Dobrý den, chtěla bych se optat. Platí v Černé Hoře stále ekologická taxa za auto? Někde píšou, že ano, jinde, že byla 2012 zrušena. Dále jak je to se silniční daní v Albánii? Ta předpokládám platí do 60 dnů 1 euro. Je nutné si vyžádat potvrzení o vjezdu do země? Děkuji  .

ČH a Albánie

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

5 reakcí

Dobrý den, chtěla bych se optat. Platí v Černé Hoře stále ekologická taxa za auto? Někde píšou, že ano, jinde, že byla 2012 zrušena.

Dále jak je to se silniční daní v Albánii? Ta předpokládám platí do 60 dnů 1 euro. Je nutné si vyžádat potvrzení o vjezdu do země?

Děkuji

0

No, Černá hora nevím, ale v Albánii jsem byl autem vloni a nikdo po mně žádnou daň nechtěl. 

0 Citovat

Autem jsem byl v obou zemí několikrát a ani o jedné z těch věcí jsem nikdy neslyšel. Techničák + zelená karta vždy na Balkáně stačily (kromě Kosova) 

0 Citovat

Loni v září jsem byl autem v Albánii a na hranicích mě hned posílali zaplatit pojištění. Tenkrát šlo platit i online předem, tak jsem jen ukázal vytištěný papír. Ale rozhodně by mě tam bez zaplacení nepustili. Jestli to letos nějak změnili, nevím. Jel jsem přes Srbsko.

0 Citovat

No já tam byl v červenci a nic podobnýho jsem neabsolvoval. Vjížděl i vyjížděl z/do Řecka, jeden vjezd jsem měl z Makedonie.

@Zagloba: Srbsko s Albánií nesousedí, nemyslíš pojištění v Kosovu?

0 Citovat

Aj já hlava děravá, jasně, že Kosovo :-( Do Albánie to už bylo bez ničeho,

0
5 reakcí