Zdravím, na podzim letim do Abu Dhabí s přestupem v Kuwaitu. Přílet do Kuwaitu z Vídně je v 18:30 a odlet do Abu Dhabí je v 4:30, je něco potřeba? Zároveň na cestu zpět mám v kuwaitu na přestup cely den, co je potreba vyřídit na vstup mimo letiště, když už tam budu ? Ubytovanej nikde nebudu, diky moc  🙏  .

Vízum a vstup Kuwait

Založil(a) ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

8 reakcí

Zdravím, na podzim letim do Abu Dhabí s přestupem v Kuwaitu. Přílet do Kuwaitu z Vídně je v 18:30 a odlet do Abu Dhabí je v 4:30, je něco potřeba? Zároveň na cestu zpět mám v kuwaitu na přestup cely den, co je potreba vyřídit na vstup mimo letiště, když už tam budu ? Ubytovanej nikde nebudu, diky moc  🙏

0

Ahoj, nemáte zde - ŽENA - zkušenost z poslední doby se vstupem do Kuvajtu? Vyplnila jsem formulář e-visa, došlo mi nějaké ptvrzení s číslem, tak jsem si jej vytiskla, žemám splněno, nicméně teď na to detailněji hledím na na potvrzení, které mi došlo stojí: 

Vaše žádost o eVisa pro turisty do Kuvajtu byla zamítnuta.
Číslo přihlášky: XXX Z následujících důvodů:
Přiložte potvrzení o netěhotnosti.

Ministerstvo vnitra
státu Kuvajt

Samozřejmě žádný doklad nemám a nejsem schopna do odletu předložit, ostatně ani není ka, protože nalogovat se pod přiděleným číslem nelze a při opětovné snaze o vyplnění E-viza tam žádná kolonka stran "netěhotenství" není... 

Zajímalo by mě, zda v poslední době nějaká žena v reálu vstoupila do země přes toto zamítnutí s tím, že ízum vyřešila a zaplatila až na letišti v Kuvajtu.

Díky předem a krásný den všem.

0 Citovat

zial to je nieco uplne nove ...

https://www.reddit.com/r/Kuwait/...on_please/

0 Citovat

Prohlídka je rychlá, diskrétní a ani nezdrží;-)

1 Citovat

S ohledem na fakt, že wizz spustil prodej levných letenek směr Kuvajt a mohlo by stejnou situaci řešit více žen, níže dnešní odpověď z ambasády na zamítnuté vízum z důvodu nedoložení NETĚHOTENSTVÍ (které ovšem do systému vložit ani nejde).

Ano, těhotenský test - negativní - je nově (asi 10 dní zpátky) podmínka pro vstup žen do Kuvajtu. Zatím nelze nahrát do systému e-visa, ale lze vyřídit vízum s patřičnými dokumenty (pas splatností min 6 měsíců po návratu, poplatek 3 KWD a negativní HCG test z nemocnice) na kuvajtském letišti. 
Kuwait Embassy Prague  emb.kw.prg@gmail.com Komu: Re: Vízum Dobrý den,  Níže zasílám slibované informace ohledně Vašeho dotazu týkajícího se turistického víza a  certifikátu o ne-těhotenství. O vízum lze požádat následujícími způsoby: 

  •   před příjezdem do Kuvajtu (e-visa), online žádost  www.moi.gov.kw UPOZORNĚNÍ!  Ženy: Je vyžadováno oficiální potvrzení o ne-těhotenství od lékaře nebo z nemocnice. Potvrzení by mělo být nahráno spolu s pasem ve stejném souboru.
  • Turistické vízum pro vstup do Kuvajtu  na hraničních přechodech Kuvajtu  (letištní - pozemní - lodní) .   UPOZORNĚNÍ!  Ženy: Je vyžadováno oficiální potvrzení o ne-těhotenství od lékaře nebo z nemocnice. Vemte si jej tedy s sebou.

tonic napsal(a):

zial to je nieco uplne nove ...

https://www.reddit.com/r/Kuwait/...on_please/

0 Citovat

Ahoj, dnes jsem si vyplňoval žádost o kuvajtské e - visa, ale nepodařilo se mi jej celé vyplnit - údajně se tam na konci procesu musí vložit i sken pasu, což u mě vůbec neproběhlo, stejně tak ani platba a na e - mail také nic nepřišlo. Nevíte tedy, zda je možno pořádat o vízum přímo na letišti?

Děkuji za informaci.

0 Citovat

Beáta napsal(a):

Bylo by zajímavé vědět, od kolika let a do kolika to bude vyžádováno do 60nebo víc?  A co ženy po hysterektomii?

Vy tam za těchto podmínek opravdu jedete? 

Musí se nějak živit...

 

4 Citovat

Je to diskriminační a nemají to moc dotažený, vždyť z leckterých moderních zemí jim tam dneska může přijet i těhotný muž! 

0 Citovat

Nebo transka...

 

0
8 reakcí