Zdravím, chtěla bych se zeptat, zda máte někdo zkušenosti se situací, kdy člověk plánuje cestu do USA a má dva platné cestovní pasy. Na starším vydaném pasu mám platnou ESTA, nicméně nedávno mi kvůli vízům na NZ byl vydán nový pas (nevystačila by mi na vízum NZ platnost původního pasu). Je v takovém případě potřeba zažádat o ESTA na nový pas nebo je v pořádku jet s původním pasem, který je v tu dobu také platný? Nebude někdo řešit, že mám vydaný i novější pas? Děkuji za odpověď.      .

dva pasy - ESTA

Založila ve fóru Co se nevešlo

5 reakcí

Zdravím, chtěla bych se zeptat, zda máte někdo zkušenosti se situací, kdy člověk plánuje cestu do USA a má dva platné cestovní pasy. Na starším vydaném pasu mám platnou ESTA, nicméně nedávno mi kvůli vízům na NZ byl vydán nový pas (nevystačila by mi na vízum NZ platnost původního pasu). Je v takovém případě potřeba zažádat o ESTA na nový pas nebo je v pořádku jet s původním pasem, který je v tu dobu také platný? Nebude někdo řešit, že mám vydaný i novější pas? Děkuji za odpověď.

 

 

0

Pokud je ten stary pas stale platny, muzete jet samozrejme s tim starym pasem.

Nikdo to redit nebude, mit vice pasu je legalni. A americanum je jedno, kolik mate pasum. Pro ne je dulezite, ze ten pas se, kterym jedete, plati :)

0 Citovat

Nikdo nebude řešit kolik dalších pasů máš, pokud budeš u sebe mít takový, který tě opravňuje ke vstupu do země. Pozor na to že pas musí být platný určitou dobu po plánovaném odjezdu. 

1 Citovat

V pripade ameriky žádný pozadavek na platnost pasu “po odjezdu” pro vybrané země není. Česko i Slovensko jsou mezi nimi.

0 Citovat

Skvělé, děkuju moc všem za pomoc :)

0 Citovat

Potvrzuji vlastní zkušeností, se starým pasem jsem do USA třikrát vstoupil v lednu 2024 a nikdo nic neřešil.

0
5 reakcí