Ahoj, mame uz koupene letenky. Jedna se o let Viden smer Tokyo. Prestup mame v Pekingu a to pri ceste tam 3 a pul hodiny. Nasledne ale mame zpet let z Osaky do Pekingu. Tam mame pauzu a to cca 60 hodin, kdyz nam pak leti letadlo do Vidne. Udajne staci, na specialni prepazce treba v tom Japonsku v Osace, nahlasit ze mame umysl navstivit Cinu tj Peking a prohlidku a ze nejspis razitko, povoleni pro vstup udeli. Pry to tak lidi udelali, ze neresili a jen toto, co uz s nima. Takze muj dotaz je, zda by mi toto pomohl nekdo overit a nebo jestli s tim primo ma nekdo zkusenost? Pripadne co nam hrozi, pokud tam doletime, nemeli bysme penize na jinou letenku a budeme v Pekingu? Pripadne nas nepusti z Japonska? Dekuji velice predem za odpoved.  .

Cina, podivani se po Pekingu do 72 hodin, udeli vstup?

Založil(a) ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

7 reakcí

Ahoj, mame uz koupene letenky. Jedna se o let Viden smer Tokyo. Prestup mame v Pekingu a to pri ceste tam 3 a pul hodiny. Nasledne ale mame zpet let z Osaky do Pekingu. Tam mame pauzu a to cca 60 hodin, kdyz nam pak leti letadlo do Vidne. Udajne staci, na specialni prepazce treba v tom Japonsku v Osace, nahlasit ze mame umysl navstivit Cinu tj Peking a prohlidku a ze nejspis razitko, povoleni pro vstup udeli. Pry to tak lidi udelali, ze neresili a jen toto, co uz s nima. Takze muj dotaz je, zda by mi toto pomohl nekdo overit a nebo jestli s tim primo ma nekdo zkusenost? Pripadne co nam hrozi, pokud tam doletime, nemeli bysme penize na jinou letenku a budeme v Pekingu? Pripadne nas nepusti z Japonska? Dekuji velice predem za odpoved.

0

https://www.travelchinaguide.com...-hours.htm

0 Citovat

https://www.zajedeme.cz/beijing-peking/ predcovidove info, ale co jsem koukal tak to uz zase plati vicemene stejne

0 Citovat

Před pár lety to fungovalo následovně. Při odbavení bylo potřeba nahlásit, že člověk chce bezvízový tranzit v Pekingu. Většinou se na to zeptali sami, když viděli přestup delší jak 24 hodin. Potom někam volali, aby získali předběžné schválení.
Po příletu do Pekingu je potřeba vložit otisky prstů, a potvrzení, které dostanete poté ukázat na pasové kontrole. Dá se použít víckrát, není potřeba při každé návštěvě Číny otistky dávat znova. Poté se jde k přepážce označené jako 24/144h tranzit, kde vyplníte formulář a dostanete do pasu samolepku. Je potřeba mít vytištěnou letenku a potvrzení o ubytování (někde jsem četla, že ho můžou vyžadovat). Pokud se úředníkovi znelíbíte, samolepku Vám nedá a máte 24 hodin na opuštění letiště. Problémy dělala především turecká razítka v pasu.
Poté se jde k pasové kontrole a nakonec k celní. Když budete mít štěstí, tak u celní kontroly nikdo nebude a stačí projít přes nic k proclení. Když tam někdo bude, dá se čekat, že se Vás bude na něco ptát. Na otázku proč jedete do Číny je nejlepší odpovědět bezvízový tranzit.
Čína pořád vyžaduje potvrzení na koronavirus. Před cestou si člověk musí  provést antigenní test, vyfotit ho a fotku nahrát na nějakou webovou adresu, kterou se mi nikdy nepodařilo načíst. Také je možné to nahrát přes WeChat.

2 Citovat

Eliana, velice dekuji za popis zkusenosti :) Ano o tom ubytku je mi to jasne, ze urcite mit neco booknute, vytisknute i kdyby tam clovek pak nedosel. Nyni jsem cetl o tech razitkach z Islamskych zemi. Ja mam razitko jen Tanzanie, kde je krestanstvi a islam tam neni v takove mire. Kdykoliv mohu odpovedet ze jsem byl v parku na zviratka. Bohuzel ze spolucestujici vypadlo, ze ma razitko Egypta :( Chci jen preptat, jak je to velky problem? Jedna se jen o otazky co tam kde dotycny treba v Egypte delal a nebo je to spis duvod ze nepovoli vstup? Ten test mi nesedi. Nepisou jako nutnost, ale jen doporucene. Presto asi u Ciny by bylo idealni ho mit a pochlubit se ze ho clovek asi ma :D  Ano jasne mohu ho zajistit a asi to bude lepsi. Jen na MZV webu je uvedeno presne toto a to me zarazilo...

Před cestou do Číny od 29. dubna 2023 zůstává doporučený antigenní test provedený do 48 hod. před nástupem na let, zároveň je nutné vyplnit a předložit zdravotní prohlášení čínskému celnímu orgánu, více informací naleznete na webových stránkách Velvyslanectví Číny v Praze. Po dobu letu se doporučuje používání ochranné roušky. Po příletu do Číny sice již nejsou povinné testy, nicméně cestující vykazující symptomy infekce mohou být testováni. 

0 Citovat

Už som to tu písal že na CZ MZV je zlý preklad, lepšie vychádzať z oficiálneho anglického textu kde je napísané, že je to povinné viz.  http://sk.china-embassy.gov.cn/s...066574.htm

 

"All China-bound travelers will need to take  an antigen kit or nucleic acid test within 48 hours before boarding , and can only travel to China when your test result is negative or after it turns from positive to negative."

 

Zároveň sa to ale tvári že "dôkaz" o vykonaní testu sa nikde nenahráva takže ak to tak je tak to celé stráca zmysel 🤷‍♂️

0 Citovat

Jen chybi udaj a info jaky test. Tedy jakykoliv stouraci? Ja poznam treba ty s paratkem, to muzu stejne tak vzit v CR kdesi od znameho (zdarma), pak vyfotit dukaz a je to. Jen teda pokud to jde nahrat vubec do te app WeChat jak tu byla zminena :( Pripadne nevim zda se toto nekde kupuje na letisti napr v Japonsku. Myslim hlavne zpet. Z Vidne odkud se leti, tam pred cestou pro klid (transfer je velmi kratky v Cine) se da vzit taky nejaky antigen. Pripadne potvrzeni tj kde je vystavene laboratori v CR.

0 Citovat

Pecka! Od 30. srpna 2023 nemusí lidé přijíždějící do Číny podstupovat předvstupní testy nukleových kyselin ani antigenu COVID-19

https://czech.cri.cn/2023/08/28/...0828.shtml

 

0
7 reakcí