Ahoj, koupil jsem si letenky do Prištiny s tím, že zpět odletím z města Niš. Pak mne napadlo, jak je to při jejich vztazích na hranicích. Prý Srbsko považuje za nelegální přiletět  do Kosova ze třetí země. Je to opravdu tak přísné? Pustí mne přes hranice z Kosova do Srbska? Děkuji  .

Z Kosova do Srbska

Založil ve fóru Co se nevešlo

11 reakcí

Ahoj, koupil jsem si letenky do Prištiny s tím, že zpět odletím z města Niš. Pak mne napadlo, jak je to při jejich vztazích na hranicích. Prý Srbsko považuje za nelegální přiletět  do Kosova ze třetí země. Je to opravdu tak přísné? Pustí mne přes hranice z Kosova do Srbska? Děkuji

0

ak mate casu, tak radsej Pristina-Skopje a odtial do Nisu. najma po tom co sa zase na severe Kosova deje. alebo to teda risknut, no nie s pasom ale na OP.

0 Citovat

Na obcanku pousti.

0 Citovat

Někde jsem četl, že musí být občanka nová - s čipem, což zatím nemám. Je to tak? Jinak přes Skopje to bude zase přes 2 hraniční přechody. Kdoví jaké tam budou fronty.

0 Citovat

hej treba s cipom OP. tak jedine vybavit dopredu. Minuly rok som absolvoval busom aj Pristina-Skopje a autom zo Skopje do Srbska a hranice ok, tak max. polhodinu

0 Citovat

Sice som bol v Pristine pred 4 rokmi, ale uz vtedy sa vyzadoval do Kosova obciansky s cipom ... nejaki madari s nami z BUD neodleteli, prave kvoli tomu.

Hranica Kosovo-Macedonsko, v oboch smeroch sme boli vybaveni do pol hodiny (v Maji).

0 Citovat

Tak to vypadá, že budu muset přes tu Makedonii. Občanku s čipem nemám, ani ji nestihnu udělat. Ale když přiletím do Kosova a pak stejně pojedu přes Makedonii do Srbska, tak furt budu mít kosovské razítka bez srbských - to znamená, že stále poruším jejich zákon vstupu do Kosova ze třetí země. To už nikomu nevadí?

0 Citovat

Podmienka je nevstupovat do Srbska priamo z Kosova ... kosovske razitko nema "hodnotu" toho Izraelskeho, kde ta v GCC otocia na opatku ... teda, ak sa nieco v poslednej dobe nezmenilo.

Edit: tak predsa sa stava, ze s ich razitkom ludi nepustili

"You'll need a valid, recent Serbian entry stamp in your passport to travel from Kosovo to Serbia . You'll have to enter Serbia from another country if you don't. Serbia can deny you entry if you have any border entry or exit stamps from Kosovo in your passport"

https://www.gov.uk/foreign-trave...quirements

0 Citovat

Před covidem nebylo autobusové spojení z Prištiny do Niše, ale muselo se jet autobusem z blízké Gračanice přímo do Niše. Každopádně přes Skopje to bude jistota.

0 Citovat

Ja ked som nemal OP s cipom tak som z Macedonska do Kosova a naspat siel na pas a z Macedonska do Srbska normalne na OP bez cipu, tam to problem nebol, len Kosovo vyzadovalo OP s cipom, srbom to bolo jedno.

0 Citovat

Mě letos v létě v Kosovu (letiště Priština) ani razítka do pasu nedali, a pro vstup do Srbska by měl stačit OP bez čipu, takže by to neměl být problém. Ale zrovna teď situace zase dost eskalovala, tak je to pořád risk, jakou náladu bude mít srbský celník...

 

Bus z Prištiny do Niše by měl jezdit. Vloni jsem čekal na bus opačným směrem, byl na internetu a věděli o něm i na autobusáku v Niši, ale ani po hodině čekání nepřijel, tak jsem náhodně nasedl na bus do ČH. Ale z Prištiny do Niše je to větší jistota, pokud tam autobus začíná.

0 Citovat

Tak to jsem zvědav jak dopadnu. Díky

0
11 reakcí