Kde všude potřebuju v Dubaji a Abu Dhabi hotovost? Budu projíždět cca 1-2 dny, ubytování v hotelu, MHD a jídlo v nějakém foodcourtu v obchoďáku předpokládám platbu kartou. Přemýšlím o tom, kolik můžu potřebovat peněz v hotovosti na něco typu cetka z tržiště nebo drobné občerstvení u nějakého stánku, na pláži apod.?  .

Emiráty - placení kartou/cash

Založila ve fóru Co se nevešlo

20 reakcí

Kde všude potřebuju v Dubaji a Abu Dhabi hotovost? Budu projíždět cca 1-2 dny, ubytování v hotelu, MHD a jídlo v nějakém foodcourtu v obchoďáku předpokládám platbu kartou. Přemýšlím o tom, kolik můžu potřebovat peněz v hotovosti na něco typu cetka z tržiště nebo drobné občerstvení u nějakého stánku, na pláži apod.?

0

Byl jsem dva dny, zvládnul jsem to bez hotovosti komplet. Jestli plánujete cestu v následujících dnech a nějaký procházky městem nebo po pláži, tak hodně štěstí - vycházeli jsme přes noc i tak díky vyšší vlhkosti dost brutusně. 😀 

0 Citovat

Ne, jedu až v zimě, ale nikdy jsem v SAE nebyla a vím, že půjdu do staré Dubaje a taky na pláž, kde předpokládám, že by se mohla vyskytnout potřeba hotovosti, ale nemám vůbec žádnou představu kolik a tak. Nebo třeba v případě nutnosti vzít taxi apod.

0 Citovat

Taxi v pohodě kartou

 

0 Citovat

10 dni v dubai bez hotovosti. Na nic sme ju nepotrebovali vsade islo kartou platit.

0 Citovat

Vlado, i na starém tržišti (včetně svezení loďkou přes Deira Creek) nebo třeba zmrzlinu na pláži? Chápu, že se dá v Dubaji fungovat bez hotovosti a někdo jí nepotřebuje, ale mě jde právě o případy, kdy bych ji naopak potřebovat mohla.

Děkuji všem za info.

0 Citovat

Tak si neake drobne zamen a nestresuj :)

4 Citovat

Emiráty jsou několik světu v jednom. Pokud se budete snažit tlačit na pilu a jet nalevno. Cash určitě potřebujete. V nějaké pákistánské nebo indické restauraci stranou mrakodrapů, kde vaří za pár dirhamů může být problém platit kartou. To samé v menších potravinách typu večerka.

Pokud budete mít značkový hotel, vymetat mainstreamové atrakce a chodit do velkých nákupáků ke známým značkám, hotovost potřeba nebude.

0 Citovat

baca12 napsal(a):

Tak si neake drobne zamen a nestresuj :)

Jo, to mám právě v úmyslu, jenom vůbec nemám představu kolik by to mělo být na 1-2 dny a nechce se mi měnit peníze tam a zase zpátky, to je všechno :-)

Michale, díky, v tomto případě nejde o "tlačení na pilu za levno", jen zjištění, kde může být potřeba mít hotovost, tedy jak jsem psala věci typu loďka, cetka u stánku ve staré tržnici, zmrzlina/kafe u stánku na pláži apod., to je všechno.

0 Citovat

Ah tak, to ti bude v pohode stacit zamenit za 23€

0 Citovat

Ala napsal(a):

Vlado, i na starém tržišti (včetně svezení loďkou přes Deira Creek) nebo třeba zmrzlinu na pláži

 

tuto bude treba skôr hotovosť; stánky môžu mať aj terminál ale napr. loď je iba hotovosť

0 Citovat

Dirhamy jdou koupit i tady, tak bych vzal 100 a proste je pak utratil.

0 Citovat

Škoda, že v roce 2023 ještě neexistuje něco jako třeba Revolut, kterej přesně tohle řeší. 

0 Citovat

Jakože mi Revolut řekne, kolik potřebuju v hotovosti dinárů na jeden den do Dubaje na věci, který se nedají zaplatit kartou?

3 Citovat

Vemte si dirhamu za par stovek a kdyz vam dojdou, tak si vyberete dalsi. A kdyz vam zbudou, tak si za ne koupite nejaky cetky nebo jidlo na letisti.

Resit dva dny,  kolik si vzít konviček na dvoudenní cestu, je malinko overthinking.

0 Citovat

Vyberu nějakou částku, kterou bezpečně utratím tak jako tak a pak uvidím, jestli bude potřeba vybrat další. Případně se podívám na lokality, kde se budu pohybovat, jestli tam jsou ATM a pokud jo, tak nevybírám nic a případně řeším na místě.

0 Citovat

A kdo to má vědět, my všichni tady? Asi chápu dotaz na to kde berou/neberou karty, ale jak tady máme vědět co si kde koupíte a kolik to tak bude stát?

0 Citovat

holky berou jenom cash 🤷🏻‍♂️🙈

0 Citovat

Jo, uznávám všechno, prostě mám radši mít předem tu představu o tom, kde všude se nedá zaplatit kartou a nemuset pak buď z nutnosti utrácet zbylý peníze za kraviny, nebo měnit zpátky, nebo mít doma nějaký nesmyslný peníze, který mi jsou k ničemu.

0 Citovat

Jestli jste tam na 1 den, vubec nic bych neresila, vzala bych akorat kartu. Vzdycky se v pripade potreby da vybrat z bankomatu. My tam budem 9 dni a nic brat nebudu.

0 Citovat

V Dubaji jsme platili většinou kartou. Ale např. menší večerky mají minimální limit pro platbu kartou. Nepamatuju si přesně částku, ale mohlo to být kolem 200 Kč v přepočtu. Takže vodu a sušenky na výlet jsme museli zaplatit hotově.
Stejně tak malé pákistánské apod. jídelny, které jsou levné, mohou brát jen hotovost nebo kartu od vyšší částky. Ve food court v obchoďáku zaplatíte kartou, protože jsou tam i výrazně dražší jídla.  
Taxi taky bez problémů vždy zaplatíte kartou.

0
20 reakcí