Dobré odpoledne, ráda bych se zeptala zkušenějších, jestli je možné vzít si s sebou do Austrálie 1l domácí slivovice? Chystáme se na svátky do Melbourne a rádi bychom dovezli jednu flašku, ale nejsem si jistá, jestli s tím nebudou jen problémy při kontrole na letišti. Předem děkuji.  .

Austrálie - slivovice

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

4 reakce

Dobré odpoledne, ráda bych se zeptala zkušenějších, jestli je možné vzít si s sebou do Austrálie 1l domácí slivovice? Chystáme se na svátky do Melbourne a rádi bychom dovezli jednu flašku, ale nejsem si jistá, jestli s tím nebudou jen problémy při kontrole na letišti. Předem děkuji.

0

Tak to myslím, že budou. Jejich dovozní předpisy jsou fakt přísné. Určitě se dá vygoooooglit.

0 Citovat

Do Australie mozes doviest 2.25l alkoholu na osobu. Co sa tyka domacej slivovice, oficialne asi nie. Z vlastnej skusenosti (asi 10 rokov dozadu), nalej to do nejakej original flase, prelep kolok nech to vyzera co najlepsie. Ja som s tym nemal problem, pri viacerych cestach. Dokonca ani ked to jedna flasa neprezila a cely kufor nadherne vonal :-) Takze to poriadne zabal. Poznal som aj par expertov co to doviezli preliate v plaste. 

https://www.sydneyairport.com.au...passengers

 

0 Citovat

Já tam tedy žádný problém nevidím, láhev nebo dvě dáš normálně do kufru a hotovo. Nikde se nepíše o zákazu dovozu domácí pálenky.

Pokud letíš jen s příručním zavazadlem, tak pořád provezeš cca 0,5 - 0,6 l, jen to budeš muset rozdělit po 1 dl do malých lahví.

0 Citovat

No bude záležet, na koho se narazí. Flaška samotná problém není, v limitu to v pohodě je, ale může být problém v tom, že nebude originál zavřená.

0
4 reakce