Ahoj, mám dotaz, má smysl esim? Zpočátku jsem to viděl jako výhodu, ale teď když se na to dívám, přijde mi, že mezinárodní esim operátoři jsou značně dražší než klasicky si lokálně třeba na Bali nebo v Egyptě koupit klasicky na letišti SIM od místního operátore. ESIM mi přijde mnohem dražší, třeba 500 Kč za 3GB dat, přičemž v Egyptě za 20GB na letišti zaplatíte 300 Kč. Má tudíž ESim nějaký smysl? Díky  .

Má smysl esim?

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

HongKong, Cina a dalsi asijske zeme ma celkem vyhodne Klook

treba HongKong nebo Thajsko od 0,80USD (500MB, den), ale i delsi a na data bohatsi tarify jsou levne

Priklad Hongkong zde 

https://www.klook.com/activity/1...77-1a9cccf

0 Citovat

Bohužel nejde citovat poslední příspěvek na stránce, takže k hotspotu:

Podle mě by s tím neměl být žádný problém, běžně při cestování dávám synovi  hotspot ze svojí esim a funguje to v pohodě.

0 Citovat

Hotspot na data z Roamless někdy použiju na svůj další mobil, kde mám aplikace, které nemám na tom s daty a funguje. Můžu mít jen jednu eSim na mobilu a na tom hlavním mám eSim s českým číslem.

1 Citovat

O tom se obvykle dá dočíst ve vlastnostech eSIM ještě před koupí.

1 Citovat

Jestli to je poznámka k mým mobilům, tak jsem s nimi spokojený. Koupil jsem si druhý úplně stejný.

0 Citovat

Aha... je to poznámka na možnost sdílení dat. U eSIM se píše, jestli podporují hotspot. O mobilech, do kterých se dá uložit jen jedna eSIM, jsem neslyšel a asi ani nechci. 😆

0 Citovat

Mohl bych využít další eSim, ale ne zároveň s jinou. Kolik eSim se dá běžně využívat zároveň na jednom mobilu? Mně to takto vyhovuje. Jedině snad, že bych pro zemi, kde je Roamless drahý, nainstaloval i další a pak se pro další zemi vrátil k Roamless, který mi s tarifem Flex jinak plně vyhovuje. Navíc tam mám vždy zbývající kredit a nechci si ani komplikovat život neustálými instalacemi dalších eSim.

0 Citovat

Samozřejmě, že ne zároveň s jinou. 🙂 Paměť na eSIM je u různých mobilů různě velká. Některé jich poberou třeba 8. Instalace eSIM je dost jednoduchá, situace se komplikuje až v okamžiku, kdy něco nefunguje.

0 Citovat

Existují ale i duální telefony na 2 eSIM. Nedá se nepoužívaná eSIM z mobilu vymazat?

Mohl bych teda dočasně nepoužívat Roamless a nainstalovat si jinou eSIM, kterou bych v nějaké zemi, kde je Roamless drahý, používal, a pak bych se vrátil k Roamless, kde bych měl kredit z dřívějška? Telefon by to jistě umožnil, ale mám obavy, že bych mohl přijít o kredit a že by tato operace byla komplikovaná.

0 Citovat

Smazat se určitě dá, ale některé se dají obnovit (více či méněkrát) a jiné ne. Nicméně do telefonu nacpeš tolik eSIM, kolik jich pojme, a pak si zapínáš tu, kterou zrovna potřebuješ. Tím, že eSIM jenom vypneš (a nesmažeš), o žádný kredit nepřijdeš a zapnutí/vypnutí SIM v nastavení telefonu je opravdu triviální operace.

2 Citovat

Esim.io má welcome plan - globální eSIM s 5 GB na 7 dní za 1,9 USD.

3 Citovat

Já mám třeba v mobilu 2 roční globální eSIM, které využívám především jako zálohy pro případ, že by lokální eSIM (většinou levnější) nefungovala. Druhé využití je v případě např. několikahodinového přestupu nebo v horách fungují jen některé ze sítí a tímto zvyšuji pravděpodobnost, že nezůstanu zcela odříznutý. 

0 Citovat

@Michal Zhor: fungovala víceméně spolehlivě ve všech destinacích kde jsi ji potřeboval použít? Od koho ji máš a kolik cca stála? Diky.

0 Citovat

Mam MobileSim a Voye. U obou verzí 20GB na rok a každá stála cca 1000kč. Zatím to fungovalo od Etiopie, přes Činu až po karibské země či lov dát na Sokotře. Vzal bych i objem 10GB, ale tam nebyla platnost 365 dní, ale jen 180 dní. Za vyšší jistou mi to stojí. 

2 Citovat

Vodafone má teď u všech svých nových tarifů BezLimitu měsíčně 1GB na 24 hodin mimo EU zdarma (včetně neomezeného volání a sms). Dovolenou to nevyřeší, ale na takový přestup někde mimo EU je to fajn, nemusí se kupovat esim pro tu přestupní zemi. 

Jde o balíček Roaming na den, je tam většina zemí světa, kam se jezdí.

https://www.vodafone.cz/roaming/...ng-na-den/

0 Citovat

JFLOUUHEIQMA kód na 5 USD sleva na Nomad esim

0 Citovat

Použil jste někdo esim Agoda Voye Global v Severním Kypru? Na webu mají jenom Kypr a komunikaci s tragickou podporou jsem vzdal. Díky. 

0 Citovat

Takovou tu asi týdenní zadarmo, jak tu byl před časem odkaz? Tak tu jsem použil a fungovala. Ale podle mě by fungovala i eSIM pro Turecko.

0 Citovat

Jo, přesně tu,díky. 

0 Citovat

J0x napsal(a):

Esim.io má welcome plan - globální eSIM s 5 GB na 7 dní za 1,9 USD.

Tak jak to tu psal již Jox, Esim.io má aktuálně zajimavou eSim pro 157 států. Nemá expirační dobu (info z jejich podpory), koupíte dnes, využijete třeba na konci roku. Za tuto cenu bezkokurenční. Pokud byste chtěli vědět na koho se v uvedeném státě připojíte, musíte jít pro info na eSim dané země. Pokud budete kupovat proklikem přes reklamu na FB, zaplatíte pouze 1,9USD. Pokud z jejich webu nebo aplikace, bude to po Vás chtít v prvním kroku dobít kredit min 5 USD, což je naprd. Jen pozor. Z jednoho telefonu to umožňuje koupit jen jednu i když budete mít více jejich účtů. Mají to ošetřeno. :-)

1 Citovat

Nějaký link na ten proklik na FB, dík.

Edit: tak nic. Asi jsem ji už v minulosti použil.

0 Citovat

Link z FB: https://1url.cz/leLSi

Já je taky v minulosti použil, ale založil jsem si nový profil. Před založením jsem ten starý z telefonu smazal. Ta globální eSim za 1,9 USD klapne (asi) jen na nové účty.

2 Citovat

Padre2023 díky za tip, to dobití mě odradilo, tak je super, že to jde i jinak.

0 Citovat

Ahoj, má otázka se dotkne eSIM jen okrajově. Můj přístroj nepodporuje eSIM, proto vždy kupuji fyzickou SIM. Ještě do loňského roku žádný problém nebyl, ale letos letím do Brazílie a tam už s pořízením fyzické SIM karty to jednoduché nebude. Údajně se vydává na CFP číslo, ovšem turisté, co tímto číslem nedisponují jsou potom nahráni. Někde jsem zase četl, že některé "značkové" obchody jsou schopny prodat SIMku na pas, ale ne všechny. Proto se chci zeptat odborníků na Brazílii nebo lidi, co se nedávno z Brazu vrátili a měli lokální SIM, jestli to je opravdu tak žhavé nebo jen bububu. Jedná se mi o letiště v Sao Paulu, pak už jedu do zapadákova a tam asi obchody už nebudou :-). Děkuji  

0 Citovat

Na GRU jí koupíš minimálně na T2 nahoře v galerii v jednom shopu, kde prodávají losy, měl jsem i CFP, ale chtěli jen pas.  Někde jsem to tu myslím i postoval. Jinak je to mnohdy opravdu problém, i když CFP máš... Edit: Měli jen TIM, ale nikde jsem neměl problém.

1