Má smysl esim?
Leoš Literák napsal(a):Pro zajímavost, Agoda s Voye nabízí 1 GB global eSIM na 7 dní zdarma. Profil jsem stáhl, ale zatím nevyužil:
https://agoda.voyeglobal.com/?la..._esim_link
Stále nabízí...
Nevíte jak to je s Agodou 1 GB global Voye free - když si ji teď stáhnu a nainstaluji, ale budu ji chtít aktivovat až v únoru 2026, půjde to? Tedy kdyby třeba k 31.12.2025 ukončili akci, tak když už esim budu mít nainstalovanou, jestli aktivace bude v únoru možná, nebo ta esim bude po 31.12. k ničemu, protože už nepůjde aktivovat?
EDIT: nemáte vyzkoušenou nějakou (ideálně free) esim na Severní Kypr?
Díky.
Sultan Mahagon bin Bordo napsal(a):Ahoj, řešil někdo v poslední době esim v Gruzii? Třeba méně známý místní operátor. Díky
Mesiac a pol dozadu som mal esim cez Thirr .. vsetko ok
Za 1 GEL až 8 GB pokud to správné chapu. Jejich číslo stojí 1
Jo, a ještě voňavý holky, karty a placatý káry. Za 1 lari... To tam snad jasně máš, stejně jako Silknet, co posílal Jox. Koupíš kartu a k té musíš koupit nějaký tarif.
Revolut Mobile je tu: neomezený tarif v Británii za 345 Kč, v Polsku tarify od 150 Kč
Mám dotaz prosím, poprvé se chystám vyzkoušet esim .. když navštěvujete více zemí v rámci regionu ( Asie ) , kupujete esim pro každý stát zvlášť nebo regionální ?
Jde mi o co nejjednodušší a bezproblémové použití a tak se přikláním k té regionální, ale jak píšu, nemám vyzkoušeno, je to ok ? díky předem ..
Regionální jsem několikrát použil a vždy fungovala. Jen cenově to málo kdy je výhodné. Jde spíš o ušetřený čas zařízováním.
díky Honzo, doporučíš nějákého konkrétního poskytovatele ? Mám stažený appky a srovnávač viz fotka, nebo je ok vybrat podle ceny/akce ?
Já v loni vyzkoušel regionální (Malajsie, Singapur, Indonézie a Austrálie) a ted přes Vánoce a Silvestra i globální (Saudska Arabie, několikrát Malajsie, Kambodža, Brunej a Austrálie).
Jde opravdu hlavně o úsporu času, že to člověk nemusí řešit. Jinak je samozřejmě výhodnější koupit SIM na místě.
za mě doporučuji hledat ESIMky na trip.com - osobně vyzkoušeno v Koreji i Japonsku, vždy dojde QR kod a funguje to skvěle -
https://www.trip.com/things-to-d.../45893619/ - na Malajsie, Thajsko a Singapur na 7 dní 1GB denně pak pomalejší rychlosz za 3 USD celkem nebo 2 GB denně za 5 USD :)
ok, díky všem za tipy, ještě mám tři týdny čas .. budu potřebovat Hongkong, ,Macao a Filipíny
https://www.trip.com/things-to-d.../57498874/ zkuste toto či pak se podivat i na jine baličky u nich na webu
Já mám na celý svět (nebo asi většinu zemí) eSim Roamless s tarifem Flex. Neřeším tím pádem jednotlivé země, zůstatek se využije na další země. Na ty tvé země stojí 1 GB 2,45 USD. Na některé země je GB výrazně dražší a pak se už může vyplatit místní SIM při delším pobytu, ale já stejně většinou využívám WiFi. Myslím, že jednodušší už to být nemůže. V některých zemích s horším pokrytím se vyplatí místní SIM od operátora s nejlepším pokrytím (Ekvádor - Claro kvůli Galapágám, Kolumbie - Claro pro oblast východně od Santa Marta, tam totiž jiný operátor nefunguje a může to být zrovna roamingový partner).
Já jsem si naposledy pro cestu Hongkong+Macao+Tchajwan koupila od airalo regionální pro Asii, fungovalo bez problémů, mně stačí pro moje účely 2GB na 3 týdny, tak cenu moc neřeším jestli je to někde o dolar levnější.
koukám, že ty ceny jsou obecně fajn, tak to nemá smysl moc řešit 👍 vyzkouším tu regionální. Ještě mám den v Kataru, tam zkusím nějakou zdarma - vidím, že se dají využít i nějaké akce na první přihlášení
Pohybovat se budu jen v " civilizaci " tak signál a pokrytí by taky nemusel být problém..
Na Trip.com se dají najít třeba eSIM místních operátorů v Thajsku, které je problém koupit přímo u nich, a pak si je dobíjet přímo v aplikaci operátora. Pro jiné země jsem na něm myslím nekupoval, ale stálo by to za prozkoumání.
za mě už nakupuju jen na Trip.com jelikož mají fakt luxusní ceny a ostatní jsou docela drahý :) třeba na gruzii apod. Výhoda je i to, že po limitu se jen zpomalí rychlost :)
No nevím. Hledám běžně na esimdb.com a esims.io a určitě bych neřekl, že má Trip fakt luxusní ceny. Někdy se to u něj vyplatí koupit, jindy ne. A zpomalení rychlosti po limitu? To bude vlastnost konkrétních eSIM, ne Tripu obecně.
ještě se s dovolením zeptám, jaké máte s zkušenosti s hotspotem ? Mládě telefon s esim nemá, takže bych hledala i možnost sdílení dat bez omezeni ..