Ahoj, mám dotaz, má smysl esim? Zpočátku jsem to viděl jako výhodu, ale teď když se na to dívám, přijde mi, že mezinárodní esim operátoři jsou značně dražší než klasicky si lokálně třeba na Bali nebo v Egyptě koupit klasicky na letišti SIM od místního operátore. ESIM mi přijde mnohem dražší, třeba 500 Kč za 3GB dat, přičemž v Egyptě za 20GB na letišti zaplatíte 300 Kč. Má tudíž ESim nějaký smysl? Díky  .

Má smysl esim?

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

Leoš Literák napsal(a):

Pro zajímavost, Agoda s Voye nabízí 1 GB global eSIM na 7 dní zdarma. Profil jsem stáhl, ale zatím nevyužil:
https://agoda.voyeglobal.com/?la..._esim_link

Stále nabízí...

1 Citovat

@Jox
Děkuji moc

1 Citovat

Nevíte jak to je s Agodou 1 GB global Voye free - když si ji teď stáhnu a nainstaluji, ale budu ji chtít aktivovat až v únoru 2026, půjde to? Tedy kdyby třeba k 31.12.2025 ukončili akci, tak když už esim budu mít nainstalovanou, jestli aktivace bude v únoru možná, nebo ta esim bude po 31.12. k ničemu, protože už nepůjde aktivovat?

EDIT: nemáte vyzkoušenou nějakou (ideálně free) esim na Severní Kypr?

Díky. 

0 Citovat

Ahoj, řešil někdo v poslední době esim v Gruzii? Třeba méně známý místní operátor. Díky 

0 Citovat

https://silknet.com/en/online-se...w-sim/esim

2 Citovat

Sultan Mahagon bin Bordo napsal(a):

Ahoj, řešil někdo v poslední době esim v Gruzii? Třeba méně známý místní operátor. Díky 

Mesiac a pol dozadu som mal esim cez Thirr .. vsetko ok

1 Citovat

Za 1 GEL až 8 GB pokud to správné chapu. Jejich číslo stojí 1

screenshot-20251215-205259.jpg

0 Citovat

Jo, a ještě voňavý holky, karty a placatý káry. Za 1 lari... To tam snad jasně máš, stejně jako Silknet, co posílal Jox. Koupíš kartu a k té musíš koupit nějaký tarif.

3 Citovat

Revolut Mobile je tu: neomezený tarif v Británii za 345 Kč, v Polsku tarify od 150 Kč

https://1url.cz/vJYe0

0 Citovat

Mám dotaz prosím, poprvé se chystám vyzkoušet esim .. když navštěvujete více zemí v rámci regionu ( Asie ) , kupujete esim pro každý stát zvlášť nebo regionální ?

Jde mi o co nejjednodušší a bezproblémové použití a tak se přikláním k té regionální, ale jak píšu, nemám vyzkoušeno, je to ok ? díky předem ..

0 Citovat

Regionální jsem několikrát použil a vždy fungovala. Jen cenově to málo kdy je výhodné. Jde spíš o ušetřený čas zařízováním.

1 Citovat

díky Honzo, doporučíš nějákého konkrétního poskytovatele ? Mám stažený appky a srovnávač viz fotka, nebo je ok vybrat podle ceny/akce ?

screenshot-20260113-190348-moto-app-launcher.jpg

0 Citovat

Já v loni vyzkoušel regionální (Malajsie, Singapur, Indonézie a Austrálie) a ted přes Vánoce a Silvestra i globální (Saudska Arabie, několikrát Malajsie, Kambodža, Brunej a Austrálie).

Jde opravdu hlavně o úsporu času, že to člověk nemusí řešit. Jinak je samozřejmě výhodnější koupit SIM na místě. 

1 Citovat

MobiMatter docela bez problému, jednoduché nastavení a jede to. 

1 Citovat

za mě doporučuji hledat ESIMky na trip.com - osobně vyzkoušeno v Koreji i Japonsku, vždy dojde QR kod a funguje to skvěle - 

https://www.trip.com/things-to-d.../45893619/ - na Malajsie, Thajsko a Singapur na 7 dní 1GB denně pak pomalejší rychlosz za 3 USD celkem nebo 2 GB denně za 5 USD :)

1 Citovat

ok, díky všem za tipy, ještě mám tři týdny čas .. budu potřebovat Hongkong, ,Macao a Filipíny 

0 Citovat

https://www.trip.com/things-to-d.../57498874/ zkuste toto či pak se podivat i na jine baličky u nich na webu

1 Citovat

Já mám na celý svět (nebo asi většinu zemí) eSim Roamless s tarifem Flex. Neřeším tím pádem jednotlivé země, zůstatek se využije na další země. Na ty tvé země stojí 1 GB 2,45 USD. Na některé země je GB výrazně dražší a pak se už může vyplatit místní SIM při delším pobytu, ale já stejně většinou využívám WiFi. Myslím, že jednodušší už to být nemůže. V některých zemích s horším pokrytím se vyplatí místní SIM od operátora s nejlepším pokrytím (Ekvádor - Claro kvůli Galapágám, Kolumbie - Claro pro oblast východně od Santa Marta, tam totiž jiný operátor nefunguje a může to být zrovna roamingový partner).

2 Citovat

Já jsem si naposledy pro cestu Hongkong+Macao+Tchajwan koupila od airalo regionální pro Asii, fungovalo bez problémů, mně stačí pro moje účely 2GB na 3 týdny, tak cenu moc neřeším jestli je to někde o dolar levnější.

2 Citovat

koukám, že ty ceny jsou obecně fajn, tak to nemá smysl moc řešit 👍 vyzkouším tu regionální. Ještě mám den v Kataru, tam zkusím nějakou zdarma - vidím, že se dají využít i nějaké akce na první přihlášení 

Pohybovat se budu jen v " civilizaci " tak signál a pokrytí by taky nemusel být problém..

0 Citovat

.. díky taky za ten tip na Trip.com 👍

1 Citovat

Na Trip.com se dají najít třeba eSIM místních operátorů v Thajsku, které je problém koupit přímo u nich, a pak si je dobíjet přímo v aplikaci operátora. Pro jiné země jsem na něm myslím nekupoval, ale stálo by to za prozkoumání.

1 Citovat

za mě už nakupuju jen na Trip.com jelikož mají fakt luxusní ceny a ostatní jsou docela drahý :) třeba na gruzii apod. Výhoda je i to, že po limitu se jen zpomalí rychlost :)

0 Citovat

No nevím. Hledám běžně na esimdb.com a esims.io a určitě bych neřekl, že má Trip fakt luxusní ceny. Někdy se to u něj vyplatí koupit, jindy ne. A zpomalení rychlosti po limitu? To bude vlastnost konkrétních eSIM, ne Tripu obecně.

1 Citovat

ještě se s dovolením zeptám, jaké máte s zkušenosti s hotspotem ? Mládě telefon s esim nemá, takže bych hledala i možnost sdílení dat bez omezeni .. 

0