Ahoj, Za 2 týdny letim poprvé do USA, takže s tímto vůbec nemám zkušenosti. Během příštího týdne by měl být hotový můj pas, musela jsem si ho obnovit, protože jsem zjistila, ze ho mám propadlej.  Mohu si zažádat o ESTu ještě predtim než dostanu pas, nebo musím počkat až ho budu mít?  .

ESTA bez pasu

Založila ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

9 reakcí

Ahoj,

Za 2 týdny letim poprvé do USA, takže s tímto vůbec nemám zkušenosti. Během příštího týdne by měl být hotový můj pas, musela jsem si ho obnovit, protože jsem zjistila, ze ho mám propadlej.  Mohu si zažádat o ESTu ještě predtim než dostanu pas, nebo musím počkat až ho budu mít?

0

Vyplňují se tam údaje o pasu, takže bez něho to nepůjde. Hlavně bacha, ať ESTU vyplňujete na oficiálních stránkách, ne u nějakých překupníků.

1 Citovat

Díky ! A jak dlouho trvá obvykle než mi to schválí? Bojím se ze to muže trvat delší dobu,letim 28.2,pas by měl být někdy příští týden. 

0 Citovat

Manzelce vvposledni dobe ESTA prisla behem par hodin.

1 Citovat

ESTU jsem dělal měsíc zpátky a do 2 hodin jsem měl vyřízeno. 

0 Citovat

Také nám vždy přišlo potvrzení do ca 2 hodin, ale jednou mi přišlo, nevím proč, asi až za týden, přitom ostatním členům rodiny hned. Tím Vás nechci strašit. Spíš bych zjistila, jestli Váš pas už není hotový k vyzvednutí, ať se zbytečně dlouho nestresujete. Když se podívám na stránky našeho magistrátu, mají hotové pasy, u kterých byla podána žádost 25.1. a dříve, tedy před 3 týdny. Teď v únoru to bude všude asi podobné. 

0 Citovat

DOBRÝ DEN,prosím má někdo zkušenost z letošního roku s vycestováním do USA? Přišla mi schválená ESTA a na e-mail mi přišlo že si mám ještě zažádat o formulář I-94 za 6 USD na osobu že prý to bude potřeba při vstupu do USA? ,ale já to nikdy nepotřeboval ,tak jestli je to nějaká novinka?

0 Citovat

jar: myslíte toto?:  

Arriving via a Land Border?

 

An I-94 is required for all ESTA approved applicants visiting or transiting the U.S. Travelers will be issued an electronic I-94 during the admission process and a $6 processing fee will be charged at a land port of entry. The I-94 website and CBP One™ mobile application allow you to apply in advance, saving you time at the port of entry, by capturing your destination information and allowing you to prepay using the payment type of your choice, including credit card or your digital wallet*. The I-94 website and CBP One™ mobile application also allow travelers to check the status of their admission to the United States and send alerts if your status is nearing expiration (Traveler Compliance Check).

 

Website
0 Citovat

Jednou se mi ESTA zasekla, přišla až za 2 dny ale byl státní svátek, takže 🤷🏽

0 Citovat

I když máte ESTA schválenou, určitě doporučuji si dva dny před odletem zkontrolovat na stránkách žádostí, jestli opravdu je ESTA platná. Bohužel se mi stalo v roce 2021, že mi platnou ESTA bez mého vědomí zrušili a nedali mi to vědět. Bylo to fakt strašně nepříjemné. Podrobně jsem to popsala v mém tripreportu na stránkách airways.cz:   https://forum.airways.cz/viewtop...mp;t=10676

0
9 reakcí