Hezký den,  prosím nenacházíte se někdo nyní na Rhodosu? Případně máte zprávy jak to tam s požáry vypadá? Rádi bychom tam vyrazili a tím primárně podpořili místní obyvatele, kteří jsou na turismu závislí.  Díky za všechny informace, M.   .

Rhodos - aktuální situace

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

6 reakcí

Hezký den, 

prosím nenacházíte se někdo nyní na Rhodosu? Případně máte zprávy jak to tam s požáry vypadá? Rádi bychom tam vyrazili a tím primárně podpořili místní obyvatele, kteří jsou na turismu závislí. 

Díky za všechny informace,

M. 

1

Rhodosania majú momentálne veľa starostí a práce s obnovou Rhodosu a netreba im pridávať ešte ďalšie starosti o turistov.

Ak naozaj chcete podporiť miestnych obyvateľov, prispejte na charitu alebo navštívte Rhodos na budúcu jar, keď už budú pomery pravdepodobne skonsolidované.

 

2 Citovat

Prosím, vy jste kdo? Z jakého titulu mluvíte za Řeky? 

 

https://www.euronews.com/travel/...fires-rage

0 Citovat

Nehovorím za Grékov, hovorím za seba na základe svojich skúseností a vedomostí. Toto bol aj na grécke pomery veľký požiar. A následky tohto požiaru na infraštruktúre krajiny asi neodstránia za pár dní.

1 Citovat

tak on asi predrecnik neplanuje zrovna jet do tech casti Rhodosu, ktere lehly popelem.

1 Citovat

Řekové se evidentně podle zdejších diskutérů neřídí: https://news.gtp.gr/2023/08/02/g...tion-plan/

Jinak můj oblíbený rhodoský hotel poblíž Gennadi píše, že jsou v pořádku, v provozu a těší se na hosty.

0 Citovat

Ahoj, my jsme.meli letět na Rhodosu..máme oblíbení ubytování v Gennadi. Mluvím a čtu noviny v řečtině...majitel který znám mi sice ujistil že Gennadi je v pohodě. Jsme radši zrušili nás dovolenou v Řecku. Rhodosu znám, a by mi bylo líto vidět měsíční krajinu, popel, cítí kouř...možná bez dětí bych to riskovala ale tohle ne. Nechtěli jsme najít ubytování na sever, protože tam se nám.nelibi (jsme rozmazlene asi). Airbnb vrátil peníze (všechno), a Ryanair změnil naše lety bez poplatku. To je hodně individuální, ale se dostat na jih, určitě uvidíte oblasti které byli úplně zničené..nějaké silnice jsou uzavřené. Nemůžu věřit že zásobování funguje na 100%. Dnes je možná lepší, za měsíc určitě také...Zdravíme z Francie :) a příští rok pojedeme do Řecka ale asi ne v sezóně...to je poučení. 

0
6 reakcí