoro vždy doplácím smiley .
Po půl roce mě kontaktovala AXA jestli vše bylo v pořádku a jak jsem byl spokojen,,,,takže za mě AXA 1*

0 Citovat

Ahoj všichni, mohu potvrdit, AXA je výborná, služby dokonalé - mám zkušenost sice starou už několik let, ale o to zásadnější - před lety se nám v Portugalsku těžce zranila malá dcerka, v místě nehody ji stabilizovali, pak ji vrtulník převážel na kliniku do Lisabonu, týden byla v umělém spánku a pak jsme tam ještě zůstali měsíc a půl, prodělala několik operací..... pojištění speciální jsme neměli, všechno se řešilo z pojištění u zlatých karet KB a všechno řešila AXA - naprosto hladce, bez jediného problému...dokonce z Prahy vyslali dětskou sestřičku, když jsme letěli domů (běžnou linkou), kdyby náhodou.... takže skutečně služby perfektní.
Mimochodem, stejně jako portugalské zdravotnictví - velmi šikovní lékaři, ochotné sestřičky, perfektní služby a teplé obědy i večeře (naprosto běžně ryby)... a to mluvím o STÁTNÍ klinice! Jaké překvapení a vystřízlivění bylo po návratu, kdy dcerka musela ještě na Bulovku - arogance, neochota a problémy.

0 Citovat

Tchán teď v Thajsku extrakce zubu, AXA v pohodě spokojenost. Jen bych trochu mírnil ten optimismus k AXA, cestovní pojištění, resp. likvidace pojistných událostí z cestovního pojištění je vždy hodně individuální záležitost a fakt se nedá moc paušalizovat, resp. nedá podle těchto individuálních zkušeností. Já konkrétně mám s AXA otřesnou zkušenost, díky které jí do smrti budu ignorovat. A na druhou stranu mám super kladnou zkušenost s AIG, která obecně patří mezi ty pojišťovny "poměrně zdráhající se platit" smiley Ale to jsou individuální zkušenosti, které bych si nedovolil nějak zobecňovat. A ještě jeden detail, kamarád teď létá pro asistenční službu a je zábavné poslouchat jeho historky, jak to funguje a kam jej posílají pro jediného klienta s lékařem malým letadlem a odkud (resp. pro jaké klienty pojišťoven) letí sestra a nazpět v Holzklasse.

0 Citovat

"Jinak co se tyce dlouhodobeho pojisteni, pokud vyrazite nekam daleko, mrknete, jestli vase pojisteni ma neco jako "pojisteni predcasneho navratu". Pokud se doma neco semele a vy musite kupovat letenky zpet ze dne na den, tak to pojistovna hradi. CP to samozrejme nemela, takze jsem ostrouhal, ale AXA to ma. A v ten moment by clovek usetril nejakych 40 tisic... Kazdopadne stejne jako ostatni pojisteni, doufam, ze to nebudu muset vyuzit."

To zni moc zajimave, cloveka ani nenapadne se pri uzavirani na takove veci zeptat. Nebo teda ja vetsinou se svym seznamem otazek ostrouham, protoze pracovnici sami bohuzel netusi co a jak prodavaji, tot ma zkusennost.

Nejcasteji se pojistuji u Kooperativy, jelikoz jsem se domnivala, ze je NEJlepsi... Loni jsem musela ve svycarsku na pohotovost a mela jsem z toho bohuzel docela tahanice, ackoliv jsem predem volala na jejich linku a na vsem se domluvila, vse jsem donesla a castka byla ani ne 200e. Presto v tom udelali neskutecny zmatek, musela jsem tam nekolikrat znovu jit, prislo mi domu nekolik dopisu a ve vysledku me vyzvali k 2000kc spoluucasti. Tak jsem tam s tim nabehla a abylo mi receno, ze se asi jedna o chybu... nakonec to zaplatili.

Letos u nich mam pojisteni znovu, ale uplne tu ziram, jake mate dobre zkusenosti s AXOU, kterou jsem povazovala, za tu horsi :-O

0 Citovat

Ještě jedna věc by mě zajímala a občas mi vrtá hlavou - konkrétně např. do toho Thajska. Pokud jste někde na ostrovech na pár dní a něco se vám nedejbože stane, jak se to potom musí řešit? Nějaká lepší nemocnice bude asi Bangkok a vetsi mesta, ne? Asi bych nejdříve zavolala pojišťovnu, ale dostat se z ostrovu nekam do nemocnice nebo privolat pomoc ( lod/vrtulnik ) a pojistovna to pak hradi? Neumim si to moc predstavit... Diky

0 Citovat

Take by me zajimalo, zda je pojistovna schopna zajistit napr. prevoz vrtulnikem v zemich, jako je Gruzie, Makedonie, Bosna.. Napr. v te Bosne jsme jeli autem usek pres hory, nikde nikdo, prumerna rychlost 30km/h a 2 hodiny tam a 2hodiny zpet do civilizace. Jsou to hypoteticke situace, asi to napada jenom me a je mi jasne, ze se na 99,9% nic nestane. Nicmene urcite by me zajimalo reseni takoveto situace, kdy je clovek vinou nejake nehody nepohyblivy mimo civilizaci v nejake takove zemi, zda i toto jsou nase pojistovny schopny efektivne vyresit. V Portugalsku me vrtulnik az tak neprekvapuje, nicmene take jsem potesen pozitivnimi reakcemi na AXU..

0 Citovat

To mi je jasny, spis jsem mel na mysli treba nejaky soukromy, zda by pojistovna byla schopna zaridit az neco takoveho, kdyby opravdu nebylo zbyti..ale jsme jen u kdyby samozrejme a urcite zalezi na konkretni zemi.. Nevim, jak to chodi u pojistoven. Nicmene ciste teoreticky by vic pojistoven mohlo mit v mene pristupnych zemi uzvavrenou spolecnou smlouvu s nejakym soukromnikem, pro pripad nouze..

0 Citovat

Neviem ako si takuto zachrannu akciu niekto predstavuje. To akoze ak vas niekto najde v bezvedomí pod skalami, tak najprv pozrie aku mate poisťovňu a tam zavola, ci neposlu helikopteru?

Alebo mate havariu, niekto tazko zraneny a vy najprv volate do poisťovne, ci sa neda vybavit VIP sanitka so 6 kanálovým audiom?

0 Citovat

kdyz neni helikoptera, tak neni proste. Ale proto se ptam smiley neprisla mi ta idea sdileni helikoptery na jednu zem vice pojistovnami az tak stupidni.. Pokud se da dohromady vice hracu na trhu (nemluvim jen o ceskych pojistovnach), tak mi to neprijde zas takove scifi. A mam predstsvu, asi tedy mylnou, ze i kdyz neni v zemi statem provozovana rescue helikoptera, tak (z toho duvodu) by to mohly mit pojistovny zarizene jinak. Jsou podle me zeme, kde se beztak na statni sektor neda spolehnout a jedine "fungujici" veci jsou soukrome (napr. Urcite casti afriky..) a samozrejme nalezite drahe.. a asi mam tedy zase naivni predstavu, nicmene prijde mi, ze v nekterych zemi 3.sveta muze byt uzitecnejsi zavolat pojistovne nez "mistni" 112 (nedovedu si predstavit, ze nekde v Somalsku vytocim 112 a cely zhavy pro me prijede nekdo nekam ze statem rizeneho zachranneho strediska smiley). Ano, to uz je extrem a v Bosne by v pohode prijela sanitka nejspis, ale i do takovychto zemi se, hadam, dela pojisteni.

0 Citovat

Treba si uvedomit ze poisťovne nemozu suplovat zachranne zlozky a v prvom rade chcu zarobiť, inak by to asi nerobili. A kto ide do Somalska, alebo vojnovej oblasti, prip. v lodickach do hor, tak neviem ci by v pripade zasahu poistovna nieco preplatila.

P. S. : bosna je celkom normalna krajina, takze tu by som sa nebal smiley

0 Citovat

sorry, ak som vyznel naozaj arogantne, ale toto je velmi komplexna tema a zachadza sa tu do uplnych extremov typu helikoptera v Somalsku.
Treba naozaj brat do uvahy viac faktorov:
a) ci je to akutne - ak som mal tazku havariu/niekto dostal infarkt a ide o sekundy, naozaj neriesim poistovnu, volaju sa miestne zachranne zlozky a poistovna sa vyriesi potom. Ale ak mam horucku, alebo mi zostalo zle po jedle a nie je to zivota ohrozujuca situacia, tak si zavolam na tu 24hdoinovu linku a oni uz mi odporucia lekara, alebo nemocnicu.
b) krajina - ano, ak je to v EU, tak castokrat na zivota ohrozujuce veci staci len Europsky zdravotny preukaz a poistovna potom riesi veci typu sestricka z Ceska, alebo prevoz sukromnym lietadlom domov.
Ale v niektorych krajinach mozem mat poistenie aj AXA Platinum Vibrainum Titanstar, ale prd mi to pomoze, kedze v miestnej nemocnici chcu zaplatit vopred - v tomto pripade je fakt dobre mat dalsie "poistenie" o ktorom sa na fore stale omiela ci je to naozaj treba a to kreditku na necakane vydaje. Vzdy si treba uchovat potvrdenie a po navrate si to kompenzovat u poistovne.

Osobne nemam skusenost so ziadnou poistnou udalostou, ale ked som pracoval v lete v USA pocas work and travel stali sa dva pripady. Obe osoby boli poistene:
-Jedna kamoske praskol absces a tak musela rychlo ist do nemocnice (poistovnu neriesila, nebolo kedy), tam jej nauctovali 350 dolarov, ktore po navrate poistovna preplatila.
-Druhy kamos si porezal palec na nohe v jazere a bolo to nutne zasit. Nic tragicke, tak sme zavolali na linku, povedali kam mame ist, do ktorej nemocnice, prisli sme tam, personal uz bol oboznameny (!), prst doktor zasil, neplatilo sa nic.

Inak som velmi rad, ze sa tato tema otvorila, najma kvoli osvete, lebo casto sa stavaju pripady, ze bud niekto sa jednoducho zabudne poistit, alebo chce usetrit tych par euro. A potom pocut srdcervuce pribehy, ako chudobny syn siel na dovolenku do Bulharska bez poistenia, tam nestastne zahynul a rodicia este neboli na jeho hrobe, lebo nemaju na cestu do Bulharska a repatriacia pozostatkov stoji tisice euro. Nakoniec to musi zatiahnut nejaky dobrodinec, alebo sa v kostole poskladali...

0 Citovat

Ono pro pojišťovnu může být levnější transportovat pacienta po operaci do ČR soukromým letadlem se zdravotnickým personálem, protože tak pojišťovna nebude muset platit drahou pooperační péči a třeba i pobyt doprovodu. Po převozu do ČR už další léčba půjde z běžného zdravotního pojištění.

0 Citovat

Presne, proto jsem toto tema nadhodil.. Nejaka osveta, jak pro me, tak urcite i ostatnim stredne a mene zkusenym cestovatelum se muze hodit. Somalsko byl extrem, nechci ted placat do tmy, ale treba nejaky Kyrgystan apod., uz mi prijde realne, ze tam cestovatele jezdi, neco se muze stat, statni pece dostupna neni, clovek neumira ( v tom pripade logicky neresi pojistovnu a proste jde k neblizsimu samanovi, na kteryho narazi, nebo umre, kdyz ma smulu), nicmene je potreba ho nekam dostat a pak nastava otazka co a jak. Jak jsem rekl, jde o situace, ktere nejspis nikdo nezazije, jsou jen v teoreticke rovine, ale zajima me to. Trosku se v tom zamotavam, nemam ted uprimne moc casu reagovat, nicmene neco jsem chtel napsat smiley A jak tu nekdo pise, jsou pak urcite situaci, kdy muze vyjit levneji vyslat nekam special a dopravit onoho clovek zpet, nez ho lecit tam/nechat ho tam umrit, kdyz to reknu hnusne. A take uz jsem slysel o pripadu, kdy nekdo nebyl pojisteny a repatriace z nejakeho ostrova u Australii nebyla mozna ani pro docela dost movite rodice.. Takze jejich syn je pohrben nekde v Oceanii.. uz tak chmurna predstava je jeste smutnejsi. Rad si poslechnu dalsi nazory/zkusenosti lidi zde. Nicmene z toho vseho proste plyne - pojistujte se! Ja treba svoji pojistnou smlouvu vzdy preposilam rodicum.. clovek nikdy nevi podle me.

0 Citovat

Kvůli tomu, abyste napsala "děkuji" snad není nutné kopírovat předchozí 4 odstavce... smiley

0 Citovat

sleva 60% pro zákazníky Pražské plynárenské. Odkaz na webu ale to, zda jste zákazníkem nezjišťuje a slevu tak dostane i pitomý ostravak.
http://www.ppas.cz/akce-bonusy/cestujspp

0 Citovat

A nebudou to zjišťovat, až v případě, že se něco stane, aby se tak vyhnuli plnění? Aby to nakonec nebyla příliš drahá úspora...smiley

0