Ahoj, prosím, má někdo zkušenost s rezervací vozu přes Booking.com? Jde mne o to, že v rámci rezervace přes booking mám komplexní pojištění, ovšem v podmínkách půjčovny Sicilybycar (přes kterou je realizováno) je, že i tak musím skládat depozit 800 EUR. I booking to má v detailu rezervace. Psal jsem autopůjčovně, ale nějak nekomunikují. Osobně bych to s komplexním pojištění bral, že budu platit jen cca 200 EUR. Děkuji.  .

Půjčení vozu Sardinie

Založil ve fóru Co se nevešlo

10 reakcí

Ahoj, prosím, má někdo zkušenost s rezervací vozu přes Booking.com?
Jde mne o to, že v rámci rezervace přes booking mám komplexní pojištění, ovšem v podmínkách půjčovny Sicilybycar (přes kterou je realizováno) je, že i tak musím skládat depozit 800 EUR. I booking to má v detailu rezervace. Psal jsem autopůjčovně, ale nějak nekomunikují. Osobně bych to s komplexním pojištění bral, že budu platit jen cca 200 EUR. Děkuji.

0

S Booking na auto zkušenost nemám, ale nejspíš to bude externí pojištění (s jeho nevýhodami oproti plnému pojištění u půjčovny, i když je na druhou stranu výrazně levnější).

Co myslíš tím platit 200 eur? Blokaci depozitu na kartě? A jinak ještě důležitější než depozit je spoluúčast, která může být vyšší než depozit.

0 Citovat

Booking.com je len rebrandovaný rentalcars.com (resp. rentalcars je už súčasť skupiny booking.com).

Z napísaného ťažko vydedukovať, čo je to za poistku - môže to byť  poistka spoluúčasti u tretej strany (ktorá požičovňu nezaujíma), ale môže to byť aj priamo poistka od požičovne (rentalcars má niekedy aj takéto ponuky). Ale keďže požičovňa vyžaduje depozit 800 eur, tipol by som si, že je to poistka u tretej strany.

0 Citovat

Bohužel Sicilybycar jsou největší zloději ale obecně většina půjčoven na Sicílii a Sardinii to tak má. Měl jsem přes ně auto na obou ostrovech, jak píšeš vyloženě vnucují pojištění za cca 200-250 eur za týden jinak chtějí 800-1600 eur deposit. Některé pobočky vyloženě vyžadují kreditku nikoliv debetku, tak na to taky pozor. Ale bohužel celkově půjčení auta od půjčovny na obou ostrovech je snad nejdražší z celé Evropy. 

0 Citovat

Nejdražší z celé Evropy? Z jakého měsíce máš takovou zkušenost? Díval ses na ceny půjčení na Islandu? Nebo třeba na nedaleké Korsice? Já mám ze Sicílie právě čerstvou velmi pozitivní zkušenost a stejně tak loni v květnu ze Sardinie. Zítra napíšu víc.

A depozit na kartu v podobné výši chtějí skoro všechny půjčovny na světě (pokud si u nich člověk nepřiplatí za plné pojištění), menší část z nich se spokojí s debetní kartou. Někdy je depozit výrazně nižší než spoluúčast, např. kolem 300 eur na Korsice, ale spoluúčast je tam kolem 1500 eur u malého auta a spoluúčast je pro mě podstatnější.

1 Citovat

@Honza Fotograf: bez info o termínu, velikosti auta, výši spoluúčasti atd. je tvůj příspěvek o ničem. Kreditka je standard ve většině půjčoven, pokud od nich nemáš full pojištění. Od SBC jsem měl auto jednou, maximalni spokojenost, pojištění nevnucovali, škrábance při vrácení nehledali.

1 Citovat

No my jsme byli v Srpnu na Sardinii a platili jsme za 5 dní asi 8 tis za Fiat Panda včetně pojištění s 0 spoluúčastí (200 eur bylo jen samotné pojištění) Pak velikonoce na Sicilii taky Opel Corsa a tam jsme platili 7500 za stejné podmínky. Ve srovnání s Kanárama nebo Řeckýma ostrovama je to dvojnásobná cena. Island je výjimka, tam jsme platili za 10 dní 25 tis za SUV.

0 Citovat

August/srpen je v Taliansku úplná top-sezóna (celozávodné dovolenky na severe Talianska), to mi príde cena 1600 CZK/deň (cca 64 eur) vrátane plného poistenia priamo od požičovne (ktoré v Taliansku robí aj 25-30 eur na deň) celkom prijateľná cena.

Minulý rok koncom augusta som v Albánsku v Tirane platil za economy auto 50 eur na deň, pričom to bola cena len so základnou poistkou so spoluúčasťou. A to som tie ceny sledoval cca pol roka a vôbec to nekleslo. Proste daň za cestovanie do Stredomoria v období, kedy tam cestuje celá Európa....

1 Citovat

Tak on je trochu rozdíl psát "nejdražší půjčení auta v Evropě" nebo srovnávat s Kanáry, které jsou díky Cicaru vyjímečné (asi i z celosvětového pohledu) v cenách za půjčení auta bez depozitu. Navíc mají Kanáry sezónu celoročně, takže půjčovny vydělávají po celý rok a nemusí rentabilitu dohánět o prázdninách, jako to dělají na středomořských ostrovech (a je tam obzvlášť vidět poměr nabídky a poptávky). V jižní Evropě (kromě Kanárů) si půjčovny konkurují hlavně v cenách se spoluúčastí a mají přehnané ceny za plné pojištění, čímž dorovnávají spíše prodělečné ceny za půjčení mimo sezónu. Ceny s plným pojištěním od půjčovny se moc na vyhledávačích neobjevují, i když dobrou cenu mělo Record Go v Katánii na Velikonoce, že jsem o tom uvažoval (asi 32 EUR na den včetně prémiové silniční asistence po celkové 10 % slevě za registraci - toto na webu půjčovny).

Kdo nepotřebuje plné pojištění od půjčovny a stačí mu externí třeba od WWI (i když chápu, že to má své nevýhody a když se něco stane, je lepší plná pojistka u půjčovny), půjčuje si mimo hlavní sezónu (klidně i o Velikonocích) na Sicílii i Sardinii velmi levně a řekl bych, že tamní půjčovny patří k nejlevnějším v Evropě v této době. Já jsem si půjčil teď na Velikonoce u RentSmart24 (přes Discovercars.com) v Katánii Opel Corsa (dokonce diesel, aniž by to bylo za příplatek a najeto jen 23 km) za 14,50 EUR na den a k tomu jsem měl pojištění spoluúčasti u WWI za 133 Kč na den. Depozit mají 650 EUR na kreditní kartu, spoluúčast je na většinu škod 1000 EUR (krádež auta a požár 1900 EUR), plné pojištění mi nevnucoval (jen to kluk zmínil a já mu ukázal papíry od WWI), předání po online check-inu bylo velmi rychlé a kontrola auta zběžná. Nejmenší auta v jejich nabídce byla za 11 EUR na den a u některých jiných půjčoven ještě levnější. Na loňské Velikonoce byly na Sicílii podobné ceny jako letos, co jsem se už tehdy díval. Jinak to, co jsem chtěl vidět na východě Sicílie, jsem navštívil nejdřív busem.

Loni začátkem května jsem měl půjčené u stejné půjčovny v Olbii na Sardinii téměř nový Fiat Panda hybrid za 10 EUR na den. Tehdy šla cena dolů z mnohem vyšších cen o pár měsíců až týdnů dřív a několikrát jsem rušil a rezervoval za nižší ceny. Teď jsem to rovnou zarezervoval 2 týdny před termínem, kdy byly nejnižší a pak už měli jen nejmenší auta v nabídce na Velikonoce.

0 Citovat

Honza Fotograf napsal(a):

Bohužel Sicilybycar jsou největší zloději ale obecně většina půjčoven na Sicílii a Sardinii to tak má. Měl jsem přes ně auto na obou ostrovech, jak píšeš vyloženě vnucují pojištění za cca 200-250 eur za týden jinak chtějí 800-1600 eur deposit. Některé pobočky vyloženě vyžadují kreditku nikoliv debetku, tak na to taky pozor. Ale bohužel celkově půjčení auta od půjčovny na obou ostrovech je snad nejdražší z celé Evropy. 

Mám stejnou zkušenost z loňského srpna - jak s pojištěním, tak s kreditkama/debitkama. Já kreditku neměl, tak jsem musel složit taky zálohu. I nejmenší a nejlevnější auto vyšlo na 2x s povinným pojištěním. u "Gold" verze pak ani nezkoumali, co je vlastně poškozené. Před náma odevzdával auto frajer s levnějším pojištěním a tomu tam naúčtovali každý pidiškrábanec i zespodu auta. 

0 Citovat

K puvodnimu dotazu: pujceni pres booking.com je v podstate pujceni pres rentalcars. Komplexni pojisteni je externi pojistka, ktera by mela pokryvat tu spoluucast. Bezne si pujcovna blokuje depozit na kreditce a vyzaduje spoluucast, v pripade skody se pak proplaceni spoluucasti musi nasledne resit s tou pojistovnou od booking.com. Pro Geniuse 3 apod. vychazeji ceny stejnych aut pres booking.com levnejsi nez pres rentalcars, protoze je tam nejaka specialni sleva.

0
10 reakcí