Zdravím, nemáte někdo nějaké zkušenosti (nejlépe z nedávné doby) s Turkmenistánem? Chtěl bych příští rok vycestovat cca na měsíc - měsíc a půl do Střední Asie a následně na Kavkaz. Není mi ale jasná vízová politika v Turkmenistánu. Turistické vízum zařídím ve Vídni. Ale nevím, co se zvacím dopisem. Někde jsem i četl, že je potřeba si zařídit i průvodce. Cesta by ale byla dopředu naplánovaná, ubytování rezervované a k dispozici by byl i podrobný itinerář (v angličtině, případně i v ruštině).  Do Turkmenistánu bych vstoupil přes Farab z Uzbekistánu. Cca 10 dní bych strávil v zemi a odplul z Turkmenbashi do Baku.  Děkuji!  .

Víza do Turkmenistánu

Založil ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

4 reakce

Zdravím,

nemáte někdo nějaké zkušenosti (nejlépe z nedávné doby) s Turkmenistánem? Chtěl bych příští rok vycestovat cca na měsíc - měsíc a půl do Střední Asie a následně na Kavkaz.

Není mi ale jasná vízová politika v Turkmenistánu. Turistické vízum zařídím ve Vídni. Ale nevím, co se zvacím dopisem. Někde jsem i četl, že je potřeba si zařídit i průvodce. Cesta by ale byla dopředu naplánovaná, ubytování rezervované a k dispozici by byl i podrobný itinerář (v angličtině, případně i v ruštině). 

Do Turkmenistánu bych vstoupil přes Farab z Uzbekistánu. Cca 10 dní bych strávil v zemi a odplul z Turkmenbashi do Baku. 

Děkuji!

0

Pred cca 2 mesiacmi tam bol Travelistan, vyhľadaj si na instagrame a ma tam uložené stories odtiaľ, hovorí tam aj o vizach, tak možno pomoze....

0 Citovat

Aniž bych to studoval, tak si tipnu, že za ten zvací dopis zaplatíte (poměrně dost a předvybraným společnostem).

Ohledně instradace bych se zamyslel, zda to netočit obráceně - z Baku do Krasnovodsku/Turkmenbaši (ne Turkmenbashi), protože ty lodě určitě neplují moc často a když se netrefíte, tak co potom na turmenském pobřeží. Ujišťuji Vás, že moc přívětivá země to není a pochybuji, že by Vás nechali chodit po Kopet-Dagu jako to kdysi vyšlo nám. Případné čekání by bylo mnohem příjemnější v civilizované zemi.

 

 

0 Citovat

Děkuji za tip na Travelistan. Koukal jsem na to a Turkmenistán raději vynechám. Země je to určitě zajímavá, ale nerad bych se tam dostal do nějakého problému. 

Třeba se časem země otevře a bude jednodušší do ní (a v ní) cestovat. :)

0 Citovat

Moc bych nepocital s tim, ze se to v dohledne dobe otevre.  Ale chci to pristi rok taky zkusit. Mel jsem uz schvalene tranzitni vizum pred covidem, ale pak samozrejme nikam neletel a to ukonceni udelovani tranzitnich viz mi taky radost nedela. Ale pokud by to nevyslo, tak okolni krajiny maji take mnoho co nabidnout, tak by me to ani tolik nemrzelo. Na youtube jsem narazil na kanal Adam cestovatel, on tam tam jel z Baku lodi a o vizum si snad dokonce zadal na Turkmenske ambasade v Baku. Ja mel tehdy pripravene dve varianty. Pokud by vyslo vizum, tak lodi z Baku do Turkmenbasi a pokud ne, tak lodi z Baku do kazasskeho Aktau. Turkmenske ambasade ve Vidni tehdy trvalo asi dva mesice, nez mi odpovedeli, tak bych radsi vse pripravoval s velkym predstihem. A lod z Baku do Turkmenbasi taky nema zadny jizdni rad, proste prijdes a cekas hodiny, nebo dny. Tak je dobre byt flexibilni.

0
4 reakce