Zdravim vospolok. Prisiel som si po radu, ci mam ist do kombinacie Vieden - Aqaba, tam par dni a potom prechod do Izraela/Eilat a odlet z Tel Avivu do Viedne. Pre mna je tato cast sveta terra incognita a teda s cim vsetkym mam pocitat.  Ak tomu dobre chapem, teoreticky by som nemusel platit jordanske viza ked pristaneme v Aqabe a odideme po zemi do Eilatu vramci ASEZA (tie tri noci by sme tam zostali). Aj ked to uz by sme mozno aj Jordan Pass zobrali kvoli Petre.  Prechod do Eilatu som znovu pochopil ze najlepsie individualne taxikmi. Plati sa este nieco na hraniciach okrem 10 JOD jordan departure tax? Z Eilatu pozeram ze Arkia a Israir maju relativne lacne lety do TLV, tak to by bolo ok. A verim, ze v pripade takehoto itineraru asi fakt treba byt na TLV pred odletom tie 3-4 hodiny. Diky za rady    .

Aqaba - Eilat prechod - poplatky a pod.

Založil ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

tak po covide koncom roka 2021 ani zaciatkom 2024 do Aqaby nepoletim (Ryanair zrusil lety a Wizz tam tiez nelieta), takze este cakam kedy Wizz zrusi Tel Aviv - Vieden a asi nakoniec to necham len na Amman prilet/odlet. Aspon vyriesena otazka ci Jordan Pass treba :D Inak ak by ste mali tip na pozicovnu na letisku v Ammane (a okoli), dajte vediet. Mne zatial vychadza najlepsie Arena s ich plnym poistenim

0 Citovat

A přišlo ti nějaké info o zrušení?

Mám Katowice-Aqaba na březen a jediné info jsem našel na stránkách wizzu ale rezervace drží bez nějakých náznaků zrušení.

0 Citovat

najprv som nasiel v appke a potom aj email prisiel (Ryanair). 

1 Citovat

Já mám taky Aqabu z Katowic v dubnu. Normálně to drží. Jaké info jsi našel na stránkách Wizzu?

0 Citovat

asi toto
https://wizzair.com/en-gb/latest...nformation

Dear Customer,

Due to security-related reasons, Wizz Air has been forced to reroute some flights to/from Aqaba Airport to Amman Airport. Your safety is our utmost priority, and we have carefully considered the best alternative given the circumstances.

To reach Amman Airport, we have arranged the following options for you:

• Bus transportation from Aqaba Airport to Amman Airport, organized by Wizz Air. You will receive an email / SMS notification about the timing of your flight from Amman. Please arrive at Aqaba Airport no later than 8 hours before the Scheduled Time of Departure from Amman (local time) and approach Airport Staff for necessary assistance.

• Alternatively, you can arrange your own transportation and arrive at Amman Airport at least 2 hours before your initial flight's Scheduled Time of Departure.

Please be aware that bus transportation from Amman Airport to Aqaba Airport, will be organized by Wizz Air as well.

Please rest assured that,  in the event of any flight rerouting/diversion, we will promptly send you information and updates via email and SMS . Thus, it is essential to keep a close eye on the mailbox and phone number you provided during the booking process for any important notifications.

Although this situation is beyond our control, we apologize for any inconvenience you may encounter. Thank you for your cooperation, and we are looking forward to seeing you onboard!

Kind regards,


Wizz Air Customer Service

0 Citovat

Jestli rusi Aqabu kvuli bezpecnostni situaci v Izraeli, tak si jeste pockejte. Me zrusili vanocni Tel Aviv teprve minuly tyden, rusi to postupne az kdyz maji jistotu, ze to fakt nepujde.

0 Citovat

@Ala-OK,díky

@nemandos-taky jsem nenašel nic než to co psal Tonic.

Jako klidně si za ty prachy střihnu Larnaku. Jestli přijde info o zrušení, možnosti re-bookingu dám vědět.

1 Citovat

Katowice - Aqaba 17.-20.12.2023 Wizzair, zpáteční 120 zlotých, zatím bez náznaku zrušení 🤔

0 Citovat

Ala napsal(a):

Jestli rusi Aqabu kvuli bezpecnostni situaci v Izraeli, tak si jeste pockejte. Me zrusili vanocni Tel Aviv teprve minuly tyden, rusi to postupne az kdyz maji jistotu, ze to fakt nepujde.

Ale ono by to šlo. Do TLV se normálně létá i teď. To letiště je bezpečný jak podle ÚCV, tak podle Israelských úřadů. Podle mně je to normální blbá výmluva... 

Nicméně pokud to zruší víc jak 14 dní před odletem, máte smolíka, ale pokud by to zrušili míň jak 14 dnů před odletem, tak bych tvrdě vymáhal kompenzaci (v tomto případě tuším 400 EUR). 

 

0 Citovat

Mám pocit, že TLV teď lítají jen izraelské aerolinky, všichni ostatní to ruší. Válečný stav mi nepřipadá zrovna jako "blbá výmluva" pro rušení letů. Samozřejmě ruší více než 14 dnů před odletem a opravdu kompenzaci po nikom nechci, asi wizzair nezpůsobil, že je v Izraeli válečný stav a já bych tam za této situace nejela ani kdyby ty lety nezrušili. 

0 Citovat

Petr1974 napsal(a):

Katowice - Aqaba 17.-20.12.2023 Wizzair, zpáteční 120 zlotých, zatím bez náznaku zrušení 🤔

Takže dnes 18:59 CANCELLED 😒

0 Citovat

Nabízí krom Ammánu i jiné možnosti re-routingu prosím? 

0 Citovat

tonic napsal(a):

...Inak ak by ste mali tip na pozicovnu na letisku v Ammane (a okoli), dajte vediet. Mne zatial vychadza najlepsie Arena s ich plnym poistenim

Já můžu doporučit Monte Carlo. 

A co se týče Petry, tak spíš než zadní vchod doporucuji dorazit k pokladnám nejpozději ve třičtvrtě na 6.

 1) najdeš místo na parkovišti

2) atmosféra s minimem lidí se nedá srovnat s tím, jaká brutální komerce a nájezdy turistů v autobusech se tam začne odehrávat už o hodinu později... 

0