Ahoj,Prosím chci se zeptat ,British Airways mi posunula čas odletu a chtějí ať to potvrdím ,mám nárok na nějakou kompenzaci?Já si koupil letenky pro celou rodinu do USA u IBERIE ale jsou tam 3 dopravci když se obrátím na IBERII tak mě odkáže že si to mám vyřídit s Britsh, no a tam jako není moc možností jak se dozvědět jestli si bezplatně můžu změnit let do Londýna a nebo musím souhlasit?                         Díky Robert  .

Prosba

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

2 reakce

Ahoj,Prosím chci se zeptat ,British Airways mi posunula čas odletu a chtějí ať to potvrdím ,mám nárok na nějakou kompenzaci?Já si koupil letenky pro celou rodinu do USA u IBERIE ale jsou tam 3 dopravci když se obrátím na IBERII tak mě odkáže že si to mám vyřídit s Britsh, no a tam jako není moc možností jak se dozvědět jestli si bezplatně můžu změnit let do Londýna a nebo musím souhlasit?                         Díky Robert

0

Bohužel nepíšete, na kdy ty letenky jsou a o kolik ten posun je.

- pokud je více, než 14 dnů do odletu, tak nárok na kompenzaci není

- pokud je méně, než 14 dnů do odletu, tak nastává další podmínka - pokud sice došlo k posunu, ale ten se neprojeví tak, že do cíle dorazíte o 3 hodiny později, než dle původního plánu, tak nárok na kompenzaci není

Pokud jsou splněny obě dvě podmínky (čili je méně, než 14 dnů do odletu a přílet do finální destinace je později, než po třech hodinách, tak už na kompenzaci nárok být může - tuto kompenzaci pak chcete po tom dopravci, který změnu způsobil - čili v tomto případě BA.

2 Citovat

A ohledně změny - pokud už vám nabízí alternativní spojení, tak bych nevymejšlel kraviny, a pokud vám vyhovuje, tak bych ho potvrdil.

Jinak, můpžete zavolat na BAW a tam se s nima domluvit na jiné alternativě  - bud vam vyjdou vstříc nebo ne. To tady nikdo nevyvěští.

0
2 reakce