Sháním někoho, kdo žádal o afgánská víza a byl by mi schopný popsat proces. Mám člověka, Afgánce, co by mě hostil, ale nevíme jestli potřebuje nějaké razítko nebo něco dalšího.  .

Afgánistán

Založil ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

8 reakcí

Sháním někoho, kdo žádal o afgánská víza a byl by mi schopný popsat proces. Mám člověka, Afgánce, co by mě hostil, ale nevíme jestli potřebuje nějaké razítko nebo něco dalšího.

1

skus tohto typka

https://www.instagram.com/matej_peluha

 

 

1 Citovat

Kudy máš v plánu vstoupit do Afghánistánu? Kdy zhruba?

0 Citovat

Nejpravděpodobnější varianta je z Istanbulu do Karáčí a pak do Pešerváru, kde bych se potkal se svým kamarádem a spolu bychom překročili hranici směr Kábul. Hranice je prý bezproblémově otevřená. Výhodou této varianty je mimo jiné cena letenek. Do Karáčí se dá letět do 10k, zato lety do Kábulu nebo Pešerváru jsou z Prahy s QR přes 20km, Vídeň podobně, ušetřil bych mohl letem z Itálie, ale zas s tím vším crcáním co za ušetřený 3k asi nestojí. 

Druhá méně pravděpodobná varianta je letecky do Kábulu, ale letenky z DXB jsou okolo 500 USD, což mi přijde jako škoda peněz, i když proletět se s KAMair by bylo jistě cool.

Časově uvidím, jak to půjde s prací, stěhováním atd. ale cca řijen, listopad.

Díky, tonic.

0 Citovat

No já budu za dva měsíce v uzbeckém Termizu, půjde-li vše hladce. To je hraniční město s Afghánistánem, nějakých 50 km od hranice pak je Mazáre Šárif. Tak nevím, zda o tom uvažovat a jestli tam lze hranici překročit, ale donutil jsi mě přemýšlet:-)

0 Citovat

S přechodem v Termezu není žádný problém. Ty nastávají až na afghánské straně, zejména zajištění bezpečnosti při pohybu po zemi dál.

 

0 Citovat

Zkus Martina z Travelistan.sk, jezdí tam relativně často a pamatuju si, že jel právě z Péšávaru. Na jejich Instagramu možná dohledáš ve stories.

1 Citovat

Podobně jel tento cestovatel:

https://wave.rozhlas.cz/meli-jsm...me-9095963

0 Citovat

Na caravanistane nejaky rakusky motorkar pisal ze dostal viza na ambasade vo Viedni tak mu mozes skusit napisat. 

Termez je vraj zavreta hranica a musi sa to obchadzat cez tadzik. 

 

0
8 reakcí