Víza do Vietnamu
Dobrý den,
ráda bych se zeptala, zda někdo nemáte zkušenosti s přestupem ve Vietnamu a s tím související vízovou povinností.
Letíme s přáteli na tři týdny do Vietnamu, následně na týden do Jižní Korei. Zpět do ČR se ale vracíme opět z Vietnamu. Problém je, že letenky do Jižní Korei (Vietjetair) máme od jiné aerolinky, než letenky z ČR do Vietnamu (Quatar Airways). Budeme si tudíž muset po příletu ze Seoulu do Ho Chi Minh City vyzvednout zavazadla a znovu je odbavit. Budeme k tomu muset opustit transit zónu? A pokud ano, musíme si pro naši cestu opatřit dvouvstupová víza?
Předem mockrát děkuji za Vaše odpovědi.
Multientry víza do Vietnamu momentálně nejsou, je tedy potřeba na oba dva vstupy separátní jednovstupová měsíční e-víza. VietJet je lowcost společnost, s QR co já vím nespolupracují, kór když jsou lety na dvu různých letenkách, takže zavazadla pošlou jen do SGN, tam projít imigrační, vyzvednout..a znovu se odbavit na let s QR
A je možné si ještě před odletem z ČR o obě jednovstupová víza požádat přes internet? Myslím tím, že bych na webových stránkách, kde se normálně žádá o jednovstupová víza, udělala dvě žádosti hned po sobě akorát s jinými daty.
Víza jsou vyřídit online za 25 dolarů je lepší rovnou požádat o dvě než se stresovat na dovolené. Zůstalo mi omylem 200 dongů, prodám podle aktuálního kurzu v Brně. Jinak lze peníze na letišti vyměnit bez problémů na cestě zpět za eura nebo dolary, akorát tyto jsem našla až doma