Kapverdy - bezpečnostní taxa
Zdravím cestovatelé!
Mám menší, možná trochu hloupý dotaz... Vyplňovala jsem online dotazník na stránkách https://www.ease.gov.cv/ ohledně bezpečnostní taxi na Kapverdy. Píšou tam, že mám vyplnit jméno z pasu. Když se dostanu na konec ke kontrole údajů, z mého jména se odstraní písmena s háčky. Mám to tedy vyplnit bez háčků? Nebude to problém na místě?
Moc Vám děkuji za případnou pomoc. :)
Sue Ellen Ewing napsal(a):Taxi si objednej až na místě, před letištní halou.
Chcete-li se přepravit levněji, tak nejlépe vanem Hiace (čti Jas) s místními obyvateli. Platba hotově pár kapverdských escudos.
Zajimalo by me, jestli predrecnici jenom tazatele trolí, nebo fakt nepochopili, ze se neptá na taxi…
Ahoj, je to jedno - buď zadej svoje jméno bez diakritiky nebo si nech písmena smazat. Já je zadal s diakritikou, nevšiml si, že mi je to umazalo, a bylo to v pohodě. Stejně tak kamarádi zadali svoje jméno bez diakritiky a bylo to bez problému.
Lord Pitzbudka napsal(a):A proč tedy nenapsala, že se jedná o dotaz na bezpečnostní taxy?Zajimalo by me, jestli predrecnici jenom tazatele trolí, nebo fakt nepochopili, ze se neptá na taxi…
firefly+ napsal(a):A proč tedy nenapsala, že se jedná o dotaz na bezpečnostní taxy?
vzdt to napsala - je to v nadpisu vlákna a v textu to má taky napsaný - jen holt i/y dělaj části populace trošku problémy.
Bus tam nejezdí, místo něj hiace (jas).
Auto by půjčit sice šlo, ale na Salu stejně není skoro kam jezdit. Je tam jen okolo 30 km silnic.
Trolí,se z vás pos... :-D Taxa,ne taxi,asi něco musíš zaplatit,abys byl v bezpečí a neustřelili tě koule,to víš,Afrikaaa.
Kapverdy jsou sice bezvízové, ale bohužel se musí zaplatit tato bezpečnostní taxa (za asi 31€).
To už jsou přívětivější Svatý Tomáš a Princův ostrov, kde se žádná bezpečnostní taxa ani vízum do 15 dní pobytu neplatí. A naštěstí tam klienti CK zatím houfně nelétají.
y nebo i je jedno, hlavně si to zaplaťte online. Protože pak se jde přes automatickou bránu a celé letadlo je venku na to tata. Platit to na okénku je očistec na hodiny....
Většina CK při nákupu zájezdu nabízí vyřízení povolení TSA za nelichotivích 1300 Kč minimálně 5 dni před odletem, ale s recenzí a videí dovolenkářů lze bez problémů zakoupit vstup na ostrovy Sal nebo Boa Vista přímo po příletu na letiště za 31 EUR jako (např. v Egyptě). Máte někdo zkušenosti z letošních dovolených??