Dobrý den. Internet je toho plný, ale vesměs jenom obecné fráze. Tak jdu s dotazem na zkušené cestovatele. Pročítal jsem, ale noc rozumu z toho nemám.  V pátek jdu do Vatikánu na prohlídku a bylo psáno o oblečení. Kolena zakrytá, ramena, klobouk ne atd.    Má být sakra vedro, tak čím míň toho budu mít na sobě, tím lépe. Můžu jít tedy oblečený viz foto?    Dále, jak to tam je s občerstvením atd. Můžu si vzít batoh, kde budu mít pití, nějaké jídlo a tak? Nebo tam je dost stánků, kde se dá občerstvení koupit?    Děkuji za každou dobrou radu.  .

Oblečení ve Vatikánu

Založil ve fóru Co se nevešlo

17 reakcí

Dobrý den.

Internet je toho plný, ale vesměs jenom obecné fráze. Tak jdu s dotazem na zkušené cestovatele.

Pročítal jsem, ale noc rozumu z toho nemám. 

V pátek jdu do Vatikánu na prohlídku a bylo psáno o oblečení. Kolena zakrytá, ramena, klobouk ne atd. 

 

Má být sakra vedro, tak čím míň toho budu mít na sobě, tím lépe.

Můžu jít tedy oblečený viz foto? 

 

Dále, jak to tam je s občerstvením atd. Můžu si vzít batoh, kde budu mít pití, nějaké jídlo a tak? Nebo tam je dost stánků, kde se dá občerstvení koupit? 

 

Děkuji za každou dobrou radu.


pxl-20230710-145717354.jpg

0

Pro takové případy - nutnost decentního oblečení ve vedru má muž lněné oblečení. Lněná košile s krátkým či dlouhým rukávem, lněné kalhoty, vše pohodlné a lehké

4 Citovat

dobrý den, takto Vas tam bezproblemu pusti; piti si vezměte se sebou - klidně i do batohu; vodu nam nevyhodili. piti je pak k dispozici v obchudkach pred namestim, ale verte mi, ze kdyz uz budete jednou ve fronte, nebudete se z ni chtit vzdalit ani za cenu uhoreni...:)

1 Citovat

Už jsem tam dlouho nebyl - dříve platilo a myslím, že stále platí: pro vstup do katedrály: zakrytá ramena, zakrytá kolena

.....tehdy: batůžky do velikosti kabelky OK, větší do úschovny - ta byla zdarma.....

0 Citovat

Ahoj, byli jsme v červenci 2019, myslím že jsem měl tričko a třičtvrťáky a žena puntíkaté šaty pod kolena, krátký rukáv. Nevím jestli bych risknul kraťasy, problém je, že stojíte dvě hodiny frontu a pak vás za nějakou blbost nepustí. Byli jsme svědky, před námi, dva muži, jeden propocené tričko, nevpuštěn a druhý tričko s nějakým potiskem, už si ale nepamatuju co na něm měl, taky odchod… To tričko na fotce bych tím pádem asi taky neriskoval, vzal bych jednobarevné. Jo a ty nazouváky, to taky nevím nevím… Hodně štěstí Tom.

0 Citovat

Děkuji za rady. Tričko bude samozrejme bez nápisu a boty budu mít plné. Spíš mi šlo hlavně o ty kraťasy. Koupil jsem 3/4, tak to by snad mělo být v pohodě. Dám vědět. V pátek ráno to půjdu zkusit 

0 Citovat

Ve Vatikanu jsme byli 30.6., mel jsem kratasy nezakryvajici kolena (tesne nad) - nikdo to neresil, stejne jako u nekterych holek mini sukne, nezakryta ramena ani dokonce pruhledna tricka.

Ve fronte do muzea jsme stravili necelych 5 hodin. Behem stani ve fronte lze doplnit vodu z pitne fontany, v muzeu lze doplnit vodu z kohoutu. Pri vstupu do muzea nikomu nevadil ani batoh 18l, ani jidlo a piti v nem. Po muzeu jsme pokracovali do katedraly bez dalsich kontrol, takze pristup by mel byt stejny.

2 Citovat

Tak už to nemusím řešit, protože to nestihnu. Odpoledne jsem se dozvěděl, že mi zrušili vlak kvůli stavce, tak jsem si narychlo koupil letenky do Říma no a co se nestalo, let zrušili. 

Sranda je, že i teď se dá ještě na tento zrušený let (8:55) koupit letenka u Wizz 😆

0 Citovat

Bordel vládne světu a Wizzu ještě víc….🤷🏻‍♂️

1 Citovat

Abych nezákladal nové vlákno, zkusím to tady.

Jak už jsem psal, wizz nám zrušil let a tak jsme nakonec nikam neletěli. Další let mi nabidli až na neděli (kominukace přes Amelii), což bylo pozdě.

Doufal jsem, že v aplikaci se mi zobrazí nějaké tlačítko pro rebooking nebo refundaci a ono nic. Let se prostě hodil do kolonky "past booking". Když si kliknu na detail, tak jsou všude zelené fajfky a na konci se mě ptají abych ohodnotil let :D

 No a včil, jak na refundaci? Vrátí mi peníze automaticky (asi klidně i kredit) ,nebo o to musím požádat? 

Zkoušel jsem už stránku https://wizzair.com/en-gb/inform...omplaints/, ale když zadám všechny účastníky rezervace, tak to chce po mě nějakou plnou moc.To znamená, že si mám tady napsat plnou moc, že za ostatní žádám o refundaci a poslat to?

 

A chápu to správně, že když to zrušili cca 5 hodin před odlete, že mi (snad) vrátí peníze za letenky + ještě mám nárok na kompenzaci?

 

Rád bych dostal zpět alespoň peníze za ty letenky, ale nějak jsem z toho jelen trochu.

Děkuji

0 Citovat

Ad zruseni - pokid to zrusili pet hodin pred odletem, muzete mit barok na kompenzaci - zalezi na tom, jaky byl duvod zruseni.

A to vam rekne wizz, takze u nich claimnout a … hin sa ukaze.

0 Citovat

Sam pises, ze jsi puvodne chtel jet vlakem, ktery byl zruseny kvuli stavce. Podle dostupnych informaci byla stavka zamestnancu v doprave, vcetne letist a rizeni letoveho provozu. Takze za to nemuze wizzair, nelital tam vubec nikdo. Meli by ti vratit penize zaplacene za letenky.

1 Citovat

Ve čtvrtek stavkovali železnice. Letiště až v sobotu. Lety do Milána normálně letěli. To letadlo už nepriletelo z Říma co jsem koukal. 

Šlo mi o to, jestli to vrátí automaticky, někdy, nebo o to musím požádat.

Už jsem si našel plnou moc od ostatních, tak to naklikám přes ten odkaz co tu je

0 Citovat

ancerf napsal(a):

Ve fronte do muzea jsme stravili necelych 5 hodin. Behem stani ve fronte lze doplnit vodu z pitne fontany, v muzeu lze doplnit vodu z kohoutu. Pri vstupu do muzea nikomu nevadil ani batoh 18l, ani jidlo a piti v nem. Po muzeu jsme pokracovali do katedraly bez dalsich kontrol, takze pristup by mel byt stejny.

Lidi, nestůjte furt ty fronty do Vatikánských muzeí, kupte si lístky online

0 Citovat

Deny napsal(a):

Lidi, nestůjte furt ty fronty do Vatikánských muzeí, kupte si lístky online

a kdyz clovek kupuje letenky <2 mesice pred navstevou?

0 Citovat

Ancerf - v com by mal byť problém?

0 Citovat

Reni85 napsal(a):

Ancerf - v com by mal byť problém?




sold-out.png

0 Citovat

Napr.na august su volne terminy,nahodne sa da najst.

Vzhladom na kombinaciu letnych prazdnin a unikatnost miesta,by som rozhodne planovala aneb kdo je pripraven,neni prekvapen.

1
17 reakcí