Poprvé razíme s přítelkyní "po vlastní ose", tak mám dotaz pro někoho zkušenějšího ev. někoho kdo si to prožil...Je na Fue výhodnější si vzít hotovost(ať už směněno tu) nebo si vybrat na místě z ATM, případně vše co půjde platit kartou (debetkou)? Asi se ptám jak dmnt, ale nejsem tak ekonomicky zdatný kus :-/. Díky za každou odpověd či radu .-)  .

Fuerteventura letos v listopadu - dotaz ohledně placení, výběrů z ATM atd...

Založil ve fóru Co se nevešlo

2 reakce

Poprvé razíme s přítelkyní "po vlastní ose", tak mám dotaz pro někoho zkušenějšího ev. někoho kdo si to prožil...Je na Fue výhodnější si vzít hotovost(ať už směněno tu) nebo si vybrat na místě z ATM, případně vše co půjde platit kartou (debetkou)? Asi se ptám jak dmnt, ale nejsem tak ekonomicky zdatný kus :-/. Díky za každou odpověd či radu .-)

0

Moje rada: plať kartou od slušné banky, která nemá zlodějský kurz. A s sebou si vezmi nějakiu menší hotovost, kterou vyměníš doma ve slušné směnárně.

1 Citovat

Tak po návratu můžu konstatovat, že bankomat jsem nepoužil ani jednou!!!...ještě před vycestováním jsem si vyměnil kč za € (dobrým kurzem), ty si vložil na svůj multiměnový účet a bylo vymalováno...všechny platby kartou (i ty za pár €!!!) šly z toho € účtu a po případném vyčerpání tohoto účtu by se čerpalo z kč účtu převodem mé banky...jediné "drobné" co jsem měl bylo na vlak S7 ve Vídni (2x2€) a nějaké to předražené pití v "duty fríí"...

bonus - nemusel jsem řešit přiblblou DCC jak při výběru z ATM tak při placení kartou a taky mi banka nabízí v net bankingu blokaci DCC...

 

jinak celou mou výletní storku na Fuerteventuru sesmolím do nějakého průvodce zde nebo na forum

0
2 reakce